Veckoblogg för v 29

Måndag firade vi vår 24:e bröllopsdag, vi for till Olofsfors herrgård och åt herrgårds buffé. Inte alls dumt och efterrätt blev det, även om det inte är så kalorisnålt.
Tisdag blev det 16 000 mila servicen på bilen, jag tror man skall vara noga att serva bilarna. Man upptäcker nog felen fortare då, för fel blir det på alla bilar förr eller senare. Även om vi inte skall ha kvar bilen mer än ett par månader till, så skall den servas. Vill inte lämna från oss en oservad bil. Och på kvällssidan kom våra nya sängar, men benen till en säng var inte med. Det hade blivit en miss från leverantören. Men det är inte försäljarens fel utan leverantören. Och de skulle skicka dem så vi fick hem dem inom ett par dagar. Men de skickade på det billigaste sättet och de kom inte som de skulle. Vi har nu nya sängar men kan inte använda dem, men har vi haft dåliga madrasser i så många år. Så lär vi nog överleva några dygn till skulle jag tro. Jag kan inte vara arg på den vi köpte dem av, för han har gjort allt i sin makt för att vi skulle få benen snabbt. Men han kan ju inte styra leverantörerna.
Och så visade det sig att Ulrikas brunn var full igen. Lite panik utbröt, men onsdag så kom grannarna och så blev det att göra ny filtrering och gräva mm. Men gruset kom inte så det blev inte klart förrän på torsdag. Nu skall väl hennes brunn funka minst 15 år får man hoppas. Men utan dessa fantastiska grannar så har vi inte klarat detta med brunnen. Tur man har sådana som kan och som har maskiner. Tack till B-E, U och J-O, ni är helt otroliga.
Torsdag var det auktion i byn och en del besökare på Ulrikas loppis. Vi cyklade dit för att kolla om det fanns något kul. En båt fanns där, men ingen modell som passade oss. Så det är fortfarande en dröm att få ha en båt i älven. Men jag har ju fått min släde och det får jag vara nöjd med. Oljade in den på torsdagen, nu får jag se om jag ev. målar den svart nästa år eller om den bara blir naturfärgad.
Fredag så blev det att gå upp tidigt skulle till Volvo med bilen skulle göra en sak som jag glömde vid servisen, hade tid klockan 7. Men då jag kom dit så kunde de inte ta bilen. För de hade en annan bil på lyften som inte gick att ta ner. Det har väl kunnat gå att ringa på torsdagskväll och meddela mig det. Men icke det, blev lite sur. Blev en onödig resa för mig och så fick jag gå upp tidigt i onödan. Vet inte vad de har telefon till då de inte kan ringa och meddela sådant.
Lördag for jag, Ulrika, Linn till Nordmaling på marknaden, men oj vad dåligt det var med knallare i år mot förra året. Men det blev billigt också, köpte bara lite mjukt tunnbröd och plastpåsar och så den sura remmen och den finska grillkorven. Men förmodligen var det Åsele marknad som lockade de bästa knallarna.
Och i dag söndag har Kjell och jag varit till Tallsjö till lanthandels museet där. Det är värt ett besök, var guidad visning och väldigt kul att se allt från förr. Är helt original saker, tapetprover från 20 talet mm. Det var fina mönster på taperna och fina mönster på tygerna från 1906. Ja, ta en tur dit. Fika finns det där också. Vi tog en tur till Björnlandets nationalpark också. Sen var vi in till Fredrika och åt middag innan vi for hem. Nu måste jag ut på en tur i kväll och röra på benen. För denna vecka har jag varit så himla lat.
Och så är vår första lediga vecka slut. Jag har väl haft en ganska behaglig vecka. Men för Kjell har det varit mycket jobb, tack vare brunnen. Får hoppas han får lugnare nästa vecka. www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.