veckoblogg för v 30

Annette AhlstrandMåndag en riktig regndag, så det blev en stugsittar dag. Men på eftermiddagen fick vi beskedet att sängbenen skulle komma till oss på kvällen. De hade beställt nya som kom till affären och så körde de hem dem till oss på kvällen. Det tyckte jag var bra gjort, försäljaren var förtvivlad att det blivit så bökigt med sängbenen. Så jag tog itu med att skruva ner den gamla sängen direkt då jag fick beskedet att benen var på väg. Sen kom B-E och satte upp huvudgaveln från vår furusäng på väggen. Och så fick vi äntligen dit de nya sängarna. Var kul att bädda nya och sköna sängar på kvällen. Det blev en skön natts sömn, det är stor skillnad mot vad vi haft förut.
Tisdag var en slöar dag, jag satt mig framför tv:n på eftermiddagen då Kjell var i skogen och såg en gammal Elvis film. Är inte ofta jag tittar på film mitt på dagen. På kvällen var jag efter Hörnäsvägen och sprang, var bra motionsväder och medvind. Jag behöver det känner jag för att orka springa.
Onsdag blev det bättre väder och så kom jag iväg med bilen igen. Denna gång hade de inget förhinder, hade jag inte fått åtgärda felet denna gång då har jag nog flugit i tusen bitar. Nu kanske man slipper nöta upp däcken i onödan, då vi fått rätt inställning på dem. Några blommor fick komma på släden. Men nästa år blir det andra sorters blommor som lyser av bättre.
Torsdag så blev det att gå upp tidigt, skulle till frissan klockan 8. Men huvudsaken var att jag fick klippa mig, att det blev lite tidigt spelar mindre roll. Jag trivs bäst då håret är kortklippt. Det är mera lättskött också. Och med torsdagen kom det varma vädret kan man väl säga. Kjell var och såg på damfotboll i Umeå på kvällen. Själv är jag ingen fotbolls fantast, fick nog av fotboll då man växte upp i Degerfors, där var det bara fotboll som gällde.
Fredag blev det inte så mycket gjort. Vi var på begravning och det blev ganska sent då vi kom hem på eftermiddagen, sen var det dags att vattna ordentligt. Det blir vattning flera gånger om dagen, torkar upp fort både i växthus och i krukor.
Lördag hade jag tänkt fara till Lycksele och titta på de fina bilarna där. Men det kändes så långt att åka dit upp, så jag ändrade mig. Att sitta i en varm bil 20 mil totalt är inget som lockar. Vi tog itu med att riva den gamla gethägnaden istället och drog ut spik ur brädorna. Så nu kan Kjell slå resten av åkern där den stod med trimmern. På kvällen for jag och försökte springa, det var nästan för varmt fast klockan var halv åtta innan jag började. Men jag kom hem till slut i alla fall. Fast då jag väl var hemma då gick det mycket dricka.
I kväll skall vi gå och gratta Mia i förskott, hon fyller om två dagar. Men de skall ha tårtan i kväll, så då blir det kalas. Nu blir "lillpigan" vår 16 år, men i mina ögon kommer hon alltid vara "lillpigan".
Och så har man gjort bort en vecka till av semestern och det vackra vädret kom till slut i alla fall. Jag fick "lite" rätt i alla fall, då det gäller juli vädret.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.