veckoblogg för v 31

matteMåndag så tog jag mig i kragen och gjorde klart Luddes kors, så nu har även han ett på sin grav. De andra katterna har ju också sina där de ligger. Och så tog jag itu med garderoberna, fick tre klara i sovrummet. På kvällen tog jag Dino med mig och så sprang vi till terrängbanan ute vid ’Heja’. Där hämtade Kjell oss, både hunden och jag var trötta.
Tisdag så tog fortsatte jag med garderoberna nere och tog även de som var uppe. Eftersom jag bart upp alla lakan på övervåningen, så var jag tvungen att även ta dem för att få lite ordning. Skall ju vara lätt att hämta lakanen då man behöver dem. Tog även och slängde en del lakan från svärföräldrarna och en del gamla överlakan har jag tvättat upp, dem kan man ha som underlakan. Middagen åt vi på Pizzerian i Bjurholm. Mia fyllde 16 år, så vi tog ungdomen med oss och åt mat där och firade henne lite extra. Det är roligt att gå ut med barnbarnen och äta. Var och gick en sväng med Dino på kvällen efter älven, för att få bort lite kalorier som jag stoppat i mig.
Onsdag då var det ordentligt varmt ute tycker jag. Jag var tvungen att jobba lite, fanns en bokbeställning jag var tvungen att fixa. Men jag missade postbilen, så jag fick fara och posta den i Bjurholm. Det är toppen med lantbrevbärare, då behöver man inte fara någonstans då man skall iväg med brev eller paket. På kvällen tog jag Dino och så gick vi en sväng till Ogerna, orkade inte motionera mera, det var för varmt.
Torsdag var en varm och kvav dag, men så började åskan mullra. Det blev flera timmar med åskmuller. Så vår katt Tarzan hade en jobbig dag, han är livrädd åskan. Jag har aldrig haft en katt som varit åskrädd tidigare. Men det blev bättre luft sedan den slutat på kvällen.
Fredag var det jättefin luft ute. Men jag var ändå lat och gjorde inte något vettigt på hela dagen, mer än var och handlade. Och så köpte jag mig en ny stekpanna, som man inte behöver ha något fett i då man steker. Eller rättare sagt bara lite fett. För lite fett vill jag ha, även om det kanske inte behövs. Provade den och den funkade bra. På kvällen var jag och sprang några kilometer. Var jättebra motionsluft, klar och fin och lämpligt varmt. Kunde inte få bättre väder, men orken kunde få bli bättre. Och från och med nu, så blir det sträng kolhydrat diet. Det innebär, lite kolhydrater och mycket proteiner. Man får alltså äta allt som är gott. Har tänkt bevisa att man kan äta sådan kost och även motionera. För en del säger att det går inte. Men för egen del så är det enda kosten som kan hjälpa mig med vikten och jag kan inte börja äta mera kolhydrater, för då går jag upp igen. Det har jag fått svart på vitt nu. Och tack vare att man stoppar i sig kolhydrater så ökar sötbehovet. Man blir sugen på sött och blodsockret åker upp och ner. Det gör det inte om man äter max 60 gram kolhydrater om dagen. Och så tappar man vikt också.
Lördag blev det en städar dag på nedervåningen och vattning i växthuset. Nu börjar tomaterna mogna. Är så gott med hemtomater, de smakar bättre än de köpta. Var och gick en längre tur med Dino. För jag var hundvakt 1 dygn, flickorna var på en liten semestertripp till Lycksele. Det behövde de och jag är gärna hundvakt till Dino.
Och i dag söndag har det inte blivit mycket gjort. Tvättat lite och hängt ut, det är bra torkväder då det blåser. Sen har Dino och jag tagit oss en kortare promenad efter älven. Och nu börjar Kjell jobba i morgon, men jag har 1 vecka kvar att bara slappa.

www. rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.