Veckoblogg för v 32

AnnetteMin sista semestervecka. Men jag jobbade en stund i alla fall. Var en dag som jag inte hade någon större lust att göra något alls. Och så blev det en riktig slapp dag. Kjell han började jobba igen efter sina lediga veckor.
Tisdag så var jag i kontakt med Djurskyddet i Umeå. De har flera kattungar som behöver få nya hem. Stödhemmen håller på att vara överfulla av övergivna katter, både vuxna och kattungar. Då jag ser hur många katter som finns ute på blocket, så blir man verkligen fundersam. Varför steliseras inte katterna och kastrerar kattgubbarna så det inte blir så många katter. Är nog många av dessa katter som kommer bli övergivna och dumpade, då folk lessnar på dem. På kvällen blev det motion, några kilometer på terrängbanan ute vid ’Heja’.
Onsdag tog jag Anna med mig och vi for till Umeå. Först så for vi och kikade på katterna som Djurskyddet har, vi var till en stödfamilj på Umedalen. Sen for vi in till stan och gick och kikade i affärerna. Fick tag på lite kläder åt både Kjell och mig, var halva priset på reapriserna. Även skor på rea, så nu klarar man sig ett tag med kläder. Var och löste ut förstoringen på BB bilden som de tog på Lovisa och hela familjen. Sen blev det torrfoder till Tarzan och några bättre kammar för hans pälsvård. Innan vi for hem var vi och hämtade Marcus. Så han fick komma hem några dagar till Agnäs.
Torsdag hade jag tänkt ta en riktig sovmorgon, men tji fick jag. Vaknade alldeles för tidigt och pigg, det var bara att gå upp. Men jag hann göra lite saker på förmiddagen. Fick göra uttryckning till Kjell i skogen, han hade ingen penna som funkade. De planterade i Agnäs så det gick bra. Han behövde pennan för att anteckna hur mycket plant de satte ner. Var och motionerade på kvällen. Men det gick tungt, var ingen bra luft för min astma.
Fredag då fick jag sova äntligen lite längre. Väckte Marcus så han fick äta frukost med mig. För han skulle åka med förmiddags bussen hem. Det blev inte så lång visit hos farmor. Men det är roligt så länge han vill komma och hälsa på. Hade tänkt städa då jag kom hem, men det bet inte alls på mig. Så det blev en slö dag. Blev en kortare promenad med Dino för att ev. piggna till. Men det hjälpte inte.
Lördag blev också en sovmorgon, sen blev det handling och så var jag till graven. Trodde att blommorna skulle vara vissna som jag planterade då det var Bjurholmsdagarna. Men de hade klarat sig väldigt bra, tog bort vissna och utblommade blommor. Så nu klarar de sig till första frosten. Kjell han for till skogen efter lunchen. Trött hela dagen, så det blev inget vettig för mig denna dag heller. Måste vara det nya kosttillskottet jag började äta för drygt en vecka sedan som gör att jag bara blir tröttare och tröttare. Men på asken står det att man skall bli pigg och orka med mera. Det där med kosttillskott och vitaminer är nog bara bluff. Eller så biter det inte på mig.
I dag är det sista dagen innan semestern är slut. Nu får man stiga upp tidigare på morgnarna och det känns skönt att det blir lite andra vanor igen. Är nästan så man hinner mera då man har fasta rutiner. Ute vräker regnet ner just nu, men det kanske blir bättre mot kvällen. Hoppas det så jag får fara ut och röra på benen. Det är nog det enda som kan göra så man blir pigg och alert.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.