Veckoblogg för v 33

FarmorMåndag började jag jobba efter semestern. Kändes skönt att börja få fasta rutiner. Och det var bra väder för att vara inomhus hela dagen. Däremot tyckte jag synd om de som var ute på hygget och planterade hela dagen. Regndagar är inget vidare då man jobbar i skogen. Och datorn började slockna och bära sig konstigt åt. mailade åt arbetsgivaren, för rädslan för en krasch på hårddisken var stor.
Tisdag var Kjell hemma från planteringen, men var ändå i skogen och röjde. På eftermiddagen var han till kiropraktikern för sin rygg. Då han kom hem så ville han jag skulle ta kontakt med Djurskyddet om en kattunge. Blev jätteglad över att han ville ha en ny katt. Vet inte om det var för att jag sett en Cadillac till salu i Bjurholm, som han ändrade sig. Kattungen är ju billigare än bilen, han ville nog jag skulle glömma annonsen jag såg på blocket. På kvällen var jag efter gamla Hörnäsvägen och motionerade. Men jag kände mig som en valross som försökte sig på motion. Och tiden blev bottenrekord. Men sådant händer nog flera gånger skulle jag tro. Fördelen är väl att det knappast kan gå sämre någon fler gång efter den vägen i alla fall.
Onsdag var en trög dag med jobbet. Jag kom som inte igång någon gång, men då datorn slocknar i tid och otid och man får börja om från början med det man håller på med. Då tappar man lusten. Man tycker man borde få ha en dator som funkar då man håller på med sådant som jag gör. På eftermiddagen ringde jag veterinären i Vännäs och fick en tid för återbesök för Kotte. Och så ringde jag Djurskyddet i Umeå.
Torsdag så tog jag ½ semesterdag och for och hämtade kattungen. Han har kallats Bagera nu, men kommer få ett nytt namn av Kjell. Det gick jättebra då vi kom hem, han gick och morsade på Tarzan och Kotte, sen gick han och kollade rummen nere och så var han hemmastadd. Kjell föll för honom direkt då han kom hem, men det var ju väntat. Han är så kelsjuk och busig och go på alla vis. Kattgubbarna fräste aldrig åt honom, men de fick mycket att göra. Nu skulle de hålla koll på allt han gjorde. Bra att de får något att göra och inte sover bort allt för många timmar per dag.
Fredag jobbade jag 3 timmar, sen for jag till Umeå. Så jag tog ½ semesterdag då också. Fick veta att ungdomen skulle fara till Gtb. senare på eftermiddagen. Och jag ville träffa dem innan de for. Hade ju inte sett Lovisa på 1 månad. Fick träffa ’lilldrängen’ och hans tjej också. Sen fick jag rå om lilltösa några timmar. Hon har blivit så stadig och go och glad är hon. Nu skrattar hon högt också. Köpte en till transportbur också, är bra att ha två stycken då man har tre katter. Man kan behöva fara med två katter någon gång.
Lördag så fick man inte sov så länge som jag tänkt. Blev väckt av katterna, kattungen var pigg och ville ha sällskap. Då jag skulle sätta på datorn så upptäckte jag snart att något var fel. Jag började förstå ganska snart vad som hänt. Dator krasch och allt är borta. Har virusprogram så det är inte det felet. Men hårddisken höll på att vara för liten och gammal. Det som inte fick hända, hände. Och det tack vare att man inte blivit tagen på allvar då jag varnade för att datorn höll på att lägga av. Nu är allt borta som jag jobbade med, allt till hemsidorna och bokföring mm. En del kort på Lovisa finns kvar, det är de som finns på min privata hemsida. Men mycket andra kort är borta. Nu hade jag sparat en del på cd under min semester. Så bokföringen finns kvar på cd. Men allt jag gjort denna vecka är borta. Får hoppas att det går att få fram något av det som är förlorat just nu. Det är lite synd att det fick hända, för det har gått att undvika om viljan funnits. Men efter detta tänker jag skaffa en egen dator. Där jag har sådant som jag är rädd om. Inget arbete skall få finnas på den. Var och motionerade på kvällen efter gamla Hörnäsvägen. Och denna gång gick allt så mycket bättre, nu kände jag mig inte som en valross i alla fall.
I dag söndag är det en fin dag, har varit ute och vattnat. Och nu skall jag gå ut och rensa bort lite sommarblommor som har börjat bli fula. Är inget kul att se penséer nu, det är som utblommade och fula.
Veckan har varit bra, om man bortser från dator kraschen.

www.rallyfarmor.se/lovisa.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.