Veckoblogg för v36

farmorJa, då är man in i höstmånaden. Men september kan ju vara en mycket fin månad då det gäller vädret. Och träden är som vackrast nu, med mycket sprakande vackra höstfärger. För många så är det ju årets höjdpunkt också, älgjakten. Ingen av oss jagar, men vi blir alltid glada då vi får tag på älgkött. Jag gillar det, är inte något fett kött.
Måndag så fick jag hjälp att få sammankopplad båda datorerna, så jag fick igång arbetsdatorn. Men nu visade det sig att det finns inte drivrutiner till skrivaren som jag har för det nya Windows programmet. Så det går förmodligen inte att använda skrivaren, bedrövligt. Den är bra och jag har flera färgpatroner till den kvar. Skall man verkligen behöva köpa ny skrivare för att den kommit upp i åren, men är fullt brukbar. Men det är väl inte meningen att man skall kunna ha samma saker för många år. K. på Af. Ringde, jag får två år till som lönebidragere, men det beror på hur L-E gör med företaget. Men behåller han det så har jag två år säkert jobb i alla fall. Och det är man glad över, men måste få ett läkarintyg först som Af. skall ha innan beslutet. Var en fin höstdag i alla fall, sådana här dagar gillar jag.
Tisdag så blev det mycket att göra med papper som blivit samlade på hög, har verkligen kommit efter då det gäller papper och bokföring. Kjell var ledig från Holmen men var ändå och röjde. På eftermiddagen var jag med honom till Vännäs, så jag fick köpa vitaminer till Tarzan. Sen var jag och tankade E 85, så nu får vi se hur mycket mera den drar med den bensinen. Men det är 4:65 billigare än 95:oktan bensin, så det blir ändå billagare att köra på E 85 även om bilen drar mera då. Var och gick en promenad med Dino före lunchen, var en fin dag att vara ute och gå en sväng.
Onsdag blev det en tråkig regn dag igen. Var till Bjurholm på eftermiddagen. Ringde son och sonhustru. Försöker komma överens med det nya Windows programmet, men det är inte det lättaste, gillar det inte alls. Man är för gammal att byta program och dator. Men som tur är så är bokföringsprogrammet detsamma.
Torsdag fin dag igen. Jobbade med bokföringen, men den gick inte göra klart juli för jag måste få utskrifter från bankkontot. Beställde ny skrivare till jobbet, går inte vara utan det. Man måste kunna skriva ut fakturor också. På kvällen blev det motion, en fin kväll med fin höstluft och 8 grader varmt. Men inte bra i ryggslutet, varje steg jag tog på slutet gjorde himla ont. Jag kom i alla fall hem till slut.
Fredag sämre väder igen. Jobbade som vanligt och så ringde jag min kompis Inger. Hon kommer ev. upp i slutet av månaden några dagar. Sonen ringde, det blev ändring på vår surströmmings middag. Då jag jobbat klart så var jag och handlade lite och hämtade tipslappar. Försökte få tag på H. för att få hjälp med ryggen men fick inte tag på honom, och sjukgymnasten fick jag inte heller tag på. Så nu får man vila några dagar i stället.
Lördag for Kjell till skogen till lunchen, själv handlade jag för helgen. Sedan efter lunchen for jag till Umeå och hämtade Lovisa. Och så träffade jag lilldrängen där också en stund. Son och sonhustru skulle på 40 års kalas. Så jag fick en härlig lördag med minsta barnbarnet och Linn kom in och var med lillkusinen en stund.
I dag så vaknade Lovisa klockan sju med ett härligt leende, hon är alltid glad då hon vaknar. Hon är en snäll liten flicka och gullig. Vi var ute på en promenad efter lunchen i det fina höstvädret. Och så kom ungdommen och hämtade sin dotter och åt middag här. Det blev surströmming för son och mor. Men Lina gillade inte lukten alls idag, så det blev ingen trevlig middag för henne. Har varit en härlig vecka även om vädret varit dåligt några dagar. Får hoppas vi får fint hela nästa vecka.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.