Veckoblogg för v 39

farmor/plastmormorMåndag var jag och hämtade läkarintyget på sjukstugan och for till Af med. Känner ingen skillnad i höger arm, nacke och axlar. Var ett fint höstväder och ganska varmt. Men jag kände mig trött hela dagen och kvällen, kan vara tabletterna jag blivit trött av.
Tisdag så upptäckte Kjell att det var nog nödvändigt att byta toalett uppe. Vi har pratat om det i flera år, att ta upp den vi har nere till övervåningen och köpa ny på nedre våningen. Det blev en resa till järnaffären. Sen fick vi tag på Kjells kusin som förbarmande sig och hjälpte oss att byta. Men det är ju inte bara att sätta dit, för stolarna förändras under 30-40 år. Den på övervåningen är säkert från början av 60 talet och den vi hade nere är drygt 30 år. Men det blev bra då det blev klart. Nu har man äntligen två fungerande toaletter. Sen var jag med Kjell till kiropraktikern i Vännäs på eftermiddagen. Kjell hade beställt tid för mig också då han var dit förra veckan. Så han gick igenom min kropp, både rygg, nacke, axlar och armar. Kan bara säga att det kändes då han masserade och det var inte särskilt skönt. Men han har fått till Kjell, så jag har viss förhoppning att han skall kunna fixa till mig lite i alla fall. Var mycket mera som var på tok i rygg och nacke än jag har trott. På kvällen stängde jag av växthuset, plockade in alla mogna tomater.
Onsdag klockan 7:30 for jag till Umeå, hade tid för mammografi klockan 8:30 . Det gick snabbt, så jag var klar halv nio. Då for jag hem, eftersom inget var öppet. Inger kom strax efter jag kommit hem. Har inte träffat henne sedan hon flyttade från Agnäs, så man hade mycket att prata om efter 3 år. Då vi druckit kaffe for vi till Umeå och till hälsade på ungdomarna i studion. Vi tog Lovisa med oss på stan då vi gick där. Sen for vi hem till Agnäs. Hade en del att snacka om vi kaffe drickandet. Ont i musklerna som blev masserade, men nacken börjar kännas bättre i alla fall. Har varit från datorn i så pass många dagar, så det börjar kännas mycket bättre och tabletterna börjar gör verkan också.
Torsdag så for Inger och jag till Nordmaling till Fahlgrens, hon saknar den affären nu sedan hon flyttade till Närke. Sen for vi och fikade gott på fiket där. Vi köpte lite småplock på Fahlgrens. På kvällen blev det en massa "kärringsnack". Vi hade köpt gofika med oss hem, så Kjell fick fika gott även han på kvällen. Lina kom med Lovisa på kvällssidan.
Fredag tog jag ut semesterdag. Inger och jag gick till affären och då vi kom hem så fick Lovisa sova i vagnen ute. Det var fint väder för att ligga ute och sova. Min arbetsgivare ringde han ha varit i kontakt med mitt fack om uppsägning. Så det kryper allt närmre, det är en del saker som skall göras tydligen innan det blir något skriftligt. Facket skulle visst ringa mig och prata med mig också. Lovisa gammelfarmor ringde, hon skulle skicka upp en present och ville ha adressen till ungdommarna. Jag hoppas att hon snart får träffa Lovisa. Men jag får skicka kort på henne som jag tagit, så hon får se hur hon ser ut och hur hon växer och frodas. Tatueringsmässan startade och de hade haft en hel del folk där. Lovisa somnade redan halv åtta på kvällen, hon har fasta och bra sovrutiner på kvällen.
Lördag så for jag och handlade sedan vi ätit frukost. Kjell han for till skogen en stund på förmiddagen. Inger och jag tog en promenad med Lovisa i vagnen på nästan en timme. Sen sov hon ute en bra stund efter det. Ringde ungdomen och hörde hur det gått på mässan, hade varit jättemycket folk. Kul att det blev mycket folk som kom, är alltid en risk då man anordnar något om det skall gå ihop och bli bra eller dåligt. Lovisa har varit på topphumör mest hela dagen. Men det börjar kännas att man inte är van vid småbarn, nu har vi varit två som skött henne. Så hon har verkligen fått all uppmärksamhet, finns alltid någon som håller på med henne. Hon har blivit ordentligt ompysslad under dessa dagar av farmor och Inger.
I dag Söndag vaknade Lovisa halv sex, men somnade om. Hon och jag somnade om i rumssoffan, vi sov där till halv nio. Sen kom stor kusin Linn in och så fick hon uppmärksamhet även av henne. Men efter flera timmars joller och småkel så somnade den lilla flickan. Kjell han tog in pumpen, nu är sommaren slut på riktigt då man tar in den. Lovisa får stanna hos oss till i morgon.
Har varit en bra vecka och särskilt kul att ha både Lovisa och Inger här. Blir tomt då de båda far hem samtidigt.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.