veckoblogg för v 40

AnnetteMåndag blev det en semesterdag. Lovisa fick stanna lite längre, för att ungdomen skulle få städa bort och fixa efter tatueringsmässan. Inger for på eftermiddagen också. Så det blev tyst och tomt, då de for samtidigt. Facket ringde, nu är det definitivt med min uppsägning. Men jag har 5 månaders uppsägning, så jag har jobb fram till sista februari i alla fall. Även om jag inte har så mycket jobb, så har jag lön i alla fall.
Tisdag blev det den sista semesterdagen jag hade kvar. Men jag skickade ett uppslagsverk ändå och gjorde inbetalningar. Så det blev inte hela dagen jag var ledig. Var till Bjurholm och skulle kolla om det ev. fanns några snyggbyxor till Kjell där. Men jag insåg att det är bättre att han får köpa kläder själv, man måste få prova dem. Men jag hittade en stickad klänning till mig själv. Sen var jag och köpte lite gröna växter och två begonior. Så jag slängde de halvvissna blommorna som jag hade i fönstren. Och så satte jag om alla blommor jag köpte, för de hade för små krukor allihop. De behövde mera utrymme för sina rötter. Fick uppsägningspappren med posten idag. Kändes inget vidare att få dem, men bättre att veta hur det blir. Det är inget vidare att gå i ovisshet.
Onsdag så var det vanlig arbetsdag, hade bra mycket att göra. Det var bokföring och en massa annat som jag blivit efter med under den tid jag varit sjukskriven och haft semester. Då Kjell kom från skogen och vi ätit for vi till Häggströms i Lögdeå, han skulle köpa nya snyggbyxor och skjorta. Men det blev kavaj, byxor, skjorta och jeans. Och han fick verkligen tag på det som var snyggt. Satt perfekt på honom alltihop, han blev 10 år yngre med dessa kläder. Är sällan han köper snygg kläder, men då han gör det så är han noga. Nu är det säkert 15 år sedan han köpte en kavaj, så det var på tiden.
Torsdag vaknade jag med migrän, var bara att lägga sig igen och ta tablett. Då det gått över så jobbade jag lite smått, men jag blir alltid trött efter att ha tagit migräntabletten. Trist väder hela dagen och riktigt höstväder. På kvällen var jag och sprang några kilometer, är flera veckor sedan jag var ute. Nu är det både mössa, vantar och reflex väst som gäller då man är ute på kvällen efter vägen. Sen blev det tv resten av kvällen.
Fredag då blev det storstädning i mitt arbetsrum, det behövdes. Men tog sin lilla tid. Jag plockade ner en massa pärmar i en stor kartong. Lika bra att packa ner sådant som inte kommer användas av mig. Var en sväng till Bjurholm och Balsjö, behövde bensin till röjsågen och även bilen. På kvällen blev det slöarkväll framför tv:n
Lördag blev det handling då Karin öppnade, sen städade jag klart nedervåningen före lunchen. Kjell han for till skogen som vanligt. Var upp till Bjurholm en sväng också, så Ulrika fick gå och äta lite lunch. Hon hade ett loppisstånd där, gick ganska bra för henne. Hon blev av med en del i alla fall. På kvällen blev det galaj för oss i Folket Hus. Skogsägarna hade fest, mat och underhållning, de firar 75 år. Var ganska trevligt, fast jag saknade dansen. Men maten var god och underhållningen bra, bäst var musikunderhållningen. Då vi kom hem på nattkröken så kollade vi tipset och det var 12 rätt. Är med i ett tipsbolag, kan ju inte tippa själv så det är så enkelt att bara betala varje vecka och så kolla då helgen kommer om man vunnit.
Idag söndag blev det en riktig sovmorgon. For till Bjurholm, först var jag till graven och tog bort sommarblommor och satte dit en stor prydnadskål. Sen ville jag kolla upp och ev. lösa ut vinsten. Det blev mycket mera än jag räknat med, drygt 2400 inte dumt alls. Så den totala vinstsumman var nästan 30 000 men det är 12 stycken som skall dela på det. Jan kommer nog fixa så det blir 13 rätt till slut. Kjell for och tog ner fotbollsnäten på planen här i byn, lika bra att få bort det innan snön kommer. Började regna ordentligt igen efter lunchen, så det var bara att sätta sig på motionscykeln. För att fara ut i spö regn och motionera det gör jag inte gärna.
Nu snart kommer väl den vita varan att ligga på backen. Hoppas den dröjer ett tag till. För det är mycket att göra på tomten innan snön kommer.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.