Veckoblogg för v 41

aV 41.
Måndag var det mulet och trist på förmiddagen, men sen kom solen fram. Och det blev riktigt fint höstväder. Då jag jobbat klart gick jag ut och kärrade bort några skottkärror med sommarblommor. Och så bar jag bort en del tomkrukor, de får nu stå och vila över vintern. De mindre skall jag ta in och diska och ev. kommer de till användning för inomhusblommor. Skarvsladdarna tog jag reda på, bäst att passa på innan de snöar över. Kvällen blev lugn framför tv:n, kände mig både lat och trött.
Tisdag var Kjell ledig från Holmen skog, men var ändå i skogen. Jobbade bort mina timmar före lunch och så tog jag en promenad med Dino i det fina höstvädret. Var en härlig dag att var ute i. Då Kjell kom hem så lade vi under impregnerade stolpar under medarna på släden, så de inte står på backen och ruttnar upp. Klockan tre hade vi tid i Vännäs hos kiropraktikern och det var dags för den hemska massagen. Men jag hoppas han skall få till mig någorlunda. Fast det blir nog bra många besök innan jag märker någon skillnad. Har ju gått så många år med fel i rygg, nacke mm. Så det går ju inte bli fri på några gånger bara. Men min arm är på tok igen, vet inte hur jag skall göra snart. Går inte lyfta något med höger arm. Får försöka ta långa pauser från datorn då jag jobbar så jag blir kvitt musarmen, för det verkar vara det jag har. På kvällen var jag bara trött, satt och hängde framför tv:n hela kvällen.
Onsdag då ändrade jag lite i arbetsrutinen, tog långa pauser och gjorde annat mellan passen. Hoppas det blir bättre då man gör så. Men har så ont så det är svårt att göra något alls. Ringde "lilldrängen" var så länge sedan jag pratade med honom. Vill gärna han skall komma och hälsa på farmor, men det var fullbokat i kalendern flera veckor framåt. Inger ringde och det är alltid lika roligt då hon ringer och man får prata bort en stund.
Torsdag då sjukskrev jag mig går inte sitta framför datorn alls. Tog en sväng till Bjurholm och hämtade tipslappar och köpte 4 gröna växter till för 100 kronor. Och så blev det nya blommor i min blombänk som jag haft ute. Nu får den var inne i stället över vintern. For ut och motionerade på kvällen. Går ju springa för man använder ju inte armar och axlar då, men det går tungt. Känns att man kommit efter med motionen. Pratade med sonen på kvällen, Lovisa har börjat få lite vanligt mat nu och hon gillar det. Skall bli roligt att få ge henne lite potatis och sås då hon kommer hit.
Fredag då vilade jag hela dagen. Hade bara på datorn för att uppdatera min hemsida. Och jag gjorde inget vettigt på hela dagen. Kändes bättre i armarna, så det kanske håller på att bli bättre, hoppas det. Började städa nedervåningen, men det blev inte så mycket gjort. På kvällen såg jag på tv. gillar fredagarna då är det en hel del att titta på tycker jag.
Lördag blev det handling och Kjell for till bränngropen med den gamla toalettstolen. Då vi ätit lunch for Kjell till skogen. Han kommer nog inte hinna klart denna röjning innan snön kommer. Hittade ett bra tyg som jag sydde en stomme till min tänkta tomte. Men den blev nog lite för lång, ser konstig ut. Men har mera tyg kvar så jag får väl sy en ny om den inte passar. Städade klart sedan jag sytt färdigt. Sen blev det inte mycket mera gjort på hela dagen. Såg på tv före och efter fotbollen. Och så hade vi 12 rätt på tipset även denna vecka. Men nu ger det nog inte mer än en 4 kronor per man. För det var 42 kronor på 12 rätt och ingen utdelning på varken 11 eller 10:orna.
I dag söndag sov jag länge, var trött. Kjell har hjälpt mig att tömma växthuset på alla plantor och så kört bort det. Sen tog vi in resten av krukorna som var tomma och så tömde vi resten av krukorna som var för stora för att jag skulle kunna göra det själv. Nu är det tomt på alla sommarblommor. Är bara rosorna som är kvar, men de får stå ute tills de tappat bladen. Känns skönt att få bort alla krukor och urnor. I eftermiddag skall jag ut och röra på benen. Det är bra väder för att vara ute och motionera. Bäst att passa på innan halkan kommer.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.