Veckoblogg för v 42

Måndag blev det lite varierande arbetsuppgifter, det är bra då det blir sådana dagar. Tog en längre paus och for till Nordmaling till Fahlgrens och handlade det som behövdes för att sätta upp extra kontakter ute och skarvsladd på 25 meter. Fick även tag på fyra saker till Linns julkalender, så nu fattas det bara 20 små saker till den. Då jag kom hem så ringde sonen. De kommer tillbaka upp några dagar senare. Skulle fara om till Värmland till gammelfarmor med Lovisa, hon skulle få träffa henne. Och så for de till hans Pappa och Marianne, de skulle överraska honom. Han har inte heller träffat Lovisa, nu får han det som en present på sin födelsedag. Var en fin höstdag fram mot kvällen, då kom regnet.
Tisdag jobbade med halva dagen sen for jag till Rusta och ÖB, passade på att köpa ljusslingor för en del av min tipsvinst, blev en hel del. Men ljusslangen hade de inte i rätt färg på Rusta så det blev ingen sådan. Pratade med sonen, de var kvar hos hans pappa och det är jättebra. Han måste ju få träffa sitt minsta barnbarn. På kvällen var jag spak och trött.
Onsdag då jobbade jag som vanligt, men hade mycket ont i högerarmen och axeln. Försökte ta långa vilopauser. Ringde ungdomarna de var på väg upp till norr igen. Men tyvärr så bär det av för gott till Gtb. igen de har fått lägenhet där nere. Så de flyttar ner i mitten av november. Men de kommer ha studion kvar här uppe, har en tatuerare som jobbar där då inte T. är i studion. Och så kommer de vara här uppe och tatuera 1 vecka i månaden och då får de bo här hos oss. Så man träffar ju Lovisa mera på det sättet. Lina trivs inte, hon har flera väninnor i Gtb. som är småbarnsmammor. Här uppe har hon ingen alls och det viktigast är ju att de trivs och mår bra. Sen får man vara glad att de är självständiga ungarna och flyttar dit de själva vill. På kvällen var jag ute och motionerade, var en fin kväll. Månljus och kring 0 gradigt. Men det är lite jobbigt springa i mörkret, för gatlyset som är nu lyser inte upp särskilt mycket.
Torsdag så var det dimmig och trist väder hela förmiddagen och jag trist väder var det hela dagen kan man säga. Då jag var klar med jobbet for jag och köpte bensin till både sågen och traktorn. Börjar kännas mycket bättre i min arm och axel, känns som om det är på rätt väg. Kanske det är bra att ta längre pauser från datorn så det inte blir för många timmar i sträck där. Men huvudsaken är att det börjar kännas bättre.
Fredag då blev det lite jobb framför datorn, hade annat jag kunde göra idag, bl.a. städa arbetsrummet. Det blir alltid väldigt dammigt där, vet inte om det beror på böckerna och pärmarna. Efter middagen kom Linn, hon var hos oss då Ulrika var i Umeå på kvällen. Och så fick hon sova över här hos oss. Så jag och de stora katterna sov uppe. Petter han fick sova nere. Pratade med sonen på kvällen, han hade kommit på en del saker från då han var liten. Som vi pratade om, en del saker kom inte jag ihåg först. Men till slut började även jag minnas en del episoder.
Lördag blev det byte till vinterdäck på bilen sedan vi ätit frukost. Och Linn hon gick hem till sig då mamma kommit hem från jobbet. Var och handlade och till Bjurholm och lämnade in tipset och betalade för min andel på tipset. Kjell han for till skogen efter lunchen. Var en fin höstdag med solsken. Då jag städat klart gick jag ut och satte upp några ljusslingor, så nu är ett par stycken uppe i alla fall. Men har en del kvar att sätta upp. Sonen ringde, det hade varit Bjurholms damer till honom idag och tatuerat sig. Kvällen blev lugn och slapp framför tv:n.
I dag söndag sov ganska länge, men det kändes skönt. Vädret var inte så bra från början av dagen och då jag såg det regnade ute. Så bestämde jag mig för att sätta mig på motionscykeln istället för att fara ut efter vägen. Men då jag satt där på cykeln så kom solen fram. Då hade jag redan klarat av 5 km på den. Så det var lika bra att fortsätta på den, blev 14 km. Går ganska bra att sitta på motionscykeln om man har rätt musik till. Jag brukar spela gamla LP skivor då jag sitter på den. Är trevligt att kunna lägga på en gammal hederlig skiva som ibland hackar lite och är lite repig. Det hör liksom till då det gäller de gamla skivor att det skall vara lite hack och repor i dem. Då är de välspelade för det mesta. Nu hoppas jag det blir varma och fina höstdagar till veckan, så man får sätta upp resten av ljusslingorna.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.