Veckoblogg för v 43

farmorMÅNDAG. Försov mig och vaknade strax före halv nio men då blev det fart på benen. jobbade som vanligt. Det börjar kännas bättre och bättre i armen och axlarna, så det gick ganska bra att jobba. Men jag tar längre pauser och försöker variera arbetet så gott det går. På kvällen blev det motion, var 8 grader varmt då jag for ut. Och hade tur för det duggregnade bara, men då jag varit hemma en liten stund så vräkte regnet ner.
TISDAG. Var Kjell ledig från Holmen men var till skogen i alla fall. Då jag jobbat klart gick jag ut och satte upp en ljusslinga till i buskarna, så nu är två buskar klara. Var och klippte mig också, det behövdes verkligen. Var Kjell som sa till mig att fara och klippa mig. Vi var till Vännäs på eftermiddagen till kiropraktikerna och jag fick den hemska massagen. Och så passade jag på att köpa torrfoder till Kotte på veterinärstationen. Han måste ha sitt bantningsfoder, för äter han inte det då kommer han snart väga 10 kg och då kan det bli sämre med hans diabetes.
ONSDAG. En fin höstdag även om det blåste lite. Då jag jobbat klart så gick jag ut och satte upp ljusslinga i en gran och så satte jag upp en slinga kring ett fönster. Passar på att ta någon slinga då och då, för det blir jobbigt om man skall sätta upp alla på en gång. Sen vill man ha bra väder då man håller på, eftersom jag helst vill vara barhänt då jag gör sådant. Då vill man inte ha för kallt. Började få fruktansvärda magsmärtor under dagen, kändes som gallbesvär, men eftersom jag är opererad för det så uteslöt jag gallbekymmer. Det höll i sig hela dagen och blev bara värre och värre. Men jag läste biverkningarna på mina tabletter och där stod det att man kan få magsmärtor. Så det blir att sluta med dem, får välja. Sämre i armen eller smärta i magen som riktiga gallstensanfall. Skall prova att vara utan tabletterna ett tag så får jag se vad som händer.
TORSDAG. Hade ingen rolig natt, ont nästan hela natten. Så det blev inte många timmars sömn. Var trött hela dagen och spak, men magsmärtorna har börjat avta en hel del. Det blev inte så mycket gjort för mig på hela dagen. Pratade med sonhustrun, Lovisa kommer i helgen. De skall fara till Lovisas farfar med en del kläder som de inte fått sålt på studion, som han ev. skall försöka sälja på sin loppis under sommaren.
FREDAG. Jobbade bort mina timmar fram till lunchen. Då for jag och handlade sen blev det städning av nedervåningen. Tommy kom med Lovisa vid tre tiden, de skulle ner till T. pappa med kläderna de haft i studion som inte blivit sålda. Så Lovisa skulle vara hos oss, för att sitta och åka 160 mil en helg för en liten flicka blir drygt. Men det blev ändrade planer sedan han varit hit, de kan lämna kläderna på närmare håll och ev. få dem sålda. Så det blev ingen resa för dem i helgen. Men Lovisa fick stanna i alla fall, för då kan de börja packa lite för flytten. Så hon fick följa med på Höstfesten ’surströmmingsfesten’ här i Agnäs. Det gick bra, hon var snäll och hade mycket folk att kolla på under kvällen. Men Lovisa somnade fort då vi kom hem och hon fick flaskan. Var mycket folk som var sugna på surströmming, det är ett populärt att gå dit då de har denna tillställning. Enkelt men kanske det är därför som det är trevligt att gå dit. Så det blev nog sista surströmmingen för min del detta år.
LÖRDAG. Lovisa vaknade kvart över sju, hon är alltid på gott humör då hon vaknar, ligger och jollrar och snackar för sig själv. Och ett stort leende möter en då man tittar ner på henne i vagnen. Men nu är det nog dags att ta in sängen vi skall få låna av Ulrika, för vagnen är för liten snart för henne att sova i. Kjell han for till skogen som vanligt. For på eftermiddagen och hämtade min tipslapp, är ju med i andelsspel. Eftersom jag är dålig att tippa är det bättre att kunna göra så, man betalar och får en färdig tipskupong med ev. vinst på.
SÖNDAG. I morse vaknade den lilla damen kvart över sex, men sedan hon fått flaskan. Så lade vi oss i rumssoffan och somnade om både hon och jag till kvart över åtta. Linn kom in till oss på förmiddagen, hon skulle spela spel med morfar. Han är bra på sådant, morfar är bra på att leka. Sådant är jag kass på. Då vi ätit lunch gick Linn och jag ut och tog en promenad med Lovisa och så fick hon sova ute i vagnen i det fina höstvädret. Kjell han passade på att fara till skogen några timmar. Passade på att sätta upp ett par ljusslingor runt fönstren nere. Bäst att göra det innan kylan och vintern kommer.
Har blivit dåligt med motion i veckan tyvärr, men det kommer flera veckor. Får hoppas det blir bra väder till veckan också, så det inte blir ishalka, då blir det svårare att vara ute och röra på benen. Men det finns motionscykel om det skulle krisa till sig med väglaget. Fast det är skönare att få vara ute i friska luften.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.