Veckoblogg för v 44

farmorMÅNDAG. Fin höstdag. Fick faktura från min arbetsgivare och det visade sig vara en bluff faktura som han hade trott. Var och skulle göra polisanmälan i Bjurholm, men där fanns ingen. Så jag åkte hem och ringde och gjorde en anmälan istället. Det är ett företag som kallar sig e-niro emphas och loggan ser ut som den riktiga eniros logga. Är nog lätt att dessa fakturor slinker igenom om det är ett större företag. Och den var på 2995 kronor, de kan få en hel del pengar om inte företagarna kollar noga vad de får för räkningar. På kvällen var jag ute och motionerade, det var skönt ute drygt 1- grad. Linn var hos oss på kvällen, för det var öppet hus i Annas klass. Men det är lite konstigt att inte skolorna har lika då det gäller höstlov. I Umeå har de lov hela veckan och säkert på alla andra skolor. Men inte i Bjurholm, här fick de inte höstlov förrän onsdag. Nog borde det vara lika i hela länet.
TISDAG. Var en fin dag idag också. Då jag jobbat klart så satte jag upp en ljusslinga till runt ett fönster nere. Så nu är det klart på nedervåningen, har bara 2 slingor kvar nu som skall upp. Var och löste ut ljusslangen till släden. Sen var jag och köpte en krans till graven, bäst att passa på så man får rätt krans. Vi vill ha den med mossa på, tycker de är finaste kransarna.
ONSDAG. Jobbade med bokföring hela dagen. Och så packade jag ner lite mera gammalt arbetsmaterial. Jag verkar ha mycket sådant här hemma, tänker försöka få iväg det mesta till Bjurholm under november. Så får det stå där i bokförrådet. Lika bra få bort det, så jag får mera plats i arbetsrummet mitt. Men jag kommer sakna mitt jobb den dag det är slut, även om det inte är något avanserat arbete, så har man i alla fall något att göra på förmiddagarna.
TORSDAG. Var till Bjurholm sedan jag slutat jobba. Var och köpte blöjor i Bjurholm, är bra att ha ett paket här hemma. Så slipper de dra med sig sådant då Lovisa kommer i helgen. Och så köpte jag gröten hon äter och lite småburkar. Var på graven och satte upp krans och satte upp ljuslyktan. Nu hade var det nästan slut på batteriet i den ljuset jag brukar ha, så det blev ett vanligt levande ljus denna gång. På kvällen var Isabell här, försökte hjälpa henne med en del foto och musikfiler hon skulle skicka. Vi hade en trevlig stund och så blev det en skratt stund också. Ett skratt förlänger ju livet säger de. Var meningen att ungdomarna skulle komma från Umeå och ligga kvar. Men det blev så sent för dem, så det blev ingen övernattning hos oss.
FREDAG. Jobbade bara 2 timmar, det är ju dag före röd dag. Sen for jag direkt till affären då jag var klar. Drog in sladdarna till ljusslingorna från buskarna, så nu är det klart att bara köra igång den belysningen. Lina kom med Lovisa strax före lunch, då blev det gröt ätning. Sen blev det mys och bus. Hon är alltid så glad och go denna lilla tös. Fått låna Ulrikas resesäng som hon hade till Linn då hon var hos farmor sin. Men vi fick inte ihop den på ena sidan, men grannen kom och hjälpte mig. Så sängen blev ok och Lovisa fick äntligen sova i en vettig säng, vagnen håller på att vara för liten för att sova i.
LÖRDAG. Lovisa vaknade kvart över sex, då fick hon flaskan och så gick vi och lade oss i rumssoffan och somnade och sov en timme till. Så man kan säga att hon sov 11 timmar, först 10 timmar i sträck och så den extra timmen. Kjell han for till skogen som vanligt, han börjar se slutet på röjningen, men det är väl risk för att det inte hinner bli klart innan snön kommer. Blev en fin novemberdag med sol och några minusgrader. Tog Lovisa med mig och så gick vi ut en sväng sedan hon ätit gröten på förmiddagen. Hon fick ligga och sova en stund ute i vagnen i solen. Och sov där tills Kjell kom hem från skogen.
SÖNDAG. I morse vaknade den lilla damen halv sju, men sedan hon fått flaskan. Så somnade vi om och sov till kvart i nio. Kjell han for till skogen igen och gjorde klart idag, så nu kan han få ledigt om helgerna även han. Det blir skönt för honom, har blivit lite för mycket av extra jobb i höst. Vi var till graven och kollade om ljuset fortfarande brann och det gjorde det. Sen fick Kjell se kransen och hur det blev, han hade ju inte varit med då jag var dit med den. Sen gjorde jag en smörgåstårta som vi åt till kvällsfikat. Den var så stor så den räckte även till ungdomen som kom. Blev kortspel med son och sonson och så spelade "lilldrängen" och farmor ett par omgångar. Var så länge sedan han och jag spelade kort tillsammans. Roligt då Marcus kommer och hälsar på, det är alldeles för sällan nu för tiden. Men ungdomen har annat att göra om helgerna, det är flickvän och kompisar, helt normalt. De sov över alla här hos oss och det var trevligt att ha dem hemma en stund. Har varit en härlig helg, då man fått ha Lovisa här hos oss. Hon är verkligen en härlig liten tjej, som sprider glädje omkring sig.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.