Veckoblogg för v 45

MÅNDAG. Ungdomen sov över och det blev lite liv och rörelse på morgonen då de steg upp och det var bara roligt. Fick en liten extra stund med Marcus innan de for till Umeå och packade. Var och satte upp ytterligare en ljusslinga i buskarna, tyckte det blev för lite med de slingor jag hade. Nu blev det en med 80 ljus, så nu finns det 280 smålampor och det blev mera spridning på lamporna, nu är jag nöjd. Lovisa fick stanna kvar hos mig. Så jag fick njuta av den lilla tjejen ytterligare en hel dag. På kvällen kom Tommy och Lina tillbaka och så sov de över här. Kändes bra att få ha dem hemma ett tag.
TISDAG. Ungdomen for till Umeå på förmiddagen. Och Lovisa fick stanna hos farmor, fick en extra dag med henne. Hon var med då jag var och skickade böcker som skulle iväg. Går bra att jobba fast hon är här. Jag jobbar då hon sover och ligger och jollrar på golvet. Hon är så himla snäll, inte något gnäll där inte. Bara om hon blir för trött kan hon gnälla lite innan hon somnar och så om hon får vänta med maten. Hon har bra aptit och jag har mixat maten som vi ätit, så hon har fått vanlig mat till middag också. Ungdomen blev sen innan de kom med bilar och släpvagn. Kändes inte så kul då man såg släpet.
ONSDAG. Vid halv nio så bar det iväg med ungdomen. Lina körde hyrbilen och släpet, hon är visst bättre på att handskas med släp efter bilen. Men hon har ju kört en hel del hästtransporter. Jag skulle nog inte vilja sitta och köra ett stort släp efter någon bil. Men eftersom jag inte provat så vet man ju inte hur det skulle vara. Det kändes lite tungt då man såg bilarna försvinna från Agnäs. Men jag vet ju att de kommer komma tillbaka och vara här ganska ofta i alla fall. Så man får ju träffa dem alla kanske mera nu, än då de bodde här i närheten. Men de bodde så avigt till, så man for inte dit så ofta. Har kanske varit bättre om de bott i själva Umeå, då har det varit smidigt att fara till dem. Då jag jobbat klart så var jag och tvättade bilen hos grannen. Fick hjälp av J-O, så det gick bra och smidigt. På kvällen kände jag mig trött och satt bara och latade mig.
TORSDAG. Kallt under natten och ganska kyligt hela dagen. Då jag jobbat klart så var jag till affären och köpte fågelfrö, det går åt en hel del frö till småfåglarna. Men är roligt att mata dem också. Fick kopiatorn med postbilen, nu slipper man springa och söka någon i byn som har en om man behöver kopiera papper. Och det behöver man då och då. Ringde Lina, de hade övernattat efter vägen, hade tänkt stanna i Örebro. Men var fullt där de tänkt sova över så de stannade i Mariestad över natten i stället. Hade gått bra för dem, men blivit jobbigt för Lovisa att åka bil så långt och länge.
FREDAG. Städade arbetsrummet ordentligt så det blev dammfritt och luktade såpa. Kändes bra då det var klart. Tog även mitt Elvis/bokrum det behövdes också en ordenlig genomgång. Och så åkte det ut en hel del kartonger som blivit kvar i både arbetsrum och Elvis rum. Efter lunchen for jag till Bjurholm och lämnade in tipset och skickade tillbaka ett paket. Då vi ätit middag for vi till graven och bytte ut ljuset, så det skulle brinna över helgen i alla fall. Hade glömt köpa batteri till vårt batteriljus, så det får vi ställa dit nästa gång i stället. På kvällen var jag ut med Dino, Ulrika och flickorna var borta. Så jag fick lite frisk luft på kvällen.
LÖRDAG. Då jag ätit frukost blev det handling. Sen städade jag då jag kom hem. Då vi ätit lunch så gjorde jag klart med städningen. Första lördagen som Kjell var hemma och ledig från skogen. Var skönt för honom att inte behöva fara och jobba. Vi firade det med att fara ut och äta middag. Det var Kjells förslag att vi skulle göra det. Nu kändes det som om det var helg. Förut har det inte känts som det, då han varit i skogen även lördagar och söndagarna på slutet också. På kvällen blev det tv och som vanligt blev det att hoppa mellan 4:an och svt 1.
SÖNDAG. I dag sov vi länge kanske för länge. Kjell fick farsdagspresenter vid frukostbordet. Han hade fått paket från sin yngsta dotter Inga-Lill och det var roligt för honom. Sen fick han tårta och skraplotter. Innan lunch for jag ut och motionerade, men det känns att det varit dåligt med sådant. Man får liksom börja om från början nu igen. Var skönt ute, det blev drygt 50 minuter jag var ute. Men jag upptäckte att det är jobbigare att fara mot Bjurholm. Är van att springa mot Agnäs och det är lättare att göra det. Men är nog bra att det är motlut också. Då jag kommit hem blev det tårta med Ulrika. Har ringt Marcus ’lilldrängen’ han fyller 16 år idag. Är inte någon liten kille längre utan en fullvuxen karl. Tänk att farmors lilldräng blivit så stor. Tycker inte det var länge sedan han var en liten krabat. Åren går så fort och barnbarnen blir stora.
Har varit en ganska bra vecka, och särskilt dagarna jag fick med Lovisa. Kändes bra att få några extra dagar med henne och ungdomen innan de for iväg. Men jag är glad att de trots allt är självständiga och kan flytta om de känner för det. Vore värre om de valde att bo kvar hemma i hela sitt liv. Men man kan ju ändå tycka det är lite sorgligt att ha dem 100 mil bort. Fast de kommer snart upp igen en vecka i alla fall och veckorna går fort.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.