Veckoblogg för v 46

MÅNDAG. Har varit svårt att ta sig ner för en trapp idag, min lårmuskler fick sig en chock på söndagen efter den längre motionsturen. De är liksom inte vana vid att vara igång över 50 min, men nu skall de bli vana. Har inte gjort så mycket vettigt sedan jag slutade jobba, var och satte upp en tomte i en tall bara Tror den blir söt då den börjar lysa, men det är några veckor kvar innan den tänds. Men är bra att få upp det som skall tändas senare. Ringde sonen och hörde om det blåst på dem i Gtb.
TISDAG. Kjell ledig hela dagen. Men idag behövde han inte fara till skogen. Han körde in ved till oss istället. Då jag jobbat klart, så hjälpte Kjell mig med att spetta hål på isen som var i dammen, så vi fick tömma den på vatten. Nu behöver jag inte vara orolig att den skall frysa sönder. Sen ställde jag ut snögubben på rätt plats, men den blev inte tänd. På eftermiddagen var vi till kiropraktikern i Vännäs och så fick man den "hemska massagen". Men jag har i alla fall blivit bättre, så det är värt denna smärta. För då man känner att det går åt rätt håll, då står man ut med det. Var in till Ica i vännäs och skaffade vitaminer till Tarzan, brukar köpa dem där, för de är ca 20 kronor billigare på burken där än om man köper dem i en djuraffär. Och går man på Granngården så är de ännu dyrare där. Ringde sonen, ville ha tips om vad vi skulle ge sonhustrun då hon fyller 30 år om några veckor.
ONSDAG. Gick en promenad till anslagstavlan fram och tillbaka då jag steg upp. Kjell såg lite fundersam ut, då jag gick ut och klockan bara var strax före sju. Men det var skönt efter promenaden, då blev det frukost och tidningsläsning. Skall försöka gå en sväng varje morgon, det gjorde jag då jag började gå ner i vikt och mådde mycket bra av det. Vid lunch tog jag Dino med mig och så gick vi till affären och handlade lite lätt. Det var riktigt skönt ute och solen lyste uppe i byn. Här nere efter älven lyser hon inte förrän i början av februari. Kvällen blev slapp framför tv:n
TORSDAG. En kortare promenad på morgonen innan jag började jobba. Sen till lunchen tog jag Dino med mig på en längre tur, vi gick efter älven och upp vid fiskdammen och så kom vi upp till byn. Och så hem igen, så det blev en promenad på 50 minuter. Vi var båda trötta då vi kom tillbaka. Väntade på glassbilen som brukar komma på jämna veckor. Visste inte om den slutat köra efter vår väg, för jag har inte varit hemma de senaste gångerna han varit hit. Jag ringde och fick veta att turen var inställd pga. sjukdom. Så det blev ingen glass och inga mazariner till Kjell. Ringde Marcus på kvällen och skulle försöka få honom med en tidigare buss på lördag, men det gick inte.
FREDAG. Bara den korta tidningsrundan i morse. Var trist och grått väder hela dagen, regnblandad snö och även om det var någon + grad så kändes det gör kallt. Kjell klippte sig sent på eftermiddagen, så jag var med och gick på graven och bytte ljus. Nu fick det bli batteriljus, de brinner ett tag. Då slipper man fara och byta ljus varje helg och kanske glömma det också. Var in till järnaffären och köpte en julstjärna på fot, var även en lampskärm till den. Så man har nytta av den då julen är slut också. Är svag för tomtar som låter och spelar, hittade en rolig en som klättrar uppför ett rep. Den startar då man kommer i dess närhet. Testade den, men då blev både Petter och Tarzan livrädda och sprang och gömde sig på övervåningen. Men den får inte komma upp förrän det är rätt tid.
LÖRDAG. Blev en ordentlig sovmorgon. Då vi ätit frukost for jag och handlade. Kjell han lade på kedjorna på traktorn. Sen körde han in ved till oss. Började snöa under dagen. Och det var inte oväntat, det är ju trots allt den 15:e och inte konstigt om snön kommer. Städade nedervåningen, så den blev dammfri. Klockan fem kom "lilldrängen" Marcus med bussen. Hade frysta småpizzor hemma så han fick äta mat då han kom. För som vanligt hade han ätit dåligt under dagen. Det blev äppelpaj på kvällen till kvällsfika och vaniljesås. Så Kjell fick fest han också, brukar alltid ha något extra då Marcus är här. Är inte så ofta han är hos farmor, så det blir som fest då han kommer. Vi spelade kort han och jag på kvällen och jag vann. Sen såg Kjell och jag en bra film på 4:an, vi brukar inte se film så ofta. Men vi kunde inte sluta då vi väl börjat se den, det blev att sitta uppe till mot midnatt. Det är ju helg, så det spelar ingen roll när man lägger sig. Ute ligger snön på backen och det blev genast lite ljusare och trevligare.
SÖNDAG. I dag sov vi länge, vi steg inte upp förrän klockan nio. Marcus sov till lunchtid, men det behövde han säkert. Då han vaknade fick han äta gröt istället för lunchen som vi åt. Det blir ingen motion idag heller. Men jag vill hellre umgås med Marcus än vara ute och halka efter vägen eller sitta på motionscykeln. Upptäckte att jag måste skaffa nya broddar till löparskorna. Så jag måste ner till någon sportbutik till veckan och köpa ett par som är anpassade för löparskor. De jag köpte förra året på vårsidan, går bra att ha om man går. Men är för klumpiga på skon då man skall springa. Så jag måste ta en tur till Umeå under veckan. Till middag blev det en av Marcus favorit rätter, våfflor, grädde och hallonsylt. Ser till att han är ordentligt mätt innan han åker tillbaka till Umeå. Har spelat kort med honom nu i eftermiddag. Och så blir det en extra fika innan han skall med bussen. Nu så tar det väl ett tag innan vi ses igen. Har varit trevligt att få ha honom här ett dygn i alla fall. Nu har jag lovat Marcus att nästa gång han kommer så finns det hembakade bullar i frysen.
Har varit en bra vecka och helgen har varit bäst. Tack vare lilldrängens besök.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.