Veckoblogg för v 47

AnnetteMÅNDAG. Kall morgon, men det hade jag inte märkt innan jag gick ut. Då jag skulle gå en sväng innan jag hämtade tidningen så frös jag om både händer, fötter och ben. Så jag vände och gick hem. Då jag kollade termometern var det 11,7 minus och 17,5+ i tv.rummet. Inte konstigt att jag frös i tunna fingervantar och gummistövlar. Det blev ilfart ner i pannrummet och tända i pannan så jag fick lite värme inomhus. Men nu har jag lagt bort tunna vantar och ställt bort gummistövlar och fram med vinterstövlar och boots och tjocka vantar och handskar, mössa och halsduk. Då jag jobbat klart for jag till Nordmaling till Fahlgrens och fick tag på småsaker till Linns julkalender. Nu fattas bara de saker som jag skickat efter. Skönt att få det klart. Det blev även lite skarvsladdar och 3 billiga ljusstakar som jag skall ha i garaget. Då jag gick genom notan såg jag att det blivit tagit för en leksak för 210 kronor. Hade inte köpt något sådant så det var bara att ringa. Men den som tog betalt mindes att jag inte köpt någon leksak för det priset, så pengarna kommer i brev med posten. Hade tänkt sätt mig på motionscykeln på kvällen men latmasken tog överhand på mig. Så kan det bli ibland.
TISDAG. Ganska behaglig temperatur kring 0 hela dagen. Tog ut lite komptimmar och så var jag ute och fixade med belysningen och skarvdragning från 11 till halv tre. Var tvungen att fara och lösa ut ett paket med skarvsladdar och lite annat som jag behövde. Man måste ju se till att kontakterna inte ligger i snön då man har så mycket sladdar här och där. Men det var bra att jag fick kontakter på garaget, då kan man har skarvkablarna liggandes över åkern och de är inte i vägen då det skall plogas. Hängde upp en tomte i tallen och så fick tomten på motorcykeln komma ut. Men jag fick slut på skarvsladdar, så jag fick inte göra klart allt. Nu är det ingen panik med tomtarna, de skall ju inte lysa ännu. Den i tallen den lyser nu, men det beror på att den har samma ström som släden.
ONSDAG. Kallare igen, så det blev inomhus hela dagen. Var bara till affären mitt på dagen, men då i bil. Fick mina två saker till Linns kalender från Trader idag. Skulle motionera på motionscykeln på kvällen. Satte i kontakten till skivspelaren och lade på en LP skiva. Men se de snurrade inte alls. Fattar inte vad som hänt, för sist jag cyklade spelade jag skiva och den funkade då jag slog av den. Trodde jag skulle få ställa in min motionstur, men så kom jag på jag skulle prova kassetten på den. Och den funkade, det blev motion med kassettband, gick bra det också. Men jag vill hellre ha LP skivor att cykla till. Har mer att välja mellan där. Men det finns väl ingen inom kommunen som förstår sig på att ev. laga min spelare. Om det finns någon så blir jag glad. Annars får jag försöka hitta en ny spelare, men den måste gå att spela både 33, 45 och 78 varv på. Så det är inte lätt att hitta sådana idag. Men jag fick i alla fall motion, det blev 16 km på cykeln.
TORSDAG. Kallt även denna dag, blev lite bättre mitt på dagen. Men jag har varit mest inne hela dagen. Enda gången jag varit ute är när jag hämtat tidningen och posten. Städade köket uppe, men fick det inte klart. Har passat på att slänga en hel del som jag sparat. Upptäckte att kranen uppe håller på att vara gles både här och där, men så är den 30 år också. Fick pengarna från Fahlgrens i Nordmaling som blivit fel i måndags och så fick jag ett presentkort på 100 kronor där. Det tycker jag var bra gjort, jag var nog nöjd med att få hem pengarna så jag slapp fara dit. Och ett presentkort blev ju som ett extra plus. Ont i axlar och nacke igen, har suttit med textarbetet och det verkar vara omöjligt, då blir det nog fel arbetsställning och så kommer det surt efteråt. Upptäckte på kvällen att det var slut på torrfodret sedan jag gett katterna kvällsmålet. Blev lite panik. Vi började resonera hur vi skall göra, fortsätta med fodret från Veterinären för 115 kr/kg. Eller börja om med RC det magraste. Kotte har inte gått ner i vikt ett gram utan har i stället gått upp lite. Och att ge tre katter av det dyra fodret är inte så kul, om Kotte gått ner några kilo då har det varit värt varenda krona.
FREDAG. Blev en extra tur till Nordmaling för att köpa torrfoder, nu hade de slut på 10 kg säckarna av RC så jag fick köpa en 5 kg påse, sen köpte jag en light foder av Hills. Skall prova Hills light och se om Kotte kan hålla vikten och ev. tappa något gram. Om han håller sin vikt och inte går upp med Hills eller RC foder. Så kommer vi inte köpa det dyra fodret något mera. Det är nästan halva priset billigare med Hills och RC per kilo. Var in till Fahlgrens och köpte ett par skarvsladdar till och så en timer. Så jag utnyttjade mitt presentkort. Då jag kom hem så blev det lite lunch och så jobbade jag några timmar så jag fick ihop mina 4 timmar under dagen. Men det är bara textarbete nu och då blir det genast sämre i nacke och axlar. Så nu har jag ganska ont igen i nacken. På kvällen kom Kjells kusin hit. Han skall hjälpa oss byta ut alla termostater på elementen nere. Det är flera som inte funkar och så skall han byta ut kökskranen nere och så sätter vi upp den vi har nere i köket uppe. Så vi beställde det vi skall ha i en katalog som han har, där de är mycket billigare än på affärerna.
LÖRDAG. Var kallt i morse igen, for till Bjurholm och lämnade in tipset och betalade min andels tips och löste ut ett paket. Sen blev det handling och Kjell han såg på skidor. Fortsatte med köket uppe och fick äntligen det klart, nu är det bara symaskin som skall ställas undan. Passade på att stryka gardinlängder som jag satte upp lite i förväg i mitt "Elvis/bokrum". Ville inte få dem skrynkliga sedan jag strukit dem. Kvällen blev framför tv:n det är "stjärnor på is" som gäller just ju. Slår över och ser dansbandstävlingen då det är reklam på 4:an.
SÖNDAG. Sovmorgon, var skönt med det. Kjell hjälpte mig med ljusnästet på busken, men nu har jag lärt mig något. Inga fler slingor i någon buske, utan bara ljusnät. Nu blev det inte så lätt att få dit det eftersom det redan sitter slingor där. Men det bör bli mera ljus än det var nu i alla fall. Och så kom tomten till oss, den blev äntligen klar. Blev inget halm, utan jag gick upp och tömde alla säckar med gamla kläder och så fick de bli stoppning i stället. Det gick det också, nu blev kanske lite tyngre med kläder i. Men jag var tvungen att dela den för att få ner stoppningen i benen och så sy ihop den vid midjan. Och sy med halm i ville jag inte. Nu har den fått komma ut till släden, där den skall sitta ett tag nu. I kväll Far vi till Umeå och ser Henrik Åberg som sjunger Elvis, kommer säkert bli bra. Blir en bra avslutning på veckan med skön musik.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.