Veckoblogg för v 48

MÅNDAG: Jobbade med texten hela tiden idag och det kändes på kvällen i nacken. Tog en liten promenad med Dino innan lunchen. På eftermiddagen gjorde jag klart med övervåningen, den blev damsugen och skurade. Så nu kan ungdomen komma hem och så ställde jag upp adventsgranen med belysningen och så en stjärna och ljusstake, så det är lite julstämning där uppe också. Upptäckte att jag klämt sönder kabeln till en ljusslinga på nedervåningen, så det var bara att riva ner den igen. Tror inte jag skall ha ljusslingor något mera.
TISDAG: Ont i huvudet hela förmiddagen, kommer nog från nacken. För då jag vände mig under natten så small det till i nacken. Blev nog en nerv i kläm på mig. Så det blev inte mycket gjort för mig under dagen. Betalade räkningar som skulle göras. På eftermiddagen for jag och hämtade ett paket och den nya bäddmadrassen till sängen på övervåningen. Nu fick jag det sista till Linns julkalender och slog in de sista paketen. Är bara snören till varje paket som är kvar nu och så skall de hängas upp på kalendern.
ONSDAG. Gick en kort sväng då jag hämtade tidningen på morgonen, och före lunchen tog jag en längre tur med Dino. På eftermiddagen satte jag upp all adventsbelysning på nedervåningen och tände den. Blev trivsamt i alla fönster. Sonen ringde på kvällen, de kommer inte denna vecka. Hästen har blivit sjuk och hon väntar föl, så Lina törs inte fara någonstans. Så de har fått skjuta upp resan några veckor, så de kan inte städa ur huset nu, men de får ha kvar sakerna ett tag till. Men de får ju betala extra hyra nu istället här uppe. Och så var man inställd på att de skulle komma, så det blev lite trist då man fick beskedet.
TORSDAG: Känt mig trött hela dagen, sovit dåligt i natt igen. Och då blir jag trött på dagen istället. Men det går kanske över och man börjar sova som vanligt igen. Efter lunch började det snöa. Så det blev lite vitare på backen. Började julstäda i fönstren, började med att plocka ner gardinerna i tv.rummet och köket. Och var och kollade hur jag hade det med julgardinerna. Tog fram och började stryka en del av dem. Hittade två gardinstänger som det är ljusslang i, som jag glömt bort. Hade köpt dem i början av detta år. Så nu kommer de upp. Skruvade upp den som skall vara vid altanfönstret, men fick skarva och ta från den andra för att den skulle räcka till. Fick börja att sy om gardinlängderna jag skall ha i rummet, men blev inte klar med dem.
FREDAG: Ringde min kompis Inger som fyllde år. Och lilla Lovisa är ½ år idag, tycker inte det var något länge sedan hon föddes. Då jag jobbat klart, så fortsatte jag med gardinerna som skulle ändras. Och så blev det Bjurholm och lämnade in tipset och betalade mitt andelstips. Och så var jag in till blomsteraffären och köpte blommor för att göra julgrupper. Tycker det är kul att göra sådant, så det blev en hel del blommor innan jag kom ut därifrån. Även några amaryllisar, som jag tycker mycket om. På kvällen fick jag upp gardinerna i tv.rummet och det blev bra med belysning i gardinstången. Men den andra stången blev för kort för att ha i det andra fönstret. Så där fick jag använda de gamla stängerna. Men det gör inget alls. Pratade med sonen, han fixar presenten till Linas 30 års dag. Så vi slipper skicka pengar i brev, det är inte så säkert att göra det. Och man vill inte att presenten skall komma bort.
LÖRDAG: Kallt då man steg upp och kallt hela dagen. Vi var till Bjurholm då vi ätit frukost, behövde en del saker till den korta stången med belysning. Sen blev det helghandling hos Karin och Kjell han såg på skidor. Då jag kom från affären gjorde jag mina julgrupper, det blev 4 stycken. Så nu har jag blommor över julen hoppas jag. Om inte hyacinterna hinner blomma ut, då får man byta ut dem om det blir så. Fortsatte med gardinerna i köket och efter lite av spetsgardinkappan så passade den till nya stången. Fick ont i nacke och axlar, så städningen fick vänta. Paketen till Linns kalender gjorde jag klar, så nu hänger alla paket på julkalendern. Nu är det bara att överlämna den till Linn. "stjärnor på is" för min del på kvällen.
SÖNDAG: Idag sov vi länge, det kändes som man behövde det. Då vi ätit frukost, så hjälpte Kjell mig att dammsuga tv.rummet och skaka mattorna på nedervåningen. Så fick jag äntligen klart med helgstädningen. Kändes bra då det var klart. Jag for upp till Bjurholm och köade för att få biljetter till "Fjaskforen". Efter nästan 1 timmes köande så fick man biljetterna. Och så hämtade jag tipsvinsten, blev nästan 300 kronor per andel. Så det blev pengar i min burk för onyttiga saker. Är bra att ha den och ta av då man skall köpa sådant som är onyttigt. Men nu blir det ingen mer belysning i alla fall. Kjell han skottade gården då jag kom hem, har nog kommit 1 dm snö. Då vi ätit middag for vi till Bjurholm på julskyltningen, men det var verkligen dåligt med folk ute. Kanske det varit mera tidigare på dagen. Fanns inte ens lotter att köpa, vi brukar alltid köpa lotter av ungdomen som säljer dem. Linn kom in och hämtade kalendern och i morgon får hon öppna det första paketet.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.