Veckoblogg för v 49

AnnetteMÅNDAG: Jobbade som vanligt. Ringde Lina, Lovisa sitter nästan nu och så vänder hon sig, så nu går det inte lämna henne ensam i sängen. Sonens pappa ringde och så pratade jag med hans fru. Skulle hjälpa dem förmedla pengarna de satt in på mitt konto till Linas födelsedag. Så det blev samtal med sonen på kvällen och han fixar det till dem också. Kjell var på AIK möte på kvällen. Var och sökte reda på mina tomtar, men de spelande tomtarna har inga batteri, så de fick inte komma ner ännu. Sen på kvällen jag det bara lugnt och såg på tv.
TISDAG: Kjell ledig, vi for till Bjurholm strax efter tio och paketerade 4 set med Norrländsk uppslagsverk/ 16 band. Sen bar det iväg till Umeå, träffade Marcus som hastigast. Och så blev det Holmsund med böcker, Rusta och där köpte vi granar. Blev varsin plastgran, jag köpte mig den Rosa granen och Kjell fick sin gröna. Den rosa får stå på övervåningen i tv. Rummet där. Men jag tror Kjell kommer tycka den är fin då den blir klar. Jag själv tycker den är häftig, kul med lite annorlunda färg. Var och köpte broddar till löparskorna, så nu kan jag böra vara ute igen och röra på benen. Men vi såg det finns löparskor med broddar, så vi blev fundersam på om vi skall köpa sådan till mig istället. Det var Kjell som föreslog det, vi får se. Men det får bli efter nyår i så fall. Och så blev det Vännäs och massagen, som inte känns så där jätteskön. Men den ger resultat som tur är. Då vi kom hem så ringde jag Lina och grattade henne på telefon, hon hade fått vår present i morse. Så nu får hon köpa vad hon vill för det. Kjell for och sålde Bingo Lotter sedan vi ätit och jag själv satte mig framför tv. och slappade.
ONSDAG: Var och gick en sväng med Dino innan lunchen, det var 0 gradigt och skönt ute. Sen blev det inte så mycket gjort på eftermiddagen. Bakade lite muffins med saffran och russin i. De blev goda, men blev bara 15 stycken av en sats. Receptet hämtat från konsumbladet förra veckan. Enkla att göra och tar inte lång tid, passar mig bra. Gillar inte det som är omständigt. Såg Plus som vanligt och där fick man se vilken strömförbrukning ljusslingor har. Men de nya med diodlampor är mycket mera ekonomiska då det gäller strömförbrukningen, visserligen lite dyrare att köpa. Men blir billigare i längden i alla fall. Så det får bli diod, då man måste byta ut slingorna och näten.
TORSDAG: Jobbade med att gå igenom hela årets bokföring och stämde av, men blev inte klar med det. Gillar inte detta göra, får bara ont i magen av det. Men snart slipper jag göra detta, då jobbet tar slut. Är stor skillnad mot Kjells bokföring, den är mycket lättare att göra. Och gör man ett fel går det att rätta till lättare då man deklarera. Nu skall det vara revision och mycket annat då det är ett aktiebolag. Har ju varit bättre om man fått gå en kurs i bokföring, men det har inte företaget råd med. Så man får försöka så gott det går ändå. Kjell han for med sin jobbar kompisar till Umeå, de skulle få jullunch av Holmen skog. Innan han for så hjälpte han mig med det sista ljusnätet, så nu lyser det i båda buskarna igen. Sonen ringde, det var bra i Gtb. Han håller på att ordna 30 års fest för Lina, det blir på lördag. Snacka om stor kalas, men jättekul för henne. Hon är så himla rar denna tjej. Tycker jätte mycket om henne, kan inte få bättre sonhustru. Kjell han fick ta fram traktorn då han kom från Umeå och ploga gården. På kvällen blev det att gå till grannen, där finns nämligen en frissa så jag fick hjälp med att färga håret mörkare grått och lite klippning också. Hon kan inte svenska ännu, men det funkade i alla fall för det fanns en som kunde svenska så hon översatte det jag ville säga. Och jag blev nöjd, nu behöver man inte fara utanför byn för att bli klippt. Inte dumt alls att få en frissa till byn. Så med tiden kan många flera gå till henne och bli klippt, färga håret mm. Tänk vad bekvämt med en frissa här hemma i byn och som är frissa till yrke också.
FREDAG: Fortsatte med att göra klart genomgången av bokföringen, så nu är det nästan klart. Sen började jag söka reda på adresser som finns på någon cd skiva. Men hittade inte rätt skiva, är några stycken att gå igenom. Då jag jobbat klart blev det Bjurholm, men jag hann inte med det jag skulle, för jag skulle vara tillbaka i Agnäs då bussen kom. Linn skulle komma och vara hos mig tills Ulrika kom hem från Umeå. Hon var tvungen att fara till Umeå till en privatläkare för att få sitt intyg till försäkringskassan. För i Bjurholm finns det inte tider att få för ett sådant viktigt intyg, det är lite svagt att man måste fara till Umeå och privatläkare för att få något som försäkringskassan kräver. Själv väntar jag på att få mitt recept som jag beställde i måndags, men har inte fått något ännu. Så det finns nog ingen läkare på vårdcentralen. Får bara hoppas jag inte får något migränanfall, för jag har inget medicin för det. Hade gärna villat ha dem tabletterna hemma, för man vet aldrig när man får ett anfall. Kjell gjorde sin sista arbetsdag i åt Holmen för denna säsong, vi får väl se hur det blir nästa år. Om det blir något mera jobb för honom då. Nu skall han i alla fall ta det lugnt några dagar och vila upp sig.
LÖRDAG: Fick fara till affären direkt då jag vaknade, tur Karin öppnar halv nio. Det fanns ingen fil hemma och nästan ingen mjölk. Då jag kom hem så blev det frukost. Och så dammsög Kjell tv rummet och sovrummet under tiden jag var till Bjurholm. Då vi ätit lunch så klädde jag min rosa gran. Tycker själv den blev läcker med ljusglitter slingor och kulor. Köpte några svarta kulor och det blev verkligen bra till de rosa grenarna. Så jag är nöjd med den. Nu har den fått timer också, så man behöver inte gå och släcka på kvällen. Har fyra glitterslingor till den, så det är en hel del kablar vid granen. Då jag var klar med min gran så fortsatte jag städa nedervåningen. Så nu är det dammfritt över helgen i alla fall. Kjell han hade en heldag framför tv:n, var en hel del skidor på tv. Jag hade min tv tid på kvällen då det var final i "stjärnor på is". Och Jesper var min favorit, men tyvärr så tyckte inte alla som jag. Ringde Tommy för att höra hur det gick med Linas 30 års fest. Hon hade blivit hämtad i limousin på eftermiddagen och så hade det serverats champagne i limousinen. Så hon har verkligen fått sin 30 års dag firad. Men det är hon värld denna underbara sonhustru.
SÖNDAG: Sov till nästan nio idag. Var skönt vinterväder kring 3- grader, så jag och Dino tog en promenad på 45 minuter före lunch. Och det såg ut att vara en del folk i backen också. Nu måste jag börja med att gå varje dag i en vecka innan jag börjar springa igen, så det inte blir en chock för ben och kroppen då jag börjar om från början. Kjell han har en hel dag framför tv:n igen. Är mycket skidor denna helg. Själv ser jag inte så mycket på det. I eftermiddag blir det däckbyte på "gammvolvon", så vi får prova att besikta den till nästa vecka. Går han genom så kan man köra två år till med den, är bra att ha den som skogsbil. Kjell behöver en sämre bil som han kan ta till skogen. Resten av dagen tänker jag vara slapp och ev. pynta lite mera. Skall gå igenom mina kartonger med julpynt och se vad som finns där.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.