Veckoblogg för v 50

bonus mormorMÅNDAG: Hade en jäkl.. Natt med typ gallstensanfall, började redan på söndag kväll och blev bara värre och värre. Nu är jag opererad och både sten och gallblåsa borta. Men jag vet inte om man kan få problem med gallgångarna fast man är opererad. Det räckte i alla fall till halv fyra på natten, så pigg var jag inte då klockan ringde. Kände även av det lite lätt under dagen. Kjells första lediga dag, han var till Bjurholm på förmiddagen. Sen körde han in ved till Ulrika då vi ätit lunch. Jag själv jobbade med att färdigställa resultat och balansrapporter till företaget som L-E skulle ha. Har kollat igenom hela årets bokföringen för att se så allt var bokfört och stämde med bank och postgiro. Skickade iväg det och kändes bra då jag var klar. Och kvällen blev en slö tv kväll, var trött och lade mig tidigt och somnade fort.
TISDAG: Kallt hela dagen, så man ville inte gå ut i onödan. Kjell han for till skogen några timmar. Var och skickade böcker med bussgods på förmiddagen. Sen löste jag ut medicin till både Kotte och mig, insulin till katten. Men det är inte billigt med insulin sprutor, tur att folket har det gratis. Efter middagen på kvällssidan så bakade jag saffrans bröd av 1 liter, så nu har vi saffransbröd över julen i alla fall.
ONSDAG: Mindre kallt idag på dagen, var och gick en liten sväng med Dino vid lunch. Har fått nya arbetsuppgifter, så det blev mera än 4 timmar idag för mig. Och det fick jag känna av i nacken också. Kjell han var till skogen och kom hem strax före tre. Vi for till Umeå då vi ätit, Kjell skulle på möte där. Vi for först och packade ner 6 set med uppslagsverket, som jag skulle till Holmsund med. Var in till Barnens Hus och köpte en julklapp till Lovisa och det var lämpligt med folk där just då. Sen for jag till Holmsund och lämnade böckerna där och drack även kaffe innan jag for tillbaka till Umeå, för att vänta på att Kjell skulle bli klar med mötet. Men behövde inte vänta mer än en 10 minuter på honom.
TORSDAG: Var till Bjurholm och hämtade arbetsmaterial, som jag fått till busstationen. Och så hämtade jag tipslappar. Kjell var i skogen fram mot tre tiden. På kvällen var vi och kikade på Annas klass lucia program, det är i morgon kväll. Men anhöriga fick komma och se föreställningen i förtid. Det passade oss bättre att fara dagen innan, och de är jätteduktiga dessa ungdomar som fixar lucia firandet varje år. Men de fick problem med ljudet och det var lite synd om dem.
FREDAG: Strömavbrott, så det blev att äta frukost i ficklampsskenet och lite levande ljus. Inget kaffe blev det, då det kom tillbaka så blev det kaffe. Och det blev svart igen efter en stund. Strax före ett kom strömmen tillbaka. Var väl snön som tyngt ner några träd kanske. Vi har fått ca 1 dm snö. Så det blev inte något arbete alls idag, man gick bara och väntade på att få igen strömmen. Man är verkligen sårbar, går inte göra något och värmen får man inte ut på mer än ett par element i hela huset. Tur det inte var kallt, så man frös ju inte. Kjell han fick skotta gården. Jag ställde upp granen på kvällen, den gröna. Så nu har Kjell fått sin gran klädd och rätt färg på den. Tycker det är mysigt då man får tända granen. Fick present av Inger och nyfiken som jag är så öppnade jag den direkt, kunde ju inte vänta en dag. Och så blev det ett par telefonsamtal på kvällen, en gammal kompis från Södertälje och min sk. Fosterfar ringde, det är alltid kul då han ringer. Kjell hämtade Anna efter lucia festen i Bjurholm på nattkröken, jag låg hemma och sov gott. Bredbandet funkade inte på hela dagen.
LÖRDAG: Bredbandet ur funktion även idag, vi borde nog få kompensation för detta på nästa räkning. Strömlöst då man vaknade, så inget kaffe till frukosten. Är väl nästan det värsta då man inte får kaffe. Och det finns inte så mycket att göra då man inte har strömmen. Kjell han skottade gården igen. Jag var till affären och handlade. Till lunch kom Anna och Mia in och fick tårta är så roligt då stora barnbarnen kommer in till oss. De har så mycket andra intressen så det blir inte så ofta. Men desto roligare då man får ha dem en stund för sig själv. Var min födelsedag, och så har det ringt några stycken. Sonen ringde från Gtb. Och grattade mamma. Han kommer inte upp förrän efter jul. Men Lovisa och Lina kommer, de åker tåg upp. Och bröder och moder ringde och så Inger. Så det blev en del telefonpratande. Men det är roligt att prata med bröder, för det blir inte så ofta. Hade tänkt fara och se Lucian på häst, men B-E kom just då med grinden han gjort och satte upp den. Så nu kan Lovisa krypa som hon vill och inte falla ner för trappan. Vi fick igen strömmen efter många timmar, nu hoppas jag det tar ett tag innan det blir så här igen. Lat på kvällen och såg lite på tv.
SÖNDAG: Steg upp vid strax efter sex, vi for till Vännäs för att hämta Lina och Lovisa i de kom med tåget från Göteborg, men det var 30 minuter sent. Så det blev att vänta en stund. Då vi kom hem så blev det frukost och Lovisa stannade nere hos mig och Lina fick gå upp och lägga sig och sova. Roligt att de kommit upp, var en bra födelsedagspresent att få träffa Lovisa. Lina fick låna vår bil för att åka ner till Umeå på eftermiddagen. Sen blev det lucia på Rågberget, Linn var tärna. Så vi var uppe och tittade. Lina och Lovisa var med oss och det blev spännande och mycket att se för Lovisa. Men hon är som vanligt glad och go denna lilla tjej. Och så var det fika och lotteri, det blev några vinster för Lina och en vinst för min del. Det skall bli roligt att få ha sonhustru och barnbarn hemma några dagar. Det ser jag fram emot.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.