Veckoblogg för v 52

farmorMÅNDAG: Jobbade två timmar, lite räkningar som skulle betalas och så skulle jag skicka iväg reklambreven. På eftermiddagen for vi till Nordmaling, var nästan slut på kattmaten. Nu blev det en 10 kg säck av RC light. Så slipper väl katterna svälta i julhelgen i alla fall. Då vi ätit så fortsatte jag med städningen och blev så äntligen klar med den. Vi har drabbats av någon sort förkylning, Kjell hostar och är snuvig. För mig har det satt sig på luftrören så det är allmänt tungt att andas. Var och löste ut mer symbicort, för nu måste jag ta dubbla doser då jag är förkyld. Men vi skall inte klaga är länge sedan vi var förkylda. Fast jag vill inte vara sjuk då Lovisa kommer efter jul. Just nu känner jag inte alls för att fira jul, men det beror nog på att det är tungt att andas, så allt blir jobbigt som jag gör. Kjell plogade gården efter gårdagens snöfall.
TISDAG: I dag var jag helledig, efter frukosten så har jag griljerat vår lilla skinka. Även om vi inte skall ha julen här, så vill man ha en egen julskinka och lite egen julmat. Kjell fick hjälp att bära ut sofforna vi hade på övervåningen och in med soffan och fåtöljen som vi fått av Lina och Tommy. Det blev mycket bättre nu och denna soffa går att sitta i, den är kanon skönt. Sen tog vi ut även stenbordet och tog in ett träbord. Får nästan dåligt samvete att vi fick den fina gruppen av ungdomarna. Sen blev det handling hos Karin för julhelgen, så nu bör vi klara oss fram till lördag med maten i alla fall. Ringde sonen, för att höra hur det var hos dem. Han skall fira sin första jul hos svärmor och Linas släkt. Det blir säkert trevligt och roligt att fira jul med dem också.
ONSDAG: Brukade lägga ett paket under Marcus säng på julaftons morgon. Men i år kunde jag inte det. Han firar jul med mamma och P. i Karlstad. Har han fått välja så har han nog firat julen med pappa eller här hos oss. Men man får inte välja jämt, han har firat de senaste 3 åren sina jular här. Och han har firat flest jular hos oss under sina 16 år. Så det är väl inte så konstigt om mamma vill ha honom med sig en jul också. Ringde till sonen och önskade God Jul. Lovisa är sjuk, så det är ju synd att hon inte fick vara pigg på sin första julafton. Och så ringde jag mor i Hällefors, de hade fått lite snö under natten.
Vi firade julen hos Ulrika. Men jultomten var sjuk, så det kom ingen i år. Även jultomtar kan bli sjuka. Nu gick det bra ändå, Linn var bara glad åt sina paket. Men vi orkade inte med någon risalamalta, hade ätit för mycket mat, godis och efterrätt.
TORSDAG: Ont i halsen och hes då jag vaknade. Men det försvann under förmiddagen. Ringde sonen och hörde hur det var med Lovisa. Blev en slappardag för oss. Då vi ätit så for vi till Rödåsel och såg ljusdekorationen på ett hus. Där var det mycket lampor och fint var det, fick lite idéer till ett annat år. Sen blev det tv. hela kvällen. Såg sista avsnittet på "Himlen kan vänta", det är en serie som jag följt från första början.
FREDAG: Sovmorgon, men hade sovit dåligt under natten. En varm annandag, mitt på dagen 4 + grader Blev mycket tv under dagen. Bl.a. serien de gjort i två delar om Selma Lagerlöf. Är ju från Värmland och Selma är man uppfödd med, kan man väl säga. Men jag blev besviken, för jag trodde de skulle skildra hennes författarskap och sitt liv i Sunne, nu blev det bara koncentrerat på hennes lesbiska sida. Och det är ju inte det som är intressant tycker jag. Innan Selma började så åt vi risalamalta, men det blev bara Ulrika, Patrik, Linn, Kjell och jag.
LÖRDAG: Då jag ätit frukost så for jag och handlade hos Karin, sen till Bjurholm för att lämna in tipset och köpa små lysrör till kökslampan. Nu har det blinkat sedan juldagen och ha detta blinkande över sig då man skall äta eller sitta vid köksbordet är väldigt irriterande. Så man har undvikit ha lampan över köksbordet tänd, har blivit en del levande ljus istället då man ätit och fikat. På eftermiddagen så kom B-E med färsk abborrar, de var lämpligt stora för att katterna skulle få lite färsk fisk. Kokade en del, men de minsta fick de äta råa och det blev fest för dem. Kvällen blev det tv och sista avsnittet av Selma, men det blev inte så mycket bättre denna gång även om det handlade om då hon fick nobelpriset.
SÖNDAG: Sov till nio idag och det är bättre i bröstet på mig, lättare att andas igen och inte något hes alls. Gjorde köttfärsbiffar innan lunchen, för att middagen skulle gå lite snabbare att få klar. Ungdomen kom från Göteborg strax före fyra. Fick en jättefin bok om Elvis av dem i födelsepresent. De blev lite i efterskott, men det gör inget. Då T o. L ätit middag for de for in till Umeå för att hämta Marcus. Lovisa hon fick stanna hos farmor. Är så roligt att ha henne här igen. Känns skönt att få hit även Marcus. Skall ta vara varje minut jag kan med dem innan de far igen.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.