Veckoblogg för v 1

AnnetteMÅNDAG: Tommy Marcus och Lina for till Umeå, Lovisa hon fick stanna hos oss. De har en hel del att göra idag i Umeå, Tommy han skulle jobba. Kjell han var på Rågberget för att ordna för Rågbergsrundan under dagen. På kvällen var det el-ljustävlingen så då var Kjell där även då. Ungdomen kom från Umeå.
TISDAG: Ungdomen for till Umeå ganska tidigt. Lovisa fick stanna hos oss. Hon är fortfarande förkyld, men är på bra humör i alla fall tycker jag. Fast hon sover sämre eftersom det blir tätt i näsan. Och då man skall torka henne om näsan då är man inte populär. Vi var och handlade på dagen. Vid sju kom ungomen från Umeå och då hade vi lilla julafton med julmat och julklappsutdelning. Det var bara Mia som inte var med, hon var hemma och hade feber. Annars var vi alla barn och barnbarn. Vi hade en fin kväll med barnen.
ONSDAG: Tommy, Lina och Marcus for till Umeå. De firar nyår där nere. Men lilla Lovisa fick fira sitt första nyår med farmor och farfar. Och det gick bra det också. Vi åt en liten tårtbit på kvällen, men gick och lade oss strax efter tolvslaget. Nu blev det inte mycket sömn, för Kotte mår inte bra. Så man har varit orolig för honom hela natten. Ringde veterinären före midnatt, men det var en vikarie i Vännäs och jag kände inte för att åka ner till henne. Hon hördes inte sympatisk i telefon. Sen är det lite svårt att fara iväg då man har Lovisa, vi kan inte fara båda två.
TORSDAG: Årets första dag började med kyla. Tur att Lovisa sov till halv sju och sen somnade hon om sedan hon fått flaskan och sov till nio. För jag hade inte fått mer än några timmars sömn under natten. Kotte började låta mindre i halsen under natten och kom och lade sig hos mig på kudden. Tarmen verkar inte funka så bra just nu heller, så han fick extra laktulos men inget hände i alla fall. Ungdomen kom från Umeå, de fick lägga sig tidigt och Lovisa fick sova en extra natt nere hos oss. Ville de skulle få vila ordentligt innan resan. Och så ville jag gärna ha Lovisa hos mig en stund till.
FREDAG: Vi fick fara till Vännäs med Kotte till veterinären, det är lunginflammation och förstoppning. Men inte lika stor förstoppning som för 10 månader sedan. Det blev röntgen av tarm, lungor och koll av hals, så han blev sövd. Men han hade inget i halsen. Han fick lavemang där på veterinärstation och vätska + penicillinspruta, nu blir det penicillin i 10 dagar. Och får vi inte igång tarmen till den 7 jan, så skall han in och bli tömd. Denna katt får då vara med om det mesta, men han är snäll och tålmodig. Tommy, Lina och Lovisa hade farit då vi kom hem. Men vi tog avsked av varandra innan vi for till Vännäs. Nu dröjer det nog minst 5 veckor tills vi ser dom här igen. Blev tomt och tyst här hemma, ingen liten glad tjej som ler mot en.
LÖRDAG: Sov till halv nio, men Kjell han började elda vid sex tiden, då var det 30- grader ute och 17+ inomhus. Man är inte van vid kylan, var ju ett tag sedan det var så kallt. Hade vaknat på fel sida, så humöret var inte det bästa. Handlade sedan jag ätit frukost. Och så var vi på lokal revyn "dårfinkarna", vi hade köpte biljetter till eftermiddags föreställningen. Det var kaffe och en jättegod smörgås som ingick i priset. Var länge sedan man åt så gott bröd och hela smörgåsen var gör god, kunde ha varit lite större bara. Humöret blev bättre sedan man varit där, det piggade upp en. Så den sura sidan försvann och det var skönt att den inte var kvar hela dagen. Är inte ofta jag känner mig så där, men det känns så jobbigt att Kotte är sjuk igen. Man börjar ju fundera på hur länge det kommer gå innan, man måste ta ett väldigt svårt beslut. Får hoppas att vi får igång hans tarm igen och blir det en 8-10 månader tills det är stopp nästa gång. Såg "körslaget", men jag tyckte fel kör åkte ut. Tycker Magnus kör borde ha åkt, jag tycker inte den är bra. Men det måste vara fler som tyckte om den, eftersom de blev kvar ytterligare en vecka.
SÖNDAG: Sova länge idag. Kallt ute även idag. Just nu är det 24,5- grader här efter Öre-älven, så det är bara att elda hela dagen. Är trött och vill bara sova, om det beror på kylan eller om det är förkylningen det vet jag inte. Men jag har lätt för att somna idag känner jag. Går inte att sätta sig framför tv:n för då somnar jag. Provade nu på förmiddagen, men missade halv tv programmet jag skulle se. Nu är i alla fall första dagarna på det nya året slut. Nu får man vänta och se om detta blir ett bra eller dåligt år. Veckan har ju varit bra, förutom att Kotte blev sjuk igen, men tiden med Lovisa har varit underbar och roligt att ha ungdomen hos sig några dagar.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.