Veckoblogg för v 2

matteMÅNDAG: KALLT även denna dag, så det blev mycket eldning på förmiddagen. Men mot kvällen slog det om och blev mildare med bara någon minusgrad. Jobbade två timmar, känns skönt att det börjar bli vardagsrutiner igen. Sen blev det lite handling hos Karin. Börjar nu med min lågkolhydrat diet, nu måste jag vara noga med att hålla den annars kommer det inte funka. Skall ha bort alla dessa extra kilon som jag dragit på mig i onödan. Sen måste jag börja om med motionen, får börja från 0 igen skulle jag tro. Började städa garderoberna, fick 2 klara. Är inte helt fri från förkylningen ännu, men det går åt rätt håll. Ringde son och hörde hur det var med förkylningen, det var full fart på Lovisa.
TISDAG: Helgdag igen och så sov man lite länge. Vi såg farsen på "Hemsöborna", Kjell fick den i julklapp. Hade tänkt fortsätta med garderoberna, men latmasken tog över. Så det blev tv:n istället. Sen satte jag mig och kikade i Jotex, och har beställt nya köksgardiner, tänkte passa på att byta till något nytt då man tar ner julgardinerna. På kvällen blev det mera fars på tv., men den var så där. Har svårt att höra vad de säger när de pratar skånska. Och då måste jag hade ljudet på i botten, eller så är det bara att hörseln håller på att vara ganska dålig på mig.
ONSDAG: Nu är man tillbaka till de normala arbetstiderna igen. Kändes skönt att det var normal dag igen. Men kylan kom tillbaka och det var inget väder för mig att vara ute i. Vi skulle egentligen till Umeå på eftermiddagen, för Kjell skulle köpa min födelsepresent. Som har blivit uppskjuten i snart en månad. Det blev inget nu heller, för Ulrika fick ryggskott. Så Kjell ringde runt till olika ställ och fick till slut en tid i Umeå. Och då blev det ingen tid för oss att fara. Ulrikas rygg var viktigare tycker jag, har jag väntat med motion så länge så kan man vänta några dagar till. Bättre att han följde med henne, så hon slapp köra själv.
TORSDAG: Äntligen mildare och mänskligare temperatur. Jag gick min postrunda innan lunchen. Det var riktigt skönt ute. Då jag jobbat klart så for jag och handlade, det höll på att vara lite tomt i kylskåpet. Efter middagen så började jag plocka ner tomtar och lite annat julpynt. Det känns som om julen är slut nu och man vill få bort tomtar och annat. Men en del ljusstakar får stå kvar någon dag till. Och denna dag föddes the King ELVIS, han skulle ha fyllt 74 år, undrar hur han skulle ha sett ut om han fått leva idag?
FREDAG: Var till veterinär stationen i Vännäs med Kotte och Petter. För Kotte blev det röntgen av tarmen och så koll av lungorna. Petter han blev kastrerad, så han har var lite groggy och trött då hela dagen. Var och gick en sväng före lunchen med Dino, var ett härligt vinterväder. Hoppas det blir många sådana här dagar, då är vintern riktigt skön. Då man kan vara ute utan att få andnöd. Har röstat på Sverigetoppen, där finns Noblesz med. Tycker låten är fin och de fick min röst. Kanske de får flera röster från Bjurholm. Gå in på http://www.radionostalgi.se/dansradion/sverigetoppen/rostsedel.htm om ni vill rösta.
Inger ringde och vi pratade ganska länge, är alltid så roligt att få prata med henne då blir man glad efteråt. Och kvällen blev en tv kväll, var både "På spåret" och Lets Dance, men jag såg först På spåret och så fick det blir dans efter det. Man kan ju inte se två program samtidigt.
LÖRDAG: Gick upp strax före nio, då blev det frukost och så till Karin och handlade. Sen blev det äntligen en resa till Umeå. Först for vi och köpte mina skor. Sen for vi till Ohlsons och kollade på gardintyger, men jag hittade inget till tv.rummet nere. Det var mest julbetonade tyger och vintertyger, det vill man inte ha nu. Får väl prova lite längre fram. De sk. julgardinerna får väl hänga uppe tills jag hittar ett tyg som jag gillar och som inte är för dyrt. Vi stämde träff med Marcus, så fick han sina julklappar som han glömt här. Var lämpligt med folk på stan, vi fikade också där. Det blev grekisk sallad för min del och semla till Kjell. Då vi kom hem fick jag fara till Bjurholm direkt för att hinna lämna in tipset. Och så till Konsum, skulle ha kött och lax och kattmat till Kotte som inte Karin hade. Och nu har man nya löparskor med dubbar, så nu har man inget att skylla på när det gäller att motionera. Nu är det bara att börja om från början med motionen igen. Skall bli kul att få komma igång igen.
SÖNDAG: Idag sov jag till halv nio. Före lunchen for jag och provade skorna. Men oj vad jobbigt det var att röra på benen. Orkade inte springa hela tiden, så jag fick även gå bit vis. Men jag hade inte räknat med att det skulle vara lätt efter flera månaders uppehåll och massor av extra kilo som jag dragit på mig. Nu hoppas jag att jag kan vara ute kontinuerligt i fortsättningen. Så jag får tillbaka både kondition och orken och får bort mina extra kilon. Och när det gäller träningen tänker jag lyssna på Kjell, har insett att han vet bäst vad kroppen tål och inte tål. Sedan vi ätit lunch så började jag plocka ner stjärnor och ljusstakar från fönstren. Nu vill man ha bort julen, men julgranarna får lysa några dagar till ev. en vecka till. Känns bra i alla fall att ha kommit igång med rätt mat och motion. Och denna vecka har jag blivit 9 hg lättare av att äta bara god mat.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.