Veckoblogg för v 3

matte
MÅNDAG: Så var det slut på en helg igen. Mina smalbenen känner av motionen från igår, men jag har aldrig varit med om att bli lemmen i mellangärdet och axelpartiet då man varit ute och joggat och gått. Nu blev jag det, måste ha spänt hela kroppen eftersom det blev så denna gång. Men det går säkert över efter någon dag. Då jag jobbat klart var jag till tandhygienisten, det är inget man längtar efter precis. Men det är nödvändigt att gå där, så man får försöka klara av besöken. Nu har jag skräck för allt som rör tänderna, så därför blir det alltid jobbigt att fara dit. Har skrotat alla julgrupper, tog reda på de växter som man kan ha fortsatt glädje av. Det är bra med julgrupper för en del blommor kan man fortsätta att ha som vanliga krukväxter. Kvällen blev lugn och blev en del tv. tittande.
TISDAG: Tjugondag knut, då skall julen ut. Men våra granar får stå kvar denna vecka. Jag släckte ner julbelysningen runt altan och så jultomten på Mc:n och snögubben. Vill inte släcka allt ute på en gång, för det blir så mörkt då. Pratat med son och sonhustru, de har börjat träna. Men inte efter vägen med någon löpning, men jag tror inte Tommy törs det. För då vet han att jag vill tävla mot honom och så klår jag honom. Och han vill inte få stryk av sin mamma, det är ju förnedrande att den gamla morsan slår ungdomen. Men så är det, jag är envisare än sonen då det gäller träning. Fast jag tycker det skulle vara skitkul att ta ett tävlingslopp efter gamla Hörnäsvägen till sommaren mot sonen. Efter middagen blev det motionscykeln i 6 km. Benhinnorna på mitt vänstra ben mår inte bra, så jag fick order av "gubbe"/ tränare att låta bli att vara efter vägen. Och eftersom jag bestämt mig för att lyssna på honom denna gång. Så var det bara att sätta sig på motionscykeln och trampa på. Men jag saknar min stereo, jag vill ha musik då jag tränar. Om någon kan laga en stereo så hör gärna av er, jag tror det är en rem som gått sönder. Vore väldigt bra om jag fick igång den igen, så jag kan spela min LP skivor då jag cyklar. Det går liksom lättare med bra musik då man tränar.
ONSDAG: Jobbade, men nu har jag väldigt ont i nacke och axlar igen. Det är hopplöst då det blir som det är nu. Och Kjell fick ont i ryggen, så han fick fara till Umeå med den. Men det verkar inte som de hittade rätt där han var. Var till Bjurholm och löste ut våra biljetter till en revy som vi skall på i Umeå den 1 februari. Vi tog dag föreställning, så man kanske kan gå och äta middag ute efter revyn.
TORSDAG: Jobbade bara halv dag, sjukskrev mig på ½ tid. Måste försöka bli bättre i nacke och axlar. Så det var att hålla sig bort från datorn under dagen, blev bara jobbet i två timmar och uppdatering av hemsidan. Kjell fick fara med ryggen igen på eftermiddagen. Och då passade jag på att dammsuga nedervåningen. Hade trott jag skulle få de nya köksgardinerna, så jag skulle få byta ut de röda mot något vårlikt. Men kanske det kommer i början av nästa vecka. Hoppas det, för nu vill man inte ha röda gardiner i fönstren. Hade tänkt släcka ner belysningen idag. Men Kjell ville den skulle få lysa ett tag till bland tallarna och ute på gården. Drog ner tiden det lyser istället. Och han blev inte avskräckt av elräkningen. Visst blev den dyrare under december och januari. Men vi hade trott det skulle bli mera.
FREDAG: KALLT 32,6 minus då man steg upp. Var inget väder som jag vill vara ute i, eftersom jag fort blir tätt då det är så kallt. Blev ytterligare en ½ dags sjukskrivning. Kändes bättre i nacke och det blev ingen tid vid datorn privat, mer än uppdatering av hemsidan. På eftermiddagen var vi till Bjurholm. Handlade och lämnade in tipset och betalade mitt andelstips. Ringde veterinärstationen i Vännäs, för Kotte har något i halsen. Det har kommit tillbaka det vi var till Vännäs för två veckor sedan. Men på veterinärstationen har de inte instrumenten för att gå ner i halsen bara vanlig röntgen. Så vi fick tipset att fara till en kvinnlig veterinär som har privat klinik i Vännäs och hon har rätt instrument för att kolla i halsen på katten. Vi fick tid till måndag, så då får vi hoppas att vi får svaret varför det blir så här för Kotte. Kvällen blev en tv.kväll för min del. Gillar fredagarna då det gäller tv. R
LÖRDAG: Sov länge och efter frukosten blev det Karin och handling. Då vi skulle ha kaffe efter lunchen så hade inte vattenkokaren kört igång. Och det var en säkring som gått, fanns inga säkringar hemma. Kjell for och köpte och bytte säkring och jag slog på vattenkokaren och säkringen for igen. Blev att koka vatten till kaffet och så till Karin igen, hon hade en lika dan som vi köpte i början av november. Så nu får jag lämna in den gamla och hon skickar iväg den, för det är något fel på den. Och så fick jag med mig en ny hem. På eftermiddagen var jag ute och provade att motionera. Det kändes bra i benen och jag tyckte det gick ganska bra. Men ingen tidtagning blev det, mer än jag kollade tiden som jag gick. Det måste gå lite längre tid innan jag börjar kolla klockan igen. Då vi ätit middag så så for jag till Bjurholm och löste ut gardinerna från Jotex, så jag fick byta i köket. Skönt att få bort julgardinerna, nu är det bara tv.rummet som har julgardiner ännu. Har släkt ner släden, men granen och renen och tomten i tallen får lysa någon dag till. Kjell ville att det skulle få vara tänt ett tag till där. Men jag har dragit ner på timmarna, så det tänds inte förrän kring fem tiden på eftermiddagen och släcks vid tio tiden på kvällen. Kvällen blev framför tv:n, Körslaget gillar jag. Men jag tycker fortfarande att fel kör är kvar. Hade hoppats de skulle åka ur denna gång, det är kören från Borås som jag inte tycker har varit särskilt bra någon gång. Men smaken är som baken, den är delad. Att Wells kör skulle åka ut, det trodde jag aldrig.
SÖNDAG: I dag sov vi verkligen länge, klockan var över nio innan vi steg upp. Har varit och fyllt på mat till småfåglarna. Var och släkte ner ljusstakarna i garaget, känns lite konstigt att ha dem tända nu. Har en liten lampa som får lysa på kvällen nu i stället. Nu börjar jag räkna ner veckorna innan jag får sluta mitt jobb. Känns inget vidare, men det är ju bara att acceptera. Finns det inga arbetsuppgifter så är det inte så mycket att göra åt. Men jag kommer ändå sakna detta, som jag jobbat med hemifrån i 8½ år. Nu har jag 6 veckor kvar att jobba. Förmiddagarna kommer bli trista då man inte har något att sysselsätta sig med. Veckan har väl varit ganska behaglig, även kylan har sin tjusning. Även om man inte kan vara ute när det är så kallt. Men det är ju vinter och vi bor ju i norra delen av landet. Så lite kalla dagar hör ju till, men det får gärna komma mera snö. Tycker det är mysigt då det är riktig vinter med minst ½ meter snö. Men jag behöver ju inte skotta, så det är ju lätt för mig att önska mycket snö. Jag har gärna haft 1 meters snödjup.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.