Veckoblogg för v 4

Matte
MÅNDAG: Jobbade bort mina timmar till lunchen. Klockan 13 hade vi tid hos Umanveterinären, ville ev. gå ner i halsen och se om Kotte hade något där. Men nu hade han inga besvär sedan fredag kväll, så vi avstod att söva honom. Var en bra veterinär tycker jag, hon tog bl.a. tandsten på honom. Och han satt så snällt under tiden, bråkade inget. Detta är nog en ovanligt snäll katt att behandla. Vet själv hur det känns att ta tandsten. Men han var mycket modigare än sin matte. Ringde till Inger nere i Närke, förstår inte varför folk flyttar dit. Jag önskar hon kom tillbaka till Agnäs, saknar henne väldigt mycket och våra kaffestunder. Kvällen blev framför tv:n var Idrottsgalan. Röstade på handikappsimmaren, men då jag insåg att han inte skulle få priset så höll jag tummarna för Kalla och det blev ju hon som fick Jerringpriset.
TISDAG: Jobbade som vanligt och ändrat lite på Nuf:s hemsida. Pratade med L-E i telefon, det skall vara utförsäljning och kraftigt nedsatta priser på alla böcker även på Uppslagsverket. Så vill man köpa Norrländsk uppslagsverk, så är det läge att göra det nu. Och även "En bok till Thorbjörn" Fälldin. Kjell han var med S. och de var i skolan och grejade nästan hela dagen. Var och gick en sväng med Dino före lunch, men det var blåsigt och kändes kallt fastän temperaturen inte visade så många grader. Har börjat få ont i halsen, vet inte vem som smittat mig. För jag har inte varit i närheten av någon som har hals ont. Så Kjell avrådde mig från att motionera, inte ens på motionscykeln. Han fick ringa efter S. så han kom ner för att hjälpa Ulrika med pannan. Så Kjell var där under kvällen med sin kusin. Men de blev klara så även Kjell fick se "Mästarnas mästare" det är ett program som vi gillar båda två.
ONSDAG: Jobbade bara halv dag idag, sjukskrev mig halva för jag har så pass besvärligt i min nacke och axlar. Efter middagen var vi till Vännäs och till Naprapaten. Massage och så lite fixande med kotorna. Under tiden Kjell fick sin behandling gick jag in på f.d. Stinsen och handlade lite som inte Karin har. Och då vi kom till Bjurholm var jag och löste ut paket, bl.a. nya lakan till sängen. Kvällen blev slapp, var lite mörbultad efter massagen.
TORSDAG: Jobbade halv dag även denna dag. Gick en liten sväng med Dino före lunch. Men eftersom jag skulle motionera på eftermiddagen så blev det bara en kort bit. Kjell släppte av mig 3,1 km hemifrån och så fick jag ta mig hem, bäst jag ville. Och jag kom hem, var bra väglag, dubben på skorna bet verkligen ordentligt. Så det var då ingen risk att man skulle halka. Var bara efter vår lilla väg det var lite tungt, för vägen är lite moddig där. Kändes skönt att vara ute, var 1+ grad då jag kom hem. På kvällen såg jag ett program på 3:an som heter "generation fett". Jag förstår inte hur man tänker då man vill bli världens fetaste kvinna och har en liten dotter på 1 ½ år. Om det nu var hon som vill bli det, så det inte var hennes sambo som styrde hennes liv. Jag blev ledsen då jag såg programmet och hennes sambo skulle man ha fått slänga i någon dynghög.
FREDAG: Jobbade som vanligt och så städade jag arbetsrummet. Gick en sväng med Dino före lunchen. På eftermiddagen var jag upp med 3 kartonger med gammalt arbetsmaterial till bokförrådet. Löste ut paketet från Jotex. Och till Konsum och köpte kattmat som alla tre katterna gillar och som är billigt. Köpte alla burkar de hade, så jag inte behöver vara rädd att bli utan, det blev 24 stycken. Så nu klarar jag kvällsmålet till Kotte och Tarzan några veckor och så kan Kotte få lite mjukmat också. Kvällen blev framför tv:n, först "På spåret" och sedan Lets Dance.
LÖRDAG: Sov lite för länge, då vi ätit frukost for vi till Nyåker och köpte potatis av Lappmarksbonden. Vi hade slut på mandelpotatisen, nu är det bara Kjell som äter potatis. Så förhoppningsvis räcker dessa 20 kg även till att sätta då det är dags. Efter potatishandlingen blev det Karin och handling där och så till Bjurholm och hämtade min tipskupong till andelstipset. Efter lunchen så blev granen avklädd och så bar Kjell upp den till vinden. Skönt att få bort granen och så släckte jag resten av belysningen på gården. Och så blev det motion, Kjell fick köra mig 3,7 km hemifrån och så fick jag ta mig hem bäst jag ville. Denna gång så tog Kjell tid och det gick bättre än jag räknat med även om jag fick gå 1 minut. Så jag är på rätt väg känns det som. Då vi ätit middag, så strök jag de nya gardinerna och hängde upp och städade tv.rummet. Men jag tyckte damsugaren såg trött ut, så jag stängde av den sedan rummet blivit klart. Den behövde vila kändes det som. Kvällen blev framför tv:n "körslaget". Och så blev det 12 rätt på andelstipset, men det blev bara drygt 100 kronor på 12 rätt, men det är ju bättre än ingenting.
SÖNDAG: Gick upp i lite bättre tid idag. Och nu hade dammsugaren fått vila under natten, så den var pigg och alert då jag startade den. Kjell skakade mattorna och så blev det rent och dammfritt i resten av rummen på nedervåningen. Hjälpte Kjell med arvoden som bestyrelsen skall ha. Så nu är det också gjort, nu behöver han bara revidera kassan innan bystämman. Resten av dagen tänker jag bara slappa och ta det lugnt. Kanske se lite skidor på tv., om det ev. är skidskytte för det gillar jag att se.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.