Veckoblogg för v 6

AnnetteMÅNDAG: Jobbade med texten. Och så hjälpte jag Kjell med att sammanställa hans bokföring över byn, så han har något att visa upp då det blir stämma. KALLT hela dagen, men nu har solen börjat titta fram. Men inte genom vårt köksfönster ännu. Kvällen blev framför tv:n. Kände mig bara trött och slö.
TISDAG: Jobbat med texten hela tiden även idag. På eftermiddagen var det dags för Vännäs och massagen hos Naprapaten. Och skönt var det inte denna gång heller. Då jag var klar gick jag till Ica och handlade. Köpte sådant som inte Karin har och som jag vill ha till min kost. Inga extra steg då jag hämtade tidningen och post pga. kylan. Men det blev mänskligare under dagen. Kvällen blev tv, vi brukar se "mästarnas mästare". Pratade med sonen, Lovisa har fått en tand. Och snart kommer de upp till oss.
ONSDAG: Jobbat som vanligt. Då jag var klar for jag ut och motionerade, och det gick bra trots att det var 7 grader kallt. Men jag hade tagit medicin innan jag for ut, så jag hade tänkt det skulle funka. Visst blev jag trött, men det beror ju på att jag har dålig kondition och en massa extra kilon att dras med. På kvällen ringde jag Inger nere i Närke, alltid roligt prata med henne en stund. Men jag kan fortfarande inte förstå att hon valde att flytta till Närke av alla platser.
TORSDAG: Jobbade 1 timme på morgonen, sen blev det vårdcentralen. Skulle träffa läkare för att få hjälp med min psoriasis som jag har på armen, bak i nacken. Så nu har jag förhoppningsvis salva och olja och lösning till hårbotten som kommer hjälpa mig. Har kommit en hel den snö sista dygnet, så det blev plogning för Kjell två omgångar och många timmar i den lilla traktorn, både på förmiddagen och kvällen fick han ploga. Jobbade 1 timme före lunchen idag. Så nu måste jag ta igen dessa två timmar jag har borta idag. Men det får väl bli då jag flyttar på arbetsmaterialet. Pratade med Marcus i telefon, farmor saknar sin "lilldrängen". Linn fick komma till oss en stund på kvällen, tills Ulrika kom hem från Umeå. Roligt att hon kom in, syns att hon lärt sig en hel del sedan hon började skolan.
FREDAG: Jobbade som vanligt med texten och det kändes i axlarna då mina timmar var slut. Sedan jag jobbat klart for vi till Bjurholm och lämnade in tipset och så löste jag ut vinsten från förra helgens tips. Det blev 33:50 var på andelstipset, så det blev pengar till min burk för onyttiga saker. Innan det var dags för tv kvällen blev det motionscykeln, det blev 13 km på den. Kunde inte vara ute efter vägen och motionera pga. kylan. Men det går bra att cykla ibland också. Pratade med sonen, Lovisa har börjat få upp den andra tanden också och så har hon suttit på lillhästen första gången i sitt liv. Det kanske blir en hästtjej precis som sin mamma. Kvällen blev det både "På spåret" och "Lets Dance".
LÖRDAG: Sov lite länge, men det är ju helg. Då vi ätit frukost for jag till Karin och handlade för helgen. Efter lunchen så blev det plogning för Kjell igen. Och så kom Å till oss med fisk till katterna och en älgstek. Så nu blir det kalas för både oss och katterna. Städade nedervåningen, så nu är det förhoppningsvis fritt från katthår ett dygn i alla fall. Men de brukar alltid ta sig en brottningsmatch sedan man städat klart. Hela dagen var det kallt och trist väder, hoppas det blir bättre snart. Så man kan vara ute och motionera istället för att sitta inne hela dagarna.
SÖNDAG: Idag sov jag till nio, är alldeles för länge. Då vi ätit frukost så var det dags för att ge fåglarna mat, var tomt på frö och Skatorna måste ju få sin mat också. Men nu måste vi skotta upp vägen till fåglarnas matställe, för snön börjar gå ovanför stövelskaften. Kjell fick hjälp av B-E att köra upp björken som han huggit vid älvkanten med skotern. Det var en riktigt grov rotstock, men det var inga problem med att få den på timmerdoningen. Så nu är den veden på vedbacken och behöver inte snöa över. Vad gjorde man utan dessa underbara grannar. Det verkar snöa hela dagen, inget väder för att vara ute efter vägen och motionera. Så det får bli en stugsittar dag igen. Men jag tycker det är mysigt då det snöar, nu behöver ju inte jag skotta bort den. Så det går ju bättre att tycka att snön är mysig då. Den enda nackdelen är att då det är kallt och blåsigt som det är nu, så kan jag inte vara ute och motionera. Men det blir kanske bättre till veckan och motionscykeln finns ju om det skulle fortsätta vara kallt. www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.