Veckoblogg för v 7

AnnetteMÅNDAG: Jobbat som vanligt och kallt hela dagen. Men med ett soligt och fint väder och solen lyser in genom köksfönstret. Kjell fick tillbringa hela förmiddagen i traktorn för att ploga gårdsplanen. På kvällen var det revision av byns kassa. Och så var jag och klippte mig hos grannen, bra att ha nära till frissan.
TISDAG: Hade tänkt få motionera, men i Agnäs var det 14- grader även mitt på dagen. Visserligen sken solen men det är för kallt för mig att motionera. Så Kjell avrådde mig från att göra det. Men då vi for upp till Bjurholm på eftermiddagen var det bara 6- grader där. Så det hade gått bra att vara där efter vägen. Nu fick det bli motionscykeln på kvällen istället, det går bra också. Även om det inte är lika hälsosamt, för nog tror jag det är nyttigare att vara ute i friska luften då man motionerar. Blev i alla fall 12 km på cykeln. Och på kvällen "mästarnas mästare", det missar jag inte. Gillar det programmet.
ONSDAG: KALLT ute 28 – då jag steg upp och var kallt inne på morgonen, inte så skönt då det är 15 grader inomhus då man stiger upp. Jobbade två timmar och så for vi till Umeå. Tog J-O med oss, för vi skulle köpa ny tv. Så vi ville ha J-O med oss för att få tips och råd. Kjell fick den tv som han ville ha. Och så for vi och fikade innan vi for hem och åt goda räkmackor. Det var väl inte rätt lunch för min del, men någon gång kan man synda. Vår gamla tv han har vi på övervåningen nu och så skall vi se om det går att laga till den för en rimlig summa. Den vi har där nu är efter svärfar och håller på att vara 20 år, så den bildkvaliten är inte det bästa.
TORSDAG: Svinkallt i morse igen 30- grader, inte mitt väder. Och kallt men soligt här nere i byn hela dagen. Så det blev ingen motion denna dag ute och inte inne heller. Var mest lat och gjorde inte ett dugg vettigt sedan jag jobbat mina timmar.
FREDAG: "milt" -19 då jag hämtade tidningen och solsken även idag. Är fina vinterdagar nu om det inte vore så kallt. Fyllde på fågelfrö igen, det går en hel del frö nu. Och vi har mycket fåglar här i buskarna, men det är trevligt. Katterna tycker om att ligga och kika på dem genom fönsterrutan. Kjell fick present av I-L, alla hjärtans dags present och brev. Hade totalt glömt det, så det fick bli en akut present och så iväg och lägga på brevet till Inga Lill i Bjurholm. Lämnade även in tipset och jag betalade mitt andelstips. Ingen motion pga. kylan, hade tänkt cykla på kvällen men det blev inget. Blev tv hela kvällen istället, det var ju fredag.
LÖRDAG: Kallare igen på morgonen men soligt även denna dag. Var och handlade på sedan vi ätit frukost. Och Kjell öppnade sitt paket från Inga-Lill det var chokladask och brev från henne. Roligt för honom att få både brev och present från henne. Och så fick jag gula rosor av Ulrika och Kjell fick en gelehjärtan av henne. Jag köpte Kjell några lotter och Japp, han gillar både lotter och godis. För Kjells del blev det mycket tv, skidskytte VM har ju börjat. Själv hade jag tänkt motionera utomhus, men det var lite för kallt för det. Så det fick bli motionscykel, men det går ju bra bara man har musik till. Satte upp nya gardiner i sovrummet uppe. Gardinerna som satt där har hängt uppe i drygt 4 år och var gardiner som Tommy haft i en lägenhet i Umeå. Så det kändes rätt att byta ut dem. Tyckte det blev bra med lite mörkare längder nu, då kan man dra för dem om det är för ljust då man skall sova. Kvällen blev en slöar kväll, men jag hittade inget vettigt på någon tv kanal. Ingen film som föll mig i smaken. Och Melodifestivalen den ser jag aldrig, har inte sett på den sedan de började ha flera deltävlingar runtom i landet.
SÖNDAG: Äntligen mänskligt ute och en fin vinterdag. Nu på förmiddagen har jag städat nedervåningen och Kjell fick tid att hjälpa mig skaka mattorna mellan skidåkningen på tv:n. Och så har en del blommor åkt i soptunnan, en del har verkligen farit illa under vintern. Men jag kommer flytta ner en del blommor från övervåningen. För det är lätt att glömma vattna där uppe, då man inte är där så ofta. Nu hoppas jag att det är slut på kylan och att det får börja bli fina vinterdagar med en 6-7 minus och solsken. Då kan man vara ute och motionera, det är betydligt trevligare att vara ute än sitta på en motionscykel. I eftermiddag blir det städning på övervåningen, så det blir dammfritt även där. Kan ju ev. få besök under veckan. Vet inte säkert ännu hur det blir. Men det får jag förhoppningsvis reda på i morgon måndag.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.