Veckoblogg för v 8

farmorMÅNDAG: Jobbat som vanligt och nu är det Kallt igen, kylan vill inte släppa taget. Strax före nio fick jag telefon, ungdomen var nere vid Sandöbron. Och Lina var inte pigg, så jag provade att få en akuttid på vårdcentralen till henne, så hon fick medicin. Så klockan ett fick hon komma upp, hon hade bihåleinflammation. Det var bussigt att hon fick komma och få hjälp. Så ännu funkar sjukvården. Lovisa fick vara hos oss på kvällen och sova här nere. De hade kört hela natten och var trötta båda Tommy och Lina. Och farmor har gärna Lovisa, hon är en liten solskens tjej. Hon har blivit stor och kavat sedan i början av januari. 27 grader kallt på kvällen, inte så himla kul. Men det är ju ett normalt vinterväder egentligen. Februari kan vara väldigt kall och vi bor ju i norr och då skall det vara både snö och kyla.
TISDAG: Har fått skicka uppslagsverk idag, roligt att få göra det. Det blir ju lite mindre böcker varje gång man skickar iväg ett set med 4 band. Men så är det ju bra pris nu, eftersom alla böcker ska säljas ut. Tommy, Lina och Lovisa for till Umeå. Kjell och jag hade tid hos naprapaten i Vännäs, så det blev behandling på eftermiddagen. Och så var jag in på Ica i Vännäs och köpte sådan som inte finns i Bjurholm eller här i Agnäs. Skulle bl.a. ha vitaminer till Tarzan. Ungdomen kom från Umeå och Marcus var med, det var jättekul. Även om det inte blev så lång stund med honom innan det var läggdags. Det blev kalas med semlor på kvällen även för mig. Någon gång måste man synda då det gäller semlor.
ONSDAG: Ungdomen for redan halv åtta, Marcus började skolan halv nio. Lovisa fick stanna hos oss. Och det var roligt få rå om henne hela dagen. Jobbade då hon sov och var med Kjell. Så jag kunde göra mina timmar trots att vi hade småbarn i huset. Hon är så himla snäll denna lilla tjej. Kändes skönt att det var lite mildare idag. Men jag hann bara en liten postrunda vid lunch. Får ta igen det en annan dag. På kvällen kom Tommy och Lina tillbaka. Marcus stannade kvar i Umeå. Synd för jag trodde han skulle komma även i kväll. Lovisa fick sova nere hos. Vill ta vara på de timmarna som hon är här.
TORSDAG: Ungdomen for till Umeå vid nio tiden och Lovisa fick stanna kvar i Agnäs. Det var sista dagen här hos oss denna gång. Lina kom och hämtade Lovisa vid halv sju, Tommy jobbade. Då han var klar med det så for de söderöver igen, var inget roligt alls då de for iväg. Man får vara orolig hela tiden tills man vet de är framme. Och det är ju en hel del mil som skall köras. Blev tyst och tomt sedan de farit iväg.
FREDAG: Var ingen liten glad Lovisa som väckte mig i morse, utan bara en väckarklocka. Jobbade som vanligt. Och ingen tidning till frukosten, vår postlåda kunde inte ha varit synlig för tidningsköraren denna morgon. Men jag ringde om det, betalar man för den så vill vi gärna ha den i lådan också. Och så saknar med tidningen då man äter frukost. Kjell han tittade på skidor på dagen. Var och handlade lite kattmat i Bjurholm och så till apoteket. Löste ut min tipsvinst från förra helgens andelsspel, det var 65 kronor och hamnade i burken för onyttiga saker. Efter maten så blev det motionscykel, men bara 5 km denna gång. Sen blev det tv resten av kvällen, det är ju min tv kväll på fredagarna.
LÖRDAG: Blev väckt av en hungrig Kotte, hade tänkt ligga till halv nio, men tji fick jag. Men nu fick vi tidningen så det blev en normal frukost. Då jag ätit blev det handling hos Karin. Kjell han körde upp Mia till berget, skulle jobba där idag och så hämtade han henne då det var slut på dagen. Tv har det blivit en del för Kjell, men då det var slut på skidsändningen så följde han med så jag fick motionera. Men det var motvind hela vägen från Önskanäs till Agnäs, det var inte mer än 3 grader kallt, men var ingen större värme ändå. Men det var vinden som gjorde att det kändes kyligt. Pratade en stund med Inger, de hade samma temperatur som vi nere i Närke och kallare än oss i morse. Kvällen tillbringande jag framför tv:n men jag såg inte uttagningen till Melodifestivalen. Är många år sedan jag slutade titta på det. Ser hellre någon bra dokumentär på någon kanal.
SÖNDAG: I morse fick man sova lite längre, Kotte var inte lika hungrig som han var igår. Har suttit och tittat på skidskytte på tv nu ett tag. Och det blir att fortsätta se på tv, är herrarnas stafett nu också. Skidskytte kan jag gärna se, för där händer det saker nästan hela tiden och blir inte så långdragit. Idag snöar det och är grått väder, men inte mer än ett par minusgrader. Känner av min motion idag i benen, så idag blir det att bara vara slapp hela dagen. Och ladda upp för min sista arbetsvecka. Känns vedmodigt att det är sista veckan som jag jobbar.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.