Veckoblogg för v 9

MatteMÅNDAG: Började min sista arbetsvecka. Fick fara och hämta uppslagsverk i Bjurholm som skulle skickas iväg. Känns ganska vemodigt att det är snart är slut på mitt jobb efter 8 ½ år med att jobba hemifrån och så har jag jobbat åt L-E i 4 år i Bjurholm. Hjälpte Kjell göra en sammanställning på inkomster och utgifter över byn, som han skall ha till Bystämman. Nu har vi fått mera snö, har kommit en hel del snö sista dygnet. Så Kjell fick ploga gården sedan vi ätit middag och då hade det även slutat snöa. Ringde sonen på kvällen, han hade fått fara akut till tandläkaren i lördagsmorse då de kom hem till Göteborg. Kvällen blev en slöarkväll
TISDAG: Ingen arbetslust alls idag, allt har gått trögt. Paketerade och gjorde klart för utskicket på uppslagsverken. Och så pratade jag med L-E. Pratade lite med sonen på förmiddagen. Ett fint vinterväder med sol och någon minusgrad mitt på dagen i skuggan. Tog en kortare lunch promenad med Dino. Sen blev det motion sedan skidåkningen var slut på tv:n. Vägen var nyplogad så det var inget fel på föret, men var tungt i benen i alla fall. Kjell var på Bystämma i skolan och jag satt framför tv:n på kvällen och bara slappade. Och så blev det klart att det blir kungligt bröllop 2010, men man lär ju inte bli bjuden. Kanske lika bra det, för man skulle nog känna sig malplacerad i en lång klänning. Föredrar snäva jeans och eller en kortare snäv kjol och det lär man inte få ha på ett kungabröllop. Så något bröllop lär det nog inte bli för mig. Ev. får man vänta tills något av barnbarnen ev. gifter sig.
ONSDAG: Kjell var och klippte sig på morgonen. Tog en lunch promenad med Dino, det var fint väder även denna dag. Ulrika och jag var till Folketes Hus och åt mat där. Det var mat från olika länder, kul att smaka på lite annat än svensk husmanskost. Tänkte jag skulle få lite idéer till någon god sallad. Det var i alla fall jättemycket god mat och jag bantade inte då jag var där. Blir det flera gånger då tar jag Kjell med mig, för det fanns mycket godsaker i efterrätt som han skulle ha gillat.
TORSDAG: Var till Bjurholm till boklagret för uppslagsverken och skickade iväg 60 set till Umeå. Kjell var med och bar som tur var, annars har det tagit lång tid att lasta totalt 340 böcker, de är ju inte precis lätta. Har inte kunnat hjälpa till att bära, så det var bra att det fanns två karlar som bar ut dem. Har haft mycket beställningar sedan priset sänktes. Och det är ju bra att få göra något vettigt de sista arbetsdagarna. På kvällen blev det tv tittande för min del. Kjell han ser tv på dagarna då det är skidåkning
FREDAG: Tungt att stiga upp, min sista arbetsdag. Var min sista arbetsdag, nu är det över efter 8 ½ år med att jobba hemifrån. Och så har jag jobbat ca 4 år före det åt L-E, så jag har haft samma arbetsgivare i drygt 12 år. Men det mesta tar ju slut en dag, även jobben så är det bara. Var till Bjurholm och skickade ett set med uppslagsverk med bussgods. Och så gjorde jag klart alla fakturor. Blev en fin vinterdag även om det var lite kyligt i luften. Gick en lunch promenad med Dino. Och då skidstafetten var slut på tv for jag och motionerade. Men fick ge mig efter 3 km, bäckenet har förmodligen farit på sned. Jag lyfte en av de tunga väskorna i går för att hjälpa gubbarna. Det skulle jag nog inte gjort, känns det som idag. Kvällen blev min tv kväll som vanligt.
LÖRDAG: For och handlade sedan jag ätit frukost. Och då jag kom hem blev det städning. Kjell hjälpte till med att skaka mattorna och dammsuga. Inger ringde från Närke, alltid lika roligt att prata med henne. Då vi ätit lunch gick jag ut en liten sväng med Dino i det soliga vintervädret. Men det bet i kinderna trots att solen sken och det bara var kring 6 minusgrader. Mor i Hällefors ringde också på eftermiddagen, de hade vinter med ganska mycket snö. Kvällen blev framför tv.n men jag såg inte melodifestivalen. Såg några bra program på tv 4 fakta. Och så såg vi en gammal film på TCM innan det blev sängdags.
SÖNDAG: Vasalopps söndag. Orkade inte stiga upp och se starten, men började se sedan jag ätit frukost strax efter halv nio. Har varit en del Agnäsare där och åkt och den som gjort det bra är Thomas I. Han blev 248:a på 4 tim 46 min 37 sek. Det var jättekul att det gick så bra för honom. Sen får man inte glömma Bengt-Olof J. han kom in på 598:e plats med 5 tim 6 min 31 sekunders åktid. Det är gör bra gjort av en 59 åring.
Och nu är det en ny månad som börjat och nu kan det bli jättefina vinterdagar då det är mars. Hoppas jag kan börja vara ute om dagarna och motionera som jag vill och ta vara på alla soliga och fina dagar som kan komma i mars månad.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.