Veckoblogg för v 10

matteMÅNDAG: Vaknade strax efter åtta, hade ingen väckarklockan som väckte mig. Tog en liten extra sväng då jag hämtade tidningen, för att vakna till. Då jag ätit min frukost och läst tidningen så blev det Arbetsförmedlingen. Nu är jag inskriven där, men att få ett något jobb som passar för att jobba hemifrån det är helt omöjligt. Men nu får man väl vänta och se om det blir någon ersättning och hur lång handläggningstid som Unionen har. De flesta a-kassor verkar ha mycket lång handläggningstid. Köpte lite såjord och sådde tomtfröna sedan vi ätit middag. Var sen upp till B-E och hjälpte honom flå en Lake, det var 30 år sedan jag gjorde det sist. Men kom ihåg hur man gjorde, så nu blir det stuvad Lake i granngården inom en snar framtid. Och kanske jag också får en lake om det fastnar någon fler på kroken. Har både blåst och snöat under dagen. Men koltrasten som var på besök idag vid fågelmaten såg lite förvirrad ut. Tycker det var lite tidigt för den, men det fanns fågelfrö så det räckte även till honom.
TISDAG: Gick upp efter åtta som vanligt. Men oj vad förmiddagen blev lång tycker jag. Kjell han plogade gården efter gårdagens snöfall. Som tur ringde Inger på förmiddagen så det gick bort lite tid från den. Det blir förmiddagarna som blir värst nu då man är utan jobb. Då vi ätit lunch for Kjell och sålde bingo lotter. Och jag ringde sonen, ville höra när de kommer upp nästa gång. Sen satte jag mig på motionscykeln och cyklade 7 km. Det fick bli min motion denna dag. Kvällen blev det tv med "mästarnas mästare".
ONSDAG: Förmiddagen gick lite bättre denna dag, för det blev Vännäs och naprapaten redan klockan 10. Och så var jag in och köpte kattfoder djuraffären och även till Veterinären där jag köper Kottes specialfoder. Gick in till Ica i Vännäs också och handlade lite av sådant jag inte får tag på i Bjurholm. Blev trött efter behandlingen som vanligt och jag tycker jag blev extra trött denna gång. Men så gjorde det väldigt ont då han masserade mina ben och rygg också, hade många fula ord på mina läppar denna gång, men jag sa dem inte högt. Skulle köpa torrfoder i Vännäs till Tarzan och Petter, men djuraffären var inte öppen på förmiddagen. Så det blev inget torrfoder denna gång. Kvällen tillbringade jag framför tv:n och bara slappade.
TORSDAG: Gick en sväng i morse och så en lunch tur med Dino, det var fint vinterväder fast man saknade solen. Har varit lämplig temperatur i alla fall och mycket folk i backen som vi ser från köksfönstret. Efter maten for vi och hämtade en bok till Kjell som jag köpt, den handlar om Vasaloppet. På kvällen kom B-E och W med en färsk lake. Så jag fick hjälp med att flå den. De är hemskt fula men goda att stuva. Kvällen blev slapp, fixade lite med hemsidan och så kikade jag på tv, blev även lite hockey för min del. Jag håller ju på Färjestad.
FREDAG: Blev ingen tidningsrunda denna morgon. Vi for till Nordmaling då vi ätit frukost och köpte torrfoder till Petter och Tarzan, det höll på att vara helt slut. Köpte en 10 kg säck med RC light foder, denna gång fick man en stor hink att förvara torrfodret i. Har en sedan tidigare, men den är klumpigare. Så den hinken får bli till något annat, för de är fina utanpå. Sen köpte jag Dino ett jätteben, så han har något att gnaga på. Kjell ville vi skulle fika på caféet i Nordmaling innan vi hem, så det fick bli så. Men det var ju inte någon bra lunch jag stoppade i mig. Såg då jag gick ut att det fanns även sallad där, men det såg jag inte då vi gick in. Men nu vet vi det till en annan gång. På eftermiddagen for jag ut och motionerade, det gick tungt men var bra motionsväder. Och så blev det stuvad Lake till middag, inte dumt alls. Kvällen blev framför tv:n som vanligt då det är fredag. Det är ju min tv kväll då.
LÖRDAG: Fick gå upp i vanligt tid, vi skulle till Umeå och hjälpa till med Antikloppet. Kjell han var och hjälpte till ute och jag inne i serveringen. Var en fin vinterdag med solsken och det var bra många åkare också. Det som var roligast för mig var att läkaren jag träffade på akuten den 31 oktober 2004, Sven Ferry var där och åkte. Så jag fick tacka honom personligen för de rätta orden han sa till mig då han behandlade mig. Det är hans förtjänst att jag gick ner i vikt och började motionera. Och han mindes både Kjell och mig. Jag kommer alltid vara honom evigt tacksam. Har jag inte hamnat på akuten den kvällen och fått just honom, så har jag inte vägt det jag väger idag och inte orkat vara ute och motionera. Skulle finnas flera av Sven Ferry. Var less i huvud och ben då vi kom hem. Kvällen blev slapp och slö, vi såg en film på kanal 9. Den var ganska bra, men knepigt slut.
SÖNDAG: Sov länge idag. Ont i nacken då jag vaknade, men så har jag fått ligga väldigt konstigt under natten. Kotte har börjat ta över in huvudkudde mer och mer, han har en egen. Men just nu skall han del kudden med mig och gillar inte då jag vänder bort mitt huvud från honom. Då blir jag väckt och så skall vi ligga ansikte mot ansikte och då får jag ligga så konstigt med huvudet och får ont i nacken. Och nu har jag varit ute och motionerat, det blev en annan sträckning idag. Sprang från västervägen och hem, Kjell säger det blir 4,6 km. Men fick gå på slutet för jag tappade orken helt. Synd att det inte var lika fint vinterväder idag som det var igår. Men det kommer säkert flera sådana dagar.
Och så har man klarat av första veckan som arbetslös. Är förmiddagen som känns värst då man inte har något att göra, men man kommer nog på något att göra för att få timmarna att gå. Bara man får lite tid på sig att vänja sig. Huvudsaken är att man inte börjar sova bort dagen.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.