Veckoblogg för v 11

AnnetteMÅNDAG: Gick en sväng på morgonen då jag hämtade tidningen. Sen blev det bara att titta på klockan. Vi åt tidig lunch för vi skulle till Umeå med "gamm" Volvon och prova att besikta den. Men det blev många 5 stycken 2:or, så vi kostar inte på den. Det får bli en skrotbil, synd att inte skrotningspremien är kvar. Synd för det är bra att ha en skogsbil, då Kjell skall fara och röja eller göra annat i skogen. Men det är inte lönt att kosta på den en 5-6000 för att få den genom besiktningen. Så nu har den bilen gjort sitt, kan man säga, nu måste man få den till skroten innan den 9 april. Vi var och hämtade nummerlapparna som blev kvar i Umeå i lördags och som Kjell skall köra upp till Örträsk. Var trött då vi kom hem och det blev halvfärdig mat till middag.
TISDAG: Kjell fick gå upp tidigt för att han skulle serva bilen redan klockan sju. Men det tog inte så himla lång tid i alla fall. Det var 1000 mila servisen som gjordes, den hade visserligen 80 mil kvar innan den slår om. Men Kjell körde iväg från garaget i söndags med motorvärmaren i bilen, så vi ville få det fixat och tyckte det var lika bra att göra allt på en gång. Var och gick en kortare sväng med Dino vid lunch. Men det blåste och kändes gör kallt trots att det bara var en 3-4 minusgrader ute. Då vi ätit var vi till Bjurholm, jag var in för att köpa sticklingar. Men var ute lite för sent, det fanns inte så mycket kvar nu. Det blev några Fuchsior och 3 stycken pelargonior. Då vi kom hem så åkte tre blommor i sopsäcken, det såg ut som risbuskar. Och sådana blommor är inget roligt att ha i fönstren. Började sätta om lite blommor på nedervåningen. Tv på kvällen, "mästarnas mästare", jag tror Malin Moström kommer vinna till slut.
ONSDAG: En kortare lunch sväng med Dino. Och så kom jordsäcken fram och jag satte om de största blommorna på nedervåningen och några mindre. Ringde till Inger i Närke och pratade bort en stund på förmiddagen. Ville få tiden att gå. Sen sorterade vi nummerlapparna som vi tvättat upp och for till Örträsk med. De skall användas till skidtävlingen där den 22 mars. Hade tänkt motionera efter vägen, men Kjell rådde mig att sätta mig på cykeln istället. För det är inte så bra väglag för motion just nu, vägkanten är inte plogad. Så man måste hålla till efter vägbanan. Det blev 17 km och så hade jag Jerry Lee Lewis som musik, då går det bra att cykla. Men man får pinna på bra då han kör igång med en riktig rivar låt och det är det som är roligt också. Det skall vara fart i musiken då man cyklar.
TORSDAG: Fortsatte med att sätta om några blommor på nedervåningen. Gick en liten sväng då jag hämtade tidningen, min tidningsrunda. Sen blev det en liten lunch promenad. Var och handlade lite lätt på eftermiddagen. Och Kjell var och åkte skidor för första gången denna vinter. Är säkert 1 år sedan han stod på skidorna sist. Kvällen blev slapp och slö.
FREDAG: Ingen tidningsrunda denna morgon, vi sov för länge för det. Vi for till Bjurholm på förmiddagen och lämnade in tipset och så löste jag ut vinsten från andelsspelet. Vi hade ju 11 rätt förr helgen, det blev hela 33 kronor att lägga ner i min burk för onyttiga saker. Och så till apoteket och löste ut lite medicin till min själv. På eftermiddagen blev det motion, nu är det bart på vägen vissa bitar. Hoppas det tinar så det blir helt bart och man kan börja vara utan dubbskorna. Hade motvind hela vägen, men det var ganska skönt ute i alla fall. Då vi ätit planterade jag klart blommorna på nedervåningen. Kvällen tillbringade jag framför tv:n och nu slapp jag hoppa mellan kanalerna utan kunde koncentrera mig på ett program Lets Dance.
LÖRDAG: Sov länge idag, då vi ätit frukost då kom dammsugaren fram. Kjell skakade mattorna och dammsög nästan alla rum. Jag hann ta sovrum och mitt f.d. arbetsrum. Vet inte vad jag skall kalla detta rum längre, får väl bli datorrummet. Det blev i alla fall damfritt och skurat överallt och det känns skönt. Då jag vi var klar så for jag till affären och handlade. Sen blev det Bjurholm för att hämta mitt andelstips. Kilade in på Konsum och köpte några saker som inte Karin hade. Och så blev det två Wienerbröd till Kjell och en munk till mig. Ringde till Värmland där min moster/syster bor och som fyllde 62 år idag. Men jag fick veta att min svåger/morbror inte mår så bra och det kändes inte så kul. Kvällen blev slapp och lite tv tittande. Programmet vi såg på var slut strax efter tio och då slog vi över och såg vem som vann den svenska uttagningen till Melodifestivalen. Kanske det är en låt som har chans i Ryssland, jag gillade den i alla fall. Nu vet jag ju inte vilka de andra låtarna var, så jag har inget att jämföra med.
SÖNDAG: I morse klev jag upp strax efter halv åtta. Det var Kotte som var vrålhungrig som väckte mig. Och då var det lika bra att sätta sig och äta frukost då man ändå var vaken. Kjell kom upp lite senare. Tack vare att jag åt så pass tidigt så kunde jag också motionera före lunchen idag. Och kunde använda löparskorna utan dubbar. Vägen är så pass bar nu att man inte behöver dubbskor. Kändes skönt att kunna springa med vanliga skor, det känns som lättare även om det kanske inte är det. Det är i alla fall en kanondag idag söndag. Och jag ser att det är mycket folk i skidbacken i alla fall i backarna som vi har här nere vid älven.
Nu är det ytterligare en vecka som gått och fortfarande har jag lite svårt att hitta på något att sysselsätta mig med på förmiddagarna. Men det kommer säkert det också. Och blir det nu fina vårvinterdagar kan man börja sitta ute och ta vara på solen. Eller så får man börja motionera på förmiddagarna istället då det är bra väder.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.