Veckoblogg för v 13

AnnetteMÅNDAG: Klockan sex var det en liten tjej som kvittrade och var glad som en lärka. Nu är inte farmor så där väldigt morgonpigg. Men man blir pigg av att bli väckt av Lovisa. Tommy och Lina kom ner vid halv tio tiden. Och då Tommy ätit sin frukost så for han söderöver med bilen. Han körde bil till Göteborg och det var ganska snöigt efter vägen ner. Lina och Lovisa stannade kvar till kvart över sex. Då for de till Umeå och tog nattåget till Göteborg. Kändes inget roligt att de for. Men det är något man får leva med. Nu kan det ta ganska lång tid innan vi får träffa Lovisa och Lina. För det är föl på gång i Gtb., och då blir det mera att göra med hästen för Lina. Var och gick en sväng vid lunch, men det är inget roligt efter lillvägen. Man får passa sig hela tiden så man inte halkar. Jag vill inte att bäckenbenet skall fara på sned så jag är nog extra försiktig då jag går efter en hal väg. Kjell och jag var på 41 års kaffe i granngården. Ulrika fyllde år och det blev en liten present till henne. Och där var mycket gott fika, jag åt av alla sorter. Dumt är det, men gott var det i alla fall. Är inte så ofta jag frossar i kaffebröd, men nu gjorde jag det. Nu blir det väl inget mer go fikabröd på ett tag. Sen blev det hockey på tv och det var ju mästarlaget som vann även i kväll ’Färjestad’. Blev tomt och tyst sedan Lovisa åkt. Tommy ringde på kvällen så jag visste att han kommit fram välbehållen.
TISDAG: I morse var det ingen glad liten tjej som väckte mig. Det kändes tomt efter henne på morgonen. Men jag fick ju sova lite längre än till sex. Nu gick jag gärna upp vid den tiden då det var så roligt sällskap man hade. För det blir aldrig tråkigt med denna lilla tjej. Ringde Lina för att höra hur det gått med resan. På eftermiddagen blev det motion, är ju 1 vecka sedan jag var ute sist. Och det kändes att det var ett tag sedan. Kjell ville jag skulle springa lite fortare men kortare sträcka och jag har ju sagt att jag skall göra som han säger denna gång. Men fy sjutton vad tungt det blev i bröstet efteråt. Får skylla mig själv för jag har inte tagit min förebyggande astma medicin på flera veckor. Har haft den i skåpet och glömt bort den. Nu har den kommit fram och så har jag börjat sköta min medicinering igen. Men det är roligt att testa och se vad man orkar.
ONSDAG: Vaknade vid sju, men låg kvar till strax före åtta. Förmiddagarna blir så långa om jag går upp vid sjutiden. Var fint vårvinterväder men det är nattkallt. Och inget vidare väglag för att vara ute med Dino efter vägen, men en liten promenad blev det i alla fall. Sedan blev det omskolning av mina små tomatplantor, så nu är det gjort och så har de fått flytta upp till köksfönstret på övervåningen. Där är det som en drivbänk. På kvällen blev det klart att Färjestad går till slutfinal, men det visste jag redan. För de är Bäst.
TORSDAG: Sov till åtta, det kändes skönt. Gjorde inte så mycket vettigt på förmiddagen. På eftermiddagen blev det lite handling innan jag for och motionerade. Det var skönt väder för motion. Tyckte själv det gick bra, blev min bästa tid i år på 4 km. Det känns bra att det börjar gå åt rätt håll med tiden. Då vi ätit så började jag städa skafferiet, det var lite kaos där. Men nu är det bra där och så hittar jag det som jag behöver.
FREDAG: Vaknade strax efter halv åtta, men sen gick det inte ligga längre. Kjell låg kvar ett tag till. Då även Kjell ätit sin frukost for vi till Bjurholm och lämnade in tipset och handlade lite kattmat på Konsum. På eftermiddagen blev det handling här i byn hos Karin. Fredag är min tv kväll och finalen på Lets Dance. Och jag fick som jag ville, det blev Magnus. Nu var han inte bäst denna gång. Men jag tycker han var värd glasskon, han var ju ingen dansare innan programmet startade, men blev det innan finalen. Så jag var nöjd med resultatet då jag stängde av tv:n.
LÖRDAG: Vaknade strax efter halv åtta idag också. Så det blev frukost och tidningsläsning innan Kjell steg upp. Då jag drack mitt morgonkaffe kom även han upp. Och så blev det affären, hade glömt köpa snus igår och det kan jag inte vara utan. Vi åt en liten tidigare lunch, för vi skulle till Umeå på Lövångers Revyn klockan två. Och jag skulle in på en djuraffär och handla en grej. Det var en bra revy, mycket skratt. Var den bästa revyn vi sett detta år, vi har varit på tre stycken nu sedan januari. Då den var slut så var det att leta upp ett matställe, så vi fick äta middag. Det blev inte som vi hade tänkt oss, men vi blev mätta i alla fall. Och så blev det ett besök med kaffe hos min f.d. arbetsgivare L-E. Det blev ett trevligt besök och många skratt även där. Så det blev ganska sent innan vi kom hem till Agnäs igen. Blev en heldag i Umeå kan man väl säga. Men vi fick en trevlig dag i alla fall.
SÖNDAG: Nu har man blivit av med en timmes skönhetssömn och det känner man och syns också i spegeln. Många extra rynkor blir det då man tappar en timmes sömn på natten. Har ställt om lampan vid ladugården så den inte tänts så tidigt. Just nu ser det ut som om jag måste sätta mig på motionscykeln i eftermiddag. För det är snö och blåst, inget vidare väder för att vara ute efter vägen. Men det går bra att cykla också. Och nu är det snart slut på denna månad. Tiden går även om man inte har så mycket att syssla med på förmiddagarna.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.