Veckoblogg för v 15

matteMÅNDAG: Hade ställt klockan, men inte gav den ifrån sig något ljud. Så det blev en sovmorgon, som jag inte tänkt. Vi fick hjälp med att byta ut kökskranen på nedervåningen, så nu har man en ny fin kran där och som har rätt höjd också. Den gamla fick komma upp i köket på övervåningen, den kranen var helt kass. Sprutade från alla håll från den, så nu kan man använda kranen även där då man skall vattna blommorna och tomatplantan där. Inget kul väder idag heller. Skickade Marcus glömda skor med posten, de har stått här sedan nyår. Men nu är det läge att använda dem. Har varit en lat dag, ett samtal med sonen i Gtb., och så har jag kollat flygpriser. Tänker fara på en resa i slutet av maj, skall fara och uppvakta en 40 åring och en 1 åring. Det tänker jag inte missa, är viktigt för mig att komma iväg och gratta de två personerna.
TISDAG: Solen tittade fram, blev en fin förmiddag. Var och gick en liten längre tur än min tidningsrunda på morgonen. Sen blev det en liten lunch sväng med Dino. På eftermiddagen blev det motion, var skönt väder för att vara ute och röra på sig. Men jag blev trött på slutet, försökte köra lite snabbare men kortare sträcka. Gubben "tränaren" tycker jag skall göra så en gång i veckan. Och jag har ju bestämt mig för att jag skall lyssna på honom nu då det gäller träning. Kvällen blev det hockey, och Färjestad vann, precis som jag ville. Men det blev ju fyra perioder, innan matchen var klar.
ONSDAG: Resa till Vännäs på förmiddagen, vi var till naprapaten. Och så fick jag en ordentlig dos med massage. Jag kan inte säga att jag njöt, för det gör väldigt ont då han masserar musklerna som inte är ok. Och det var en hel del muskler som inte mådde så bra. Blir alltid spak efter behandlingen och även trött. Kjell var på möte med AIK så jag såg på hockey ensam. Men det gick ju bra denna gång och Färjestad vann. Jag ser inte så mycket på hockey men då Färjestad spelar om SM titeln då ser även jag på matcherna. Så nu är mitt lag bäst igen, precis som det skall vara.
TORSDAG: Trist väder, regn och snöblandat ett riktigt april väder kan väl säga. Skulle vara trevligt om solen kom fram och var framme hela dagen. Hade lite långsamt på förmiddagen så jag ringde till Inger. Alltid kul att prata med henne. Man saknar henne många gånger. Då vi ätit middag for jag till affären och handlade för helgen. Och så blev det städning innan latmasken tog överhand på mig. Ringde till Marcus för att höra om han fått skorna med posten och så önskade jag honom Glad Påsk. Då städningen var klar så blev det att bara vara lat. Men det kändes bra att vara det också, då det var skärtorsdag.
LÅNGFREDAG: Sov ganska länge, men det var ju helg. Och då man tittade ut så låg det ny vit snö på backen, nu var det blötsnö så den tinade bort under dagen. Blev inget vettigt gjort på hela dagen. Trodde snön skulle ligga kvar längre på vägen, så jag ställde in min motion. Men då vi for och lämnade in tipset så visade det sig att vägen var bar på eftermiddagen. Så jag hade kunnat motionera, men jag kände inte för att vända om och byta om kläder. Har beställt biljett till min resa i slutet av maj. Det får bli tåg ner och flyg hem, för det blev det billigaste alternativet. Men nu har jag resan klar i alla fall. Vi åt lite påskmat i lugn och ro. Tycker denna långfredag var nästan lika lång som då man var tonåring. Då var den jättelång, för det fanns inget öppet och inget att göra.
LÖRDAG: Sov alldeles för länge, så man kände sig lite trög från morgonen. Var och handlade då vi ätit frukost. Då vi ätit lunch så slog jag in paket till födelsedagsbarnen. Och så kom solen fram och det blev en fin aprildag. Var och motionerade på eftermiddagen, var riktigt skönt väder för det men det var lite motvind. Sen blev det lite påskmat igen. På kvällssidan blev det födelsedagskalas, en fyllde 15 och en 8 år. Kjell fick äta min tårtbit också, jag har varit svag i helgen och ätit en hel del påskgodis. Och det syns direkt på vågen. Hade med mig eget fika och det gick bra det också. På andelsspelet gick det bra denna gång, 13 rätt. Men det ger tyvärr dålig utdelning, så det blir inte så mycket då man delat det på 10 stycken. Det är roligt i alla fall då det är alla rätt. Blir väl kanske en 500 kronor var i alla fall och det är ju bättre än inget alls. Kvällen blev framför tv.n hittade en ganska bra film till slut som man kunde se. Var en västern film, men annars är det ganska svårt att hitta något vettigt att se på lördag kvällarna tycker jag.
SÖNDAG: Sov länge i morse också, har blivit mycket av det under påsken. Då jag ätit frukost gick jag ut och tvättade altanfönstren på insidan. Så nu är det bara utsidan kvar, trodde jag skulle få Kjell att göra det idag, men han ville vänta till i morgon. Sen blev det fönstren som går mot altan och altandörren, så nu är det bara två fönster kvar, på nedervåningen. Känns skönt att få det gjort någon gång. Har börjat gå igenom Kjells bokföring så han får deklarera innan det är för sent. En underbar fin aprildag har det varit i alla fall. Känns bra att det är soligt och så ser man att snön börjar krympa också. Hoppas det blir flera sådana här dagar framöver.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.