Veckoblogg för v 16

AnnetteMÅNDAG: Man håller på att vara dygn vill, det blir för många helgdagar i ett streck tycker jag. Men nu var det ju den sista långhelgen på väldigt länge. Vaknade i lite bättre tid, men det blev ändå för länge. Visst är det härligt då det blir sol och varmt om dagarna. Men det finns en nackdel också, vatten i vedkällaren. Vattnet rinner inte undan förrän diket är uppskottat. Så det blev Kjells jobb denna annandags förmiddag och att skotta sursnö är inte bra för rygg. Så det blev ingen bra avslutning för honom på påskhelgen. På eftermiddagen for jag och motionerade, det blev lite intervallträning. Och så försökte jag mig på en enda snabb kilometer. Blev nöjd med tiden jag fick, behöver bara kämpa lite till så är jag under 6 min på en kilometer. Skulle jag få bort de onödiga kilona så skulle jag kanske kunna få ännu bättre tid även på längre sträckor. Men det verkar så sabla segt, får nog bli slavisk några månader om det skall funka.
TISDAG: Steg upp vid åtta då jag gick jag ut och tog en längre tidnings runda. Var så fint väder, solen sken och så tog jag kameran med mig. Är roligt att ta kort nu och jämföra dag för dag, för nu går det fort med snön. Sen fick jag lov att ringa Sj., har beställt tågbiljett till Marcus och så tog jag en mobil-biljett. Men har gjort fel hela tiden, så jag fick ringa och be dom hjälpa mig. Tog en lunch promenad med Dino, var fortfarande en fin vårdag. Men någon lust för att göra något vettigt fanns inte hos mig. Blev lite handling och så var jag och hämtade min tipsvinst på andelstipset, det blev drygt 700 kronor till min burk för onyttiga saker. Ringde Marcus sedan han kommit på tåget och var på väg. Ville höra så den där mobil biljetten funkade för honom. Men jag kommer nog aldrig mer boka någon mobil biljett.
ONSDAG: Fin morgon även denna dag, men något svalare i luften kändes det som i alla fall. Ringde till Marcus sedan jag ätit frukost, ville höra hur tågresan gått för honom. Han var nästan framme i Göteborg då jag ringde. Kjell hjälpte mig med utsidan på altanfönstren så nu är de rena både på ut och insidan. På eftermiddagen blev det motion, försökte mig på lite högre fart på 3 km. Och det funkade, blev min snabbaste tid detta år i alla fall. Så det går framåt. Kvällen blev framför tv:n det var flera program som jag ville se.
TORSDAG: Snöfall till och från under dagen och kyligt, var en kall natt också. -7 som kallast. Fick lov att fylla på mat till småfåglarna, de har inte så mycket insekter att leva på. Men räknar med att man kanske kan sluta mata dem om en vecka, beror lite på vädret. Blev en lunch sväng med Dino. Var till Bjurholm på eftermiddagen, hade slut på den mjuka kattmaten. Men tyvärr var den sorten jag köper slut. Så det får bli torrfoder tills det kommer hem mera. Då vi kom hem såg Kjell att vi hade en sparvhök på altan som inte kom ut. Den hade nog jagat någon liten fågel och hamnat där. Kjell försökte få ut den med att öppna fönstren, men då for den ner på golvet i stället. Så det blev att fånga den med händerna och släppa ut den igen till friheten. Men det gick jättebra, den var lugn och snäll.
FREDAG: En tidningsrunda på morgonen, var ganska behaglig temperatur även om det var mulet och blåste. Blev en lunch promenad med Dino, det var då 6+ grader drygt. Så det kändes skönt fast det blåste ganska bra. Såg att en del lökar har kommit upp ganska bra, så det känns som våren är på gång. På eftermiddagen blev det en tur till Bjurholm, för att hämta andelstipset och lämna in Kjells tips. Var även in på Konsum för att se om de fått hem mera av den kattmat som jag köper. Men den maten jag brukar köpa har försvunnit från sortimentet, de hade en annan smak så jag köpte alla burkar som var kvar. För Kotte och Petter tycker om den i alla fall. Så de får dela på en burk på kvällen. Det går bra för Kotte att äta lite av den, han får ju lite mindre torrfoder då han får mjukmat. Så det förstör inget för hans diet. Pratade med Marcus på kvällssidan. Det väntas föl i Göteborg, så han och Lina var till stallet. Kanske det hinner bli ett innan han far hem igen. De hade soligt och varmt i alla fall.
LÖRDAG: En tidningsrunda som vanligt, men kylig luft fast solen lyste och fågelkvitter i träden. Det är skönt ute på morgonen. Då frukosten var avklarad blev det affären och handling. Och då jag kom hem var det dammsugit och fint här hemma. På eftermiddagen blev det motion. Men fy katten vad trött jag blev. Var tvungen att ge mig en liten present efter 29,5 minut, då fick jag gå en halv minut. Då visste jag att jag hade bara drygt 15 min kvar så var jag hemma. Har aldrig varit 6 km någon gång detta år. Så man får ju räkna med att det kan gå tungt då. Men det var i alla fall bra väder för motion, alltid något.
SÖNDAG: Trött i morse då jag steg upp. Men blev lite piggare sedan man fått frukost och kaffe. Innan lunchen tog jag Dino med mig ut en sväng, för att få lite frisk luft, det var fint och soligt då även om det blåste en del. Är bra då man kan låna hund och gå ut med, det är ju ett trevligt sällskap om man vill vara ut och röra på sig. Men idag känner jag av mina 6 km från i går i låren och benen, men det går ju över. Nu ikväll blir det väl att se på bingo lotto, men det är ju nitlott det vet man i förväg. Men man hjälper ju idrottsföreningen med att köpa lott. Det är ju därför jag köper dem. Men man vet aldrig kanske det kan bli en hundring om man har tur.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.