Veckoblogg för v 17

AnnetteMÅNDAG: En lite längre tidningsrunda på morgonen, var skönt ute och massor av fågelkvitter. Då vi ätit frukost hjälpte Kjell mig med att få bort tomten från släden. Den var inte så himla lätt, den är ju ganska fuktig stommen till den. För den är stoppad med gamla kläder och trasor från vinden. Men nu vilar den i ladugårdsporten och får ligga där tills jag vet hur jag skall göra med stommen. Blev en liten tur med Dino vid lunch. Och sedan på blev det byta av däck och tvättning av bilen. Tur man har hjälpsamma grannar som har bra saker man får låna. Så då slipper man fara och tvätta bilen i Bjurholm. Blev ett samtal till Vännäs till veterinärstationen, Kotte måste in på kontroll i början av maj för sin diabetes. Och nu verkar hans ordinarie veterinär vara tillbaka. Ringde Marcus för att höra så han kommit hem och att resan gått bra. Men han mådde inget vidare, hade förmodligen magsjuka. Eller så har han ätit i sig något olämpligt, det är ju lätt gjort då man är ute och äter.
TISDAG: Ingen tidningsrunda idag. Hade tagit fel på dag, trodde vi skulle till Vännäs för massage, men jag var ett dygn för tidig. Kjell for och hjälpte till att fälla ut några träd på förmiddagen. Jag tog en lunchpromenad med Dino som vanligt. Sen försökte jag få klart till Kjells deklaration. Är alltid en del papper som skall sorteras mm. På eftermiddagen blev det motion för min del. Och jag tyckte det gick jättebra, var den bästa tiden för mig på 4 km. Var skönt väder för motion också. Är ju en liten sporre då man ser att tiden går att förbättra sakta men säkert. Nu gäller det bara att få vara hel i ben och rygg, så kanske jag kan orka springa Blodomloppet i år. Hoppas kan man alltid. Men jag var gör trött efteråt, kändes i hela kroppen. Men då vet man att man tagit ut sig också. Har varit en fin dag och kvällen blev egentligen finast, med sol och ganska skön temperatur.
ONSDAG: Ingen tidningsrunda i morse, sov för länge. Så jag hann inte med det, skulle vara i Vännäs tio. Hade tid hos Naprapaten, så det blev massage. Gjorde inte fullt så ont denna gång, musklerna är något bättre nu kände jag. Känns ju bra att det är på rätt väg. Men blir alltid trött och spak sedan man varit där. Var in till Konsum denna gång i Vännäs och de hade lite burkar kvar av den kattmatssorten jag skall ha till våra katter. Så jag köpte alla burkar som var framme, 21 stycken. Så nu klarar jag mig ett tag i alla fall. Sen får det bli torrfoder för jämnan för katterna. Blev en kort lunch promenad med Dino i alla fall, var ganska skönt väder med sol mest hela dagen. Sen blev det en slappardag. Hade tänkt fara till Bjurholm och höra ett föredrag på kyrkstugan, men jag kände mig så spak så jag stannade hemma. Tog det bara lugnt och var bara LAT.
TORSDAG: En kortare tidningsrunda på morgonen och så en promenad med Dino vid lunch. Var en skön dag för att vara ute och röra på sig. Man behövde inte ha något jacka på sig då man var ute på dagen. Och krokusen blommar för fullt, känns som om våren är här. Tog in renen och så försökte jag få lös sladden till snögubben och tomten på motorcykeln, men det gick inte. Men det är inte mycket kvar innan man får lös sladden som fruset fast i snön. Ringde till Inger på eftermiddagen, är alltid skönt att få prata med henne. Hon kan man prata med om allt. Är bara synd att det skall vara så många mil mellan oss. Och nu saknar man henne ännu mera, då man inte har något att göra på förmiddagarna. Då hon bodde här så kunde man gå till varandra och bara ta en kopp kaffe och sitta och småprata. Det behövdes ingen inbjudan och inga massa krusseduller för umgås.
FREDAG: Fin morgon för en tidningsrunda. Men jag saknar tranorna på åkern, de brukar kunna gå där och picka då man hämtar tidningen. Kanske man är ute för sent så man missar dem. Men vi har inte hört dem heller, de brukar höras av annars på morgonkvisten. Tycker det är som vår på riktigt då de går där och ser stiliga ut. Var och motionerade före lunch, för det fanns ingen tid för det på eftermiddagen. Skulle hämta Linn vid bussen och så var det deklaration för Kjell på eftermiddagen. Så nu är det klart för detta år, känns skönt då det är över.
LÖRDAG: En tidningsrunda som vanligt och nu hittade jag igen tranorna. De är hos grannen på åkern där, tranorna har svikit mig. Men det finns nog inte mat på åkern hos oss kanske. Fast nog vore det trevligt om de kom tillbaka hit till oss. En underbar varm aprildag, man kunde vara ute i bara en tröja. Var och handlade då vi ätit frukost, sen blev det att hämta bilen Kjell köpt som han skall ha som skogsbil. Bra att ha en som det går att ha både sågar och bensin i och sitta i skogskläderna i den. Vi var och tog bort krans och lykta från graven. Sen köpte jag lite penséer som skall dit efter helgen. Och så fick snögubbe och tomten på motorcykeln kom in. Nu får de ledigt några månader. Då vi ätit middag blev det städning och äntligen är det damm och katthårs fritt någon dag i alla fall.
SÖNDAG: Gick upp vid åtta. Nu är älven på gång att bli isfri även här i Agnäs. Man känner doften av vatten då man går ut och går efter vägen, då känns det att det är vår. En fin och solig april dag är det. Ringde sonen och föreslog att han skulle ta Lovisa med sig upp då han kommer. Hon flyger ju gratis eftersom hon sitter i hans knä. Så han skall ringa och höra om det är för sent att boka in henne. Kunde vara roligt att få ha henne här några dagar. Är ju bra länge sedan hon var hit. Och det blir ju länge innan Kjell får träffa henne också om hon inte kommer nu. I eftermiddag blev det motion och äntligen kunde man vara ute i kortärmat. Men det blev jobbigt med 6 km, man är inte van vid den sträckan. Mycket sitter i huvudet också, man blir trött på ett visst ställe och tror inte man skall orka längre. Men man kommer fram till slut i alla fall, även om man nästan känner sig halvdöd. Och så känner man sig nöjd också, att man klarat det, jag känner så i alla fall. Idag slog vi på varmvattenberedaren, skönt att slippa elda för att få varmvatten. För man behöver inte elda för värmen just nu i alla fall. Nu hoppas jag bara att Lovisa kan få komma med upp, så man får skämma bort henne några dagar.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.