Veckoblogg för v 18

farmorMÅNDAG: Gick upp vid åtta men ingen tidningsrunda. Det fina vädret har försvunnit, grått och mulet med regnskurar hela dagen. Skjutsade Ulrika till bussen hon skulle till Umeå. Och så var jag in till Konsum och handlade mat till Lovisa, barnmat i burk och välling. Är bra att ha lite burkar med barnmat om man äter mat som inte är lämpad för en liten tjej. Löste ut ett paket med svarta panellängder och satt upp i sovrummet. Förhoppningsvis blir det mörkare i sovrummet om man drar för dem för fönstret. Körde Ulrikas bil till Tomas, så han får gå igenom den innan besiktningen. Och så på kvällen kom son och sondotter, jätte roligt att han dem här. Extra roligt att få rå om Lovisa själv ett tag också. Hon har blivit stor sedan hon for hem för 5 veckor sedan, det händer mycket nu med dem. Man ser det bättre då man inte ser dem så ofta. Och så tog vi ner resesängen så hon får sova nere de nätter hon är här.
TISDAG: Lovisa vaknade kvart över åtta, då var hon utvilad och vaknade med ett leende. Fick välling och så var det full fart på henne. Hon kryper inte på vanligt sätt utan har ett ben under sig, men snabbt går det i alla fall. Så nu får man passa henne och man kan inte ha kattmaten och vattenskålen på golvet längre. Men hon är lika snäll som vanligt. Tommy åkte till Umeå och fick låna våran bil. Var och gick en promenad vid lunch med vagnen, Dino fick inte följa med denna gång. Och så sov Lovisa på altan i ett par timmar. På kvällen kom Tommy och Marcus var med. Och så hade de varit och tvättat bilen både ut och invändigt. Det var ju bussigt av dem att göra det. Men jag förstår ju att han även vill låna bilen en dag till. Och det är ju Ok för oss att han gör det. Blev fart på Lovisa då pappa och storebror kom. Då skulle det busas innan det blev sängdags.
ONSDAG: Även i morse sov Lovisa till åtta. Sen var det full rulle på henne, vi gick till affären och handlade. Och så blev det en liten sovstund i vagnen innan hon fick sin lunch. På eftermiddagen gick vi ut igen i det fina vädret. Och då blev det 2 ½ timmes sömn i vagnen. Att sova ute i friska luften är bra. Är full fart om dagarna, man kan inte släppa ögonen från denna lilla damen någon lång stund. För hon kan stå lite här och där. Men det är jätteroligt att ha henne här hos oss. Men man är ganska trött då kvällen kommer. Pratade med Lina, det hade blivit föl under natten till onsdag, blev ett tjejföl. Kanske man hinner se det då jag far ner nästa månad.
TORSDAG: Lovisa vaknade strax före åtta och glad som en lärka som vanligt. Då vi ätit frukost ringde Af. Jag skulle ringa ett samtal och gjorde det. Sen ringde jag till L-E så han skall skicka ett betyg till mig. Kjell hämtade Linn på fritids så då fick hon och Lovisa umgås lite innan Ulrika kom hem. Fick hjälp med att byta ut routern som lagt av, hade en i reserv men den funkade inte heller. Men nu är det Ok igen, får hoppas denna håller ett tag till. Tommy kom från Umeå på eftermiddagen. Sen skjutsade vi ner honom och Lovisa till flyget. Kändes inget roligt då Lovisa och han skulle gå genom kontrollen, har blivit mera blödig med åren. Lovisa hon var glad och charmig som vanligt, även på flyget. En flygvärdinna ville låna henne och de besökte övrig personal på flygplanet. Och resan hade gått bra för lill tösa, inga besvär med öronen som tur är. Vi kom hem lite för sent för att åka upp på berget. Så det blev en fika i lugn och ro hemma istället.
FREDAG: Tyst och tomt efter Lovisa då man vaknade, ingen lite solstråle som väckte mig. Sov ganska länge, men det var ju helgdag. Och så blev det en motionstur på förmiddagen, ville göra bort det innan det skulle bli för varmt på dagen. Kjell krattade gården och jag ställde ut rosorna från källaren. Men två stycken var helt döda och två är det lite tveksamt om de lever. Men har klippt ner dem och så får man se om de repar sig. Annars får jag väl slänga även dem. Var en fin och varm 1 maj dag, det var kortbyxor som gällde hela dagen. Då det började vara dags för middag, blev jag lat. Så vi for till Bjurholm och åt middag, det blev mycket kolhydrater denna gång. Men kändes bra att slippa och laga mat och bara slappa. Vi var även till graven med en kruka med penséer. Så nu är det lite blommor där i alla fall.
LÖRDAG: Blev ingen tidningsrunda i morse, gick bara rundningen. Sen for jag och handlade och även till Bjurholm och lämnade in tipset och löste ut min tipsvinst, var två stycken en på 3 kronor och en på 8 kronor. Så det blev några kronor i burken för onyttiga saker. Den håller på att vara ganska tung nu. Sen blev det Konsum för att köpa några saker som inte Karin hade. På eftermiddagen blev bara slappning. Solen tittade fram och det blev ganska fint väder även denna dag. Kvällen blev slapp framför tv:n.
SÖNDAG: Sov lite länge i morse, men det var ju söndag. Har motionerat på förmiddagen idag, för jag ville ha eftermiddagen till annat. Men idag var det gör jobbigt, skulle springa 6 km. Men Kjell avrådde mig och sa till mig efter 4 km att jag skulle ge mig efter 5 km. Så jag gjorde som han sa. Kjell gav mig lite dricka, två gånger men det hjälpte inte. Inte ens Jerry Lee Lewis kunde få fart på mina ben. Då går det tungt då inte ens hans musik hjälper. Men det var väl en sådan där dag, då inget fungerar. Det var i alla fall bra väder alltid något att vara nöjd över. I kväll skall jag på ett möte och efter det så vet jag kanske om jag ev. får jobba några månader i sommar. Känns lite pirrigt just nu. Min vecka har varit en bra vecka och det tack vare lilla solstrålen Lovisa. Hon får alltid farmor på bra humör.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.