Veckoblogg för v 20

AnnetteMÅNDAG: En kortare tidningsrunda på morgonen, sen blev det frukost och tidningsläsning. Jag har suttit hemma och jobbat ensam sedan september 2000. Och har alltid tyckt det var bra. Men idag kände jag att det är roligare att vara på en separat arbetsplats. Man får träffa olika människor under dagen. Det är roligare att få fara iväg på morgonen och inte bara sitta i samma hus som man gör övriga timmar på dygnet. Blev en extra resa till Bjurholm på eftermiddagen, jag skulle klippa mig. Var tvungen för jag var ganska långhårig just nu. Och så köpte jag en ny kratta till Kjell, så det skall gå lättare för honom att kratta gården och fortare. Fick tag på en stor kratta i plast, ja kanske lite väl stor. Nu kan han slänga den gamla krattan han haft i många år. Kilade in på blomsteraffären och köpte mig tre surfinor.
TISDAG: Trött i morse då jag vaknade. Idag har det varit en från facket och det har skrivits på papper mm. Har lärt mig löneprogrammet idag också, timmarna går fort tycker jag på jobbet. Jag tycker det är jättekul och trivs gör bra. Innan jag for hem var jag och löste ut ett paket, men som vanligt får man skicka tillbaka något. Även denna gång blev det så. På kvällen blev det motion efter 9 dagars uppehåll. Första gången på terrängbanan här i byn. Men jag blev besviken då jag såg att det körts cross efter den. Det är faktiskt ingen crossbana, utan en terrängbana där man skall motionera med fötterna. Nu finns det diken efter hjulen och fort har man stukat någon fot då man springer efter den smala stigen. Det finns nog av småvägar för att köra cross. Terrängbanan behöver man inte vara efter, den borde få vara det den är till. Springa eller gå efter. Finns bara en terrängbana att var efter om du vill motionera, men det finns gör många småvägar att vara efter för den som vill köra cross eller terrängfordon. Det kändes i alla fall bra att få vara ute och röra på benen igen.
ONSDAG: Låg lite för länge i morse, ända till halv sju. Så det blev bara rundningen då jag hämtade tidningen. Var så fint väder på förmiddagen, men lämpligt tills man slutade jobba kom molnen och det blev trist väder igen. På eftermiddagen blev det en liten tripp till affären. Då jag diskat så gick jag och satte ner några tomatplantor, de som var mest akut med att få ordentligt stöd för att inte brytas sönder. Hade tänkt bära ut flera plantor, men jag hittade inte igen elementet jag brukar ha där för värmen. Och jag vill ju inte att de skall frysa bort under natten, såg att förra året vid den här tiden var det ganska nattkallt. Det kan ju bli det nu också om man har otur.
TORSDAG: En tidningsrunda på morgonen, var ganska skönt väder. Har varit en bra dag på jobbet. Och nu är det full rulle med att få till golfbanan, de öppnar för spel på 9 hål. Det kommer bli en spännande sommar, med mycket nytt för mig. Men det är så himla roligt att få fara bort på jobb på förmiddagarna. Visst gick det bra att jobba hemifrån, men det är roligare att få åka hemifrån och jobba. Sen har jag ett roligt jobb också, så jag har verkligen haft tur. Då jag ätit min lunch så tog jag Dino med mig och så gick vi en promenad, vi gick en bit efter vandringsleden och så Risbacken och stora vägen och åkern hem, blev en tur på 40 minuter. Det börjar bli grönt och är fint nu ute i naturen. Tommys pappa ringde, vi skall gå ihop till en present till honom. Hans fru, Kjell och jag. Så jag fick uppdraget att fixa något bra. Och så skall jag fixa present till Lovisa från dem också. Pratade med sonen om vad jag skall köpa till Lovisa. Men det som hon skall få från mig och Kjell köper jag när jag kommer till Göteborg. Ser fram emot att få komma ner till dem.
FREDAG: Ingen tidningsrunda idag. Innan jag for hem idag så var jag och löste ut paket och lämnade in Kjells tips och hämtade mitt andelstips. Då jag ätit min lunch kom dammsugaren fram. Och så blev det en ordentlig städning. Ringde Lina för att höra hur det var med Lovisa och fölet. Tur jag ringde henne, för hon frågade när vi skulle komma med tåget. Skulle kolla på biljetterna som stod i ett skåp. Men eftersom jag var i städtagen så hade jag tagit bunten som stod i skåpet med gamla papper och slängt. Och nu var det tomt, inga biljetter fanns där. Brukar normalt riva sönder det jag slänger. Nu åkte soppåsen fram och tömdes, biljetterna fanns där HELA. Jag hade inte rivit något denna gång. Tur att jag pratade med Lina, annars har vi inte haft några tågbiljetter Marcus och jag. Då jag var klar med städningen och allt så blev det besvärligt i nacke och axlar och även huvudvärk. Så det blev att försöka koppla av då vi ätit middag och inte göra något alls.
LÖRDAG: Blev väckt av tranorna i morse, men det är bara trevligt då man kan sitta och titta på dem på åkern här på morgonen. Då vi ätit frukost blev det handling. Sen en resa till Bjurholm och köpte 15 penséer för 100 kronor. Men det blev också lite flera surfinor nu i andra färger. Så nu har jag 9 stycken, tre i varje färg, lila, cerise och vita. Då vi ätit lunch så gick jag ut och planterade mina penséer i grytan jag skulle ha dem. Blev några över som fick komma i en urna. Och så satte jag ut resten av tomatplantorna, så nu är alla på plats. Blev 10 stycken plantor jag fick plats med. Myrorna har nu bytt jordbänk, de flyttade över till den andra då jag strödde ut myrren. Så det blev att strö ut igen, hoppas de flyttar nu, så man blir av med dem. Då jag var klar med det så blev det motion. Men det var gör tungt, trodde inte jag skulle komma hem någon gång. Kjell släppte av mig efter Stensvattsvägen, så det blev 4 km. Men jag tyckte det kändes som det var minst 6 km. Nu kom jag hem till slut i alla fall, men det tog tid. På kvällen såg jag Eurovisions finalen, brukar inte se det. Men eftersom jag gillade Sveriges bidrag så ville jag se hela. Jag ringde och röstade på Danmark, gillade dem bäst. Men det är ju bara att gratulera Norge, även om jag inte tycker att de var bäst.
SÖNDAG: Sov länge idag, men man är inte van att vara uppe så länge som det blev igår. Men det är ju söndag så det gör ju inte så mycket. Då jag vaknade gick jag ut och öppnade växthuset och såg att det varit 2,5- i natt. Men plantorna har klarat sig i växthuset, det har inte varit minus där i alla fall. Sen blev det Vårlunken, så vi åt en lätt och tidig lunch. Blev bara lite fil för min del. Ulrika hade hand om Vårlunken idag, men hon har alltid så svåra frågor. Hon kunde ju tänka lite på oss föräldrar, så vi fick lite fördel av att hon gör frågorna. Men hon gör nog tvärtemot, så vi inte skall få alla rätt. Men det var mycket folk och vädret var ju kanon. Man kunde gå i kortbyxor om man ville. Har varit en bra vecka och den har gått fort. Men jag har så roligt jobb så mina förmiddagar går väldigt fort tycker jag. Jag trivs i alla fall på Golfklubben, har inte kunnat få bättre jobb. Jag är lyckligt lottad som fick detta.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.