Veckoblogg för v 24

matteMÅNDAG: Vi blev bjudna på fika av restaurang folket alla vi som jobbar på golfklubben. Fick fara en extra resa till Bjurholm på eftermiddagen, för jag hade glömt paket med böcker som jag skulle skicka med bussgods. Skulle hjälpa L-E att skicka iväg ett par set som skulle utanför länet. Även om jag slutat jobba åt honom så tyckte jag att jag kunde hjälpa honom med det. Han har alltid varit bussig mot mig, vi har haft ett gott samarbete i många år. Och så var jag och köpte ut mera insulin till Kotte så nu har man så det räcker i 5 månader igen. Bo-Erik kom gjorde klart fodret runt dörren och det blev bra. Sen satte han dit lås på fönstren, så ingen kan skjuta upp fönstren från utsidan. Var skönt på altan på kvällen, så jag passade på att fika där. Kjell på AIK möte på kvällen.
TISDAG: En hel del golfare på banan, men så var det också ganska bra väder. Nu håller jag på att ha kontroll på en hel del. Men det är en del saker som jag inte fått klart för mig hur det skall göras ännu, men det skall väl snart funka det också. Innan jag for hem var jag och köpte färg och bets. Sen gjorde jag klar dörren på insidan. Och så blev det kaffe och tidningsläsning ute på altan, var skönt där ute på eftermiddagen. Då jag skulle vattna i växthuset och starta pumpen så var den död, men jag blev förbaskad på den och sparkade till den. Och då startade den, blev ganska förvånad. Men jag fick förklaringen av Kjell då han kom hem, är visst något som är glapp och knackar man till den så går den igång. Så ibland är det bra att bli irriterad och spraka lite lätt. Brukar inte göra så, men jag behövde vattna och det var slut i tunnorna där jag hade regnvatten. Därför blev jag sur, nu vet jag att om pumpen död, så är det bara att spraka lite lätt så startar den. Motion på kvällen och utan tidtagning. Kändes skönt att få springa utan att behöva veta att klockan var igång. Jag behövde få springa utan tid en gång, det kände jag. För är Kjell med och har tidtagningsuret med sig, så vill jag alltid ha en bättre tid än förra gången.
ONSDAG: Passade på att äta lunch innan jag for hem idag, hade lite saker att göra klart innan jag for hem. Och då passade det att äta på golfrestaurangen, var fisk och hemlagat mos och en underbar god sås till fisken. Men jag tog bara sallad, den goda såsen och fisken. Det var gör gött som vi säger i Värmland. Blev en resa till Bjurholm på eftermiddagen också. Skulle hämta ut boxen till Boxer, det glömde jag då jag for hem. Och så behövde jag uppsöka apoteket. Då jag kom hem så tog jag fram färgburken och började måla fodret runt dörren. Men det blev bara det som sitter på insidan. På kvällen så blev det intervall träning. Kjell tycker jag skall köra det 1 gång i veckan och då gör jag det. Det blev 5 varv på max runt gårdsplanen med 2 minuts vila mellan passen. Jag tyckte det lät löjligt då Kjell säger att vi skulle börja med 4 varv. Men jösses vad trött man blev av detta. Trodde inte att 4 varv skulle vara så jobbigt, men det var ju max vad man orkade också. Nu lade han till ett varv, så jag fick plåga mig i 5 varv.
TORSDAG: Skolavslutning denna dag, men jag var inte till kyrkan. Kunde inte det eftersom jag jobbar. Ganska mycket att syssla med på dagen på jobbet, många telefonsamtal. Och då går det inte göra andra saker som man måste göra. Så jag kom inte iväg förrän efter halv ett. Men eftersom jag skall jobba in mina timmar jag var i Göteborg så spelar det inte så stor roll. Som dagens lunch på restaurangen var det raggmunk och fläsk. Och eftersom det är säkert 30 år sedan drygt jag åt det. Så köpte jag med mig det hem och så blev det middag hos oss i stället. Men Kjell tyckte inte det var lika gott som jag. Tror inte det är så vanligt mat här i norr. Målade ett sista varv på brädfodringen till dörren på insidan på altan. Och J-O var hit och hjälpte mig installera den nya boxen från Boxer. Nu har vi en inspelningsbar, så nu kan jag spela in program om det skulle kollidera med någon som Kjell skall se. Trött på kvällen och ont i nacken. Och mina ben kände av intervall träningen.
FREDAG: Mindre stressigt, fick åka hem nästan i rätt tid. Då jag kom till Bjurholm och skulle ta fram pengarna jag tog ut från bankomaten på morgonen. Så fanns de inte någon stans, sökte i bil, jacka, väska, börs. Men inga pengar fanns, så nu hoppas jag att de blev kvar i automaten för då kommer pengarna tillbaka. Var lite för mycket pengar för att tappa bort. Lämnade in tipset och hämtade mitt andelstips. Då jag ätit min lunch som bestod av fil så for jag och handlade hos Karin. Satte tillbaka brädfodringen runt dörren på insidan. Men jag är en gör dålig snickare, antingen så får jag spiken krokig eller så missar jag den. Så jag slutade och så fick Kjell spika färdigt då han kom hem. Sen fick han ta bort brädfodringen på utsidan, så jag kunde börja måla dem. Var och motionerade på kvällen, sprang hemifrån till Heja. Men jag snavade på rötter efter vandringsleden. Måste ha tittat fel i mina progressiva glasögon så jag missbedömde hur jag skulle sätta fötterna. Tur ingen såg mig, för då har någon fått ett gapskratt. Föll handlöst och tyvärr så gick min pulsklocka sönder. Så nu är man utan, det var en bra klocka att ställa in och avläsa tid och puls. Minns inte vart jag köpte den, skickade efter den från nätet. Men mitt högra knä fick sig en ordentlig smäll i alla fall. Och blev både svullet och ömt, men jag tog mig fram till Heja i alla fall och där fanns Kjell för att hämta upp mig. Var en härlig kväll och helt myggfritt efter älven.
LÖRDAG: Sov till halv nio och det var skönt att inte behöva gå upp strax före halv sju. Då vi ätit frukost så blev det målning. Sen blev det både Karin och Bjurholm. Hade glömt vissa saker i går då jag handlade. Och så behövde jag konsoler till altan. Har satt upp två fönsterbänkar på olika fönster så Kotte skall kunna sitta på. Det är för smalt annars för honom att sno sig och så får han inte plats nästan att gå på en smal list. Nu kan de sitta och titta ut och ha ännu bättre uppsikt vad som händer på gården. Det var egentligen mina extra hyllor som jag har i ett fönster då jag har mycket småplantor som skall gro och växa. Men det går ju bra att ta in dem om jag behöver dem någon mer gång. Köpte nya plantor och bytte ut de som frusit för mig. Nu såg jag att båda fuchsiorna hade frusit och pelargonerna verkar ha tagit stor skada av kylan. Så det blev att byta ut även dem i släden. Nu får man hoppas att frostnätterna är över för någon månad i alla fall. Men jag upptäckte även att min Värmlands Ek har frusit, det är bladen som inte tålde då det var drygt 3,5- grader en natt. Nu hoppas jag att den kan komma igen nästa år. Annars så måste jag åka hem till Värmland och ta mig en ny liten ekplanta. För den skall vara från Värmland och ett speciellt ställe. Annars vill jag inte ha någon.
SÖNDAG: Så fick vi lite regn i alla fall. Det blev ingen vårlunk för oss, Kjell han for till skogen och skulle hyggesrensa. Och det drog ut på tiden, så jag var tvungen att fara iväg för att se så inget hade hänt. Men han hade gjort klart på en gång och därför tog det lite längre tid. Så han var ganska blöt, för han var iväg utan regnkläder. Själv så har jag suttit och löst lite korsord i min korsordstidningen för nybörjare. För det har varit strömavbrott ett tag. Känner mig lat och trött idag, så jag tänker inte göra något vettigt denna dag. Ev. kanske jag får Kjell att sätta tillbaka brädfodringen på utsidan av altandörren. Så då har man allt klart med altan.
Veckan har varit bra, även om det varit lite stress på jobbet. Men det är bra att det händer något på dagen också. Det är då inte långtråkigt då jag jobbar. Jag tycker det är jättekul att vara på Golfklubben. Trivs kanon bra med både arbetet och folket runt omkring klubben.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.