Veckoblogg för v 25

AnnetteMÅNDAG: Så fick vi en riktig rotblöta, regnade nästan hela dagen. Men det behövdes, för det var torrt i markerna. Då jag hade ätit min lunch for jag tillbaka till Bjurholm, vi behövde en dräneringsslang så vi kan leda bort vattnet från stuprännan. Och då jag körde förbi Önskanäs passade jag på att fara och hälsa på "gubben" i skogen. Han hade kafferast då, brukar ringa två gånger om dagen då han är ensam i skogen. Sonen ringde, allt var bra med dem i Gtb. Och Lovisa har varit och bekantat sig med det dagiset som hon skall få börja på i höst. Hoppas de kommer upp i juli så man får träffa dem och att man får träffa Lovisa. Hon bor för långt bort från farmor tycker jag. Ingen motion för mig, att springa då det regnar är inte så lätt. För man ser dåligt och får svårt att se vart man sätter fötterna. Nu verkar det vara svårt för mig även då det är fint väder eftersom jag snavar över rötter då och då. Så jag har nog svårt att se vart jag sätter fötterna vare sig det är sol eller regn.
TISDAG: Mulet men solen tittade fram lite på dagen i alla fall. Kändes som om jag skulle ha behövt jobba flera timmar extra. Är en del saker som jag inte fått kläm på, men jag for hem strax efter halv ett. Sen blev det några ärenden i Bjurholm innan jag for hem och åt lunch. Det blev lite sent med lunchen, så jag tog bara en filtallrik till middag. Kjell han for och hjälpte T. att plantera. Så han var borta hela kvällen, själv tog jag en promenad strax efter halv sju och då var det ganska fint väder. Men nu var myggen framme efter älven, så nu är det dags för myggplågan då man är ute på kvällssidan. Då jag kom hem tog jag och drack en kopp kaffe på altan tillsammans med katterna.
ONSDAG: Jobbade extra, behövde det. Men jag har timmar som jag skall jobba in från min lediga tid i maj. For hem och gav Kotte Laktulos och så tillbaka sedan jag ätit en snabb lunch och jobbade till tre. Var till naprapaten och fick behandling. Det behövdes på min nacke och axlar, har haft väldigt besvärligt ett tag nu. Även mitt bäcken var på tog och det kände jag då jag var och gick i måndags. Det for väl på snedden då jag föll över rötterna. Kjell blev pensionär denna dag. Och så blev man påmind om det tragiska som hände förra året. Då Ludde blev dödad av slåttermaskinen, jag kunde se allt framför mig igen. Då man kom hem från Vännäs och såg åkern. Kjell ville inte fira sin födelsedag med något kalas. Men han fick en present på morgonen av mig och så kom Ulrika och Linn in med en liten present. Jag köpte bakelse och wienerbröd till honom på Ica i Vännäs innan vi for hem. Så han fick något gott till kvällsfikat i alla fall.
TORSDAG: For tidigare till jobbet och stannade lite längre, så jag fick göra vissa saker klara. Det är bättre att få göra vissa saker klara innan åtta har jag märkt. För då är det lugnt med telefon i alla fall. Fint väder och ganska skönt ute. Då jag druckit mitt kaffe efter lunchen så skulle jag vattna i växthuset. Men det är ju något fel på pumpen, så denna gång fick jag sparka flera gånger innan den startade. Och så upptäckte jag att de sabla myrorna kommit tillbaka. Nu är det dags för en ny omgång med myrr. Handlade för helgen hos Karin. Och så blev det en lugn och slö kväll, behövde det kände jag.
FREDAG: Äntligen kom jag ut på en tidningsrunda, är inte så ofta det händer nu. För på vardagarna hinner jag liksom inte med. Hade glömt några småsaker i går då jag handlade så det blev att fara till affären även denna dag. Tommy ringde och jag fick i alla fall höra Lovisa genom telefon och hon verkade vara på ett sprudlande humör som vanligt. Härligt skratt från henne fick jag lyssna till i alla fall. Saknar henne väldigt mycket. Sen blev det skolan och midsommarfirande där som vanligt. Och mycket folk kommer det hit till Agnäs, det är ju jättekul att det är så välbesökt. Underhållning med Noblesz, lotteri, tävlingar, fiskdamm och mycket gott fika var det. Kjell och jag skötte varpkastningen som vanligt. Sen avslutas firandet med slättkäppsdragning. Men vi for hem innan det var över. Hemma blev det färsk potatis med matjessill som vanligt. Skjutsade Mia till Bjurholm, Marcus kom med bussen som kom strax efter fem från Umeå. Han skulle fira midsommar med Mia och hennes kompisar. På kvällen åt vi midsommartårta här tillsammans med Ulrika, Patrik och flickorna som var hemma här i Agnäs. Det var ju ingen tårta då Kjell fyllde år, men det blev midsommartårta istället.
LÖRDAG: Vaknade strax efter halvåtta, för pigg för att ligga kvar och dra mig. Så det var lika bra att gå upp och äta frukost. Kjell kom något senare och då hade jag druckit mitt morgon kaffe. Marcus han fick sova till mot elva då fick han kombinerad frukost och lunch. Själv så åt vi lunch i vanlig tid. Sen blev det minigolf, vi for hela gänget till Agnsjön. Så vi blev nio stycken och två lag. Mia vann totalt, hon är duktig ser jag. Och sist så kom Linn och jag, men någon skall ju bli sist i varje lag också. Kjell cyklade hem och Mia, Marcus och jag gick in på konsum och köpte lite grillkött. Ungdomen ville grilla och det fick de göra. Sen åt Mia, Marcus, Kjell och jag här hemma grillmat. Var trevligt att äta mat på altan med ungdomen. På kvällssidan for jag och motionerade. Sprang hemifrån till Heja, tog den tunga delen då jag kom fram till terrängbanan. Så det blev lite tyngre på slutet. Men jag behövde verkligen röra på mig, var 1 vecka mellan motionen. Nu kände jag inget i ryggen eller benet. Kjell hämtade mig, ringde efter honom då jag var på slutet av turen. Är nog bra att ha mobilen med sig om man skulle falla igen över några rötter och slå sig så man inte orkar fram.
SÖNDAG: Fin sommardag, har varit ute och oljat in altandörren på utsidan och trappan till altan och källardörren. Sen har jag vattnat i växthuset och Kjell har burit bort min stamros, den hade ett par gröna blad. Orkade inte se hur hemsk den såg ut nu, då jag vet hur fin den varit de andra åren vid denna tid. Den var så gott som heldöd nu. Synd för jag gillar stamrosor, får se om jag ev. köper en ny. Men det blir inte i år i alla fall. Marcus har nu farit hem till Umeå igen. Nu dröjer det nog ett bra tag innan han kommer igen. Och man förstår ju att ungdomen inte är lika villiga att sitta hos farmor då det är helg. Men det är roligt att de kommer någon gång i alla fall. Nu verkar det som om sommarvädret är på gång också. Är riktigt skönt ute. Veckan har varit bra på alla sätt. Det bästa är ju att Marcus varit här och att Mia också varit här en hel del. Precis som då de var mindre, då var de alltid tillsammans dessa två barnbarn. Nu ser jag fram emot en ny arbetsvecka på Golfklubben. Jag trivs jättebra där med mitt jobb. Det är roligt att fara till jobbet varje dag, är länge sedan jag känt sådan arbetsglädje.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.