Veckoblogg för v 26

Annette

MÅNDAG: En varm och skön sommardag, var varmt på jobbet också. Åt lunch på golf restaurangen innan jag for hem. Vann på andelstipset i helgen och då jag skulle lösa ut vinsten fick jag en glädjechock. Det blev 2500 per man, vi hade 12 rätt denna vecka. Synd att laget i mitt hjärta svek, Degerfors. Hade de spelat som de skulle så har vi fått 13 rätt. Men det var ju en positiv överraskning att vi fick så pass per andel. Då jag skulle ut och motionera så upptäcks det att mina löparskor håller på att gå sönder. Så det kommer bli ett par nya för tipsvinsten. Men jag borde ju få lite kvar i alla fall efter skoköpet. Fast ett par bra skor får man räkna med drygt 1000 kronor. Jag måste ha riktig dämpning i dem, så det får inte bli några skor som inte provas ut ordentligt. Men dem jag har nu har jag haft i drygt 3 år, så de är använda en hel del. Kjell var med och motionerade och det var roligt att ha någon med sig. Känns roligare om man är två stycken. Sen vet jag ju att om jag faller över rötterna ute på Terrängbanan så är det ju någon som tar hand om mig. Men jag klarade rötterna utan fall, klarade att hålla redan på båda benen. Starkt gjort tycker jag själv.
TISDAG: For och började jobba halv åtta, ville få bort en del bokföring innan telefonen började ringa. Det var ganska rörigt i mitt huvud, det blev lite kaos kan man säga. Skulle bokföra, bokföra greenfee kassa, räkna kassa, svara i telefon mm. Men inte sjutton kunde jag göra allt på en gång. Fast jag tycker det är roligt då det händer saker också. Fick i alla fall en snabb fika med macka. Var företagsgolf på banan så det var en hel del spelare, som skulle spela hela dagen. Och banan är jättefin säger alla som varit på den. Jag tog med mig en massa brev hem och gjorde dem klara. Satte mig på altan och njöt av regnskuren som kom. Men det blev inte många mm regn. Kjell fick present av Inga-lill med posten och det var roligt för honom. Vi visste det skulle komma, för det hade hon skrivit i mailet som han fick på födelsedagen. På kvällen var jag tom i skallen och trött, kände inte för att göra något. Men min favoritdeckare började Mord i Midsomer, så jag avslutade kvällen framför tv:n.
ONSDAG: Började halv åtta, men inte sjutton fick jag gjort så mycket innan åtta. För det var folk som skulle spela redan då. Åkte hem strax efter ett, men roligt är det. Även om man är trött i huvudet och det känns som allt går runt. Nu tror jag att det kan bli ännu värre längre fram. Men det är i alla fall inget långtråkigt på jobbet. Varmt hela dagen, så det kändes inte med varm mat till middag. Som tur var så kände Kjell likadant, synd att han inte tycker om kall sallad. För sådan mat är gott då det är varma sommardagar. Vi var till terrängbanan på kvällen och motionerade. Kjell följde mig runt även denna kväll. Men det var varmt även på kvällen, var 20 grader i skuggan halv åtta. Nu är det sommar på riktigt
TORSDAG: En mycket varm sommardag. Och det var lika varmt både ute och inne. Då jag kom hem blev det en kall sallad till lunch. Varmt för dem som är skogen nu, vill inte byta med dem. Vattnat både växthus och krukor och urnor. Det är då tur att jag inte har lika mycket blommor i krukor i år. För visst är det fint med blommor, jag älskar dem. Men de skall skötas också även om de sitter i urnor och krukor. Och så finns det äntligen svenska jordgubbar att köpa för vettiga priser. Så nu kan man få jordgubbar till kvällsfikat flera gånger i veckan. För mig är det sommar då det finns svenska jordgubbar. Men det beror nog på att jag är uppvuxen med jordgubbsodling i släkten. Och man tillbringade sina sommarlov i jordgubbslandet med att plocka, det var vårt sommarjobb från vi var ca 10 år.
FREDAG: Började halv åtta och slutade två. En jobbig dag både med värmen och kaos i skallen. Varför hinner man inte det man skall göra? Då jag kom hem var jag dödstrött i skallen alldeles tom. Men som tur var så åt jag lunch på golfrestaurangen. Kjell var och blev avtackad av Holmen skog med sina jobbarkompisar och chef. Det blev lunch i en fiskestuga och även fiskning. Men inget napp blev det, men vilken fisk orkar nappa i denna värme. Men han jobbar två veckor till innan han är helledig. Blev bara kall mat till middag. Och kvällen så halvsov jag mig genom. Varmt både inne och ute. På altan är det till och med för varmt för katterna. De går ut dit först på kvällen och så är de där från morgonen, innan solen kommer dit. Hade tänkt motionera, men det var för varmt och jag var för trött för det.
LÖRDAG: Min lördag, var till Umeå och såg alla dessa jänkare. Jösses vilka fina bilar. Och att höra en mullrande V 8 gör ju en alldeles salig. Finns inget som går upp mot det motorljudet. Skall vara en HD då, den har ju också ett underbart mullrande ljud. Tänk om man en gång kunde få äga en jänkare. Det är min största dröm, men tyvärr håller de på att ha ett väldigt högt värde. Så det lär bara bli en dröm. Var en fin sommardag och mycket folk, en kanon dag kan man säga. Och roligt att Kjell följde med, han ville själv med. Jag behövde inte be honom denna gång. Det var även han som såg två cadillacar som var till salu. En som var kanonsnygg, priset 160 000. Inte dyrt för den tycker jag i alla fall. Men det blev ändå ingen, Kjell tycker det var lite väl häftigt. Den andra var från 1970 och den fanns det inget pris på. Men den är nog betydligt billigare, men inte alls så snygg som den röda. Var mycket folk och mycket jänkare. Och den bil som jag tyckt varit snygg i många år vann folkets röst. Röstade självklart på den, den är bara såå? snygg. Kände inte för att göra något då vi kom hem, man ville bara vara där det var svalt. Men det var inte lätt att hitta en plats där det var svalka. Här hemma hittade jag inte någon sval plats.
SÖNDAG: Varm sommardag även denna dag. Vi cyklade till auktion som var här i byn. Inte så mycket folk tyckte jag. Är nog för varmt för många. Men jag hittade en skivspelare som fungerar. Och som man kan koppla upp till 6 högtalare på, visste inte om den funkade då jag ropade in den för 100 kronor. Men den funkade och har provspelat en Jerry Lee Lewis på den med 4 högtalare. Kanonljud var det, blir säkert ännu bättre om man kopplar på två till. Får se om vi har två över. Tror det skall finnas på vinden. Och så träffade jag Tompa, som jag inte sett på flera herrans år. Var kul att få träffa honom igen, han hade tyvärr sålt cadillacen jag lånade 1999 då vi var på crusing i Umeå på dagen. Men det var inte riktigt den typen av Cadillac som jag är svag för. Å och K kom hem efter det de varit på auktion och fikade hos oss. Men det är för varmt för att kunna göra något vettigt. Hoppas det blir svalare i kväll så man kan komma ut och motionera. Skulle behöva det. Min vecka har varit en spännande vecka och lördagens Umeå besök det är det bästa denna vecka.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.