Veckoblogg för v 27

Annette
MÅNDAG: Började jobba 7:20 och slutade 12:40, nu har jag jobbat in mina 12 timmar från maj månad. Så nu kan jag inte göra någon extra tid. Utan allt måste hinnas med på mina 4 timmar om dagen. Hoppas att det kommer gå bra. Varmt även denna dag, man vill bara dricka vatten. Har ingen matlust alls. Åt en tallrik fil då jag kom hem. Det räckte gott och väl till lunch. Pratade med sonen, det var Ok med dem i Gtb. Jag hoppas jag får träffa dem snart. Längtar efter dem alla tre. Och så längtar jag lite extra efter Lovisa. Trött då jag kom hem. På kvällen gick Kjell och jag ner till Ogerna och kastade lite, vi fick några små abborrar. Så katterna fick sig lite färsk fisk i alla fall. Och det första jag gjorde var att kasta fast draget i en björk. Så jag blev av med den bästa spinnaren. Men det var inte mitt fel, det var björkens fel, för den stod ju på fel plats. Varför skulle den stå där jag hade tänkt kasta.
TISDAG: Varmt både inne och ute. For och började jobba lite tidigare, men for hem i rätt tid. Kjell var hemma. För magen var inte ok på honom. Så jag ville hem till honom och äta lunch. Men han mådde bättre då jag kom hem. Vi vattnade potatislandet, det behövde verkligen. På kvällen var det vår favorit deckare Mord i Midsomer. Den missar vi inte, det är som höjdpunkten på tisdagskvällarna.
ONSDAG: Första dagen på juli månad, semestermånaden har börjat. Men jag får ju ingen semester alls i sommar. Det känns lite tungt att inte ha någon dag ledig. Men kanske det går att få ett par dagar i juli. Jag vill ju också jobba då jag väl fått ett jobb i år. Men om Lovisa kommer upp, då vill jag nog ha ett par dagar ledigt. Så jag kan umgås med henne. På kvällen kom det en man som skall lämna anbud på jordvärme. Vi har en gammal panna och behöver tänka lite längre framåt än bara något år. Och att hålla på med ved kan man inte göra hur länge som helst. Sen är det lite svårt att åka hemifrån på vintern om man skulle vilja det. Då man har en liten panna som man måste fylla på varje timme. Vi får väl se vad priset ligger på.
TORSDAG: Fortfarande varmt och soligt. Men det började blåsa på eftermiddagen, så det blev ganska behagligt ute på kvällen. Var jätte trött då jag kom hem och somnade i fåtöljen efter maten framför tv:n. Senare på kvällen blev det motion. Kjell följde med och han visade mig en ny sträcka efter älven som han brukar springa efter. Det är roligt med lite nya sträckor, men jösses vilka backar. Inte orkade jag springa uppför, nog bra att jag orkade gå uppför den sista backen. Men det var säkert en bra träning. Kände inte för att springa på tid. Och så är det roligt då jag får sällskap av Kjell. Det är en liten sporre då han är med. Men jag blev ordentligt trött efteråt.
FREDAG: Lite svalare idag, men fortfarande varmt och klibbigt inomhus då jag jobbade. Då jag kom hem från jobbet så blev det inget vettigt gjort. Vi fick kostnadsförslaget på jordvärmen och det verkade ett vettigt pris. Så nu är det väl några små frågetecken som måste utredas. Men det får Kjell ta hand om till veckan. På kvällen var vi upp till Bjurholm för att kolla bilarna som skulle komma till Kommunhuset, det skulle ju vara crusing på samhället. Var inte så många jänkare, tyvärr. Men en del andra klenoder, en bubbla röd, röd Amazon och så några snygga jänkare också. Många hade putsat av sina gamla traktorer, men det är inget som jag går och tittar på. Hade kommit ganska mycket folk dit för att kika och det är roligt då det kommer folk. Nästa år är det kanske ännu mera bilar och människor, hoppas det.
LÖRDAG: Sov ganska länge, sen blev det handling. Sen for vi upp till marknaden och det var mycket knallare. Köpte mig en handväska, 2 cd skivor och så en sur rem. Ingen marknadsdag utan sura remmar. Vi drack gott kaffe på hembygdsgården, men vi for hem strax före ett. Då började det vara ganska mycket folk. Marcus ringde och sa han skulle komma med bussen som kom till Bjurholm strax efter fem. Vi skulle bort men han fick komma ändå. Vid halv fem så for vi till 60 års kalaset. Där var det en hel del folk redan. Men jag fick avbryta en stund och hämta Marcus vid bussen. Sen skjutsade jag honom hem till oss. Och så blev det att gå tillbaka till kalaset. Då vi satt och åt så kom Marcus dit, blev lite överraskad. Han hade glömt något i bilen sa han. Så jag skulle gå till bilen och hjälpa honom, då jag tittar mot bilen så ser jag en karl vid en motorcykel. Men fattade inget, alls. Sen ser jag att det är Tommy. De hade grundlurat mig både Marcus och Tommy. Men jag blev jätteglad att se sonen. Nu hade jag inga möjligheter att umgås med dem. Men de for vidare de skulle fara till Agnsjön och vara där under kvällen. Så det var bara att fortsätta 60 års kalaset. Som var trevligt och med mycket gott att äta. Enda nackdelen med mycket folk är att jag hör ännu sämre då det är mycket prat över allt. Snart är det nog dags att gå och kolla upp hörseln ordentligt. Går inte att höra dåligt hur länge som helst.
SÖNDAG: Sov länge i morse, men jag var jättetrött. Det är jobbigt att vara och äta mycket god mat. Då blir man trött efteråt. Då vi ätit lunch for vi till Bjurholm till marknaden. Det var mindre med folk idag tyckte vi. Vi köpte inte mer än några sura remmar och så en rem till Kjell som inte var sur + strumpor till Kjell. Och så tog vi några lotter. Vi var till hembygdsgården och hörde på Noblesz. Jag har hört ’Glöm ej bort att älska varann’ med Thorleifs. Men de har inte gjort den alls lika bra som Isabell och Bengt. Det är originalet som är bäst då det gäller den låten. Marcus och Tommy kom till marknaden. Sen kom de hem till oss och jag får väl umgås lite med mina pojkar i alla fall. Känns bra att ha dem hemma här hos oss en liten stund i alla fall.
Höjdpunkten på min vecka blir överraskningen att sonen kommit upp.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.