Veckoblogg för v 28

Kjells sista eftermiddagsfika med sin arbetskompisar. Nu är han pensionär

MÅNDAG: Fick äntligen regnet som vi så väl behövde. Visserligen blev det ingen motion för det. Men det gör inget för jag var ändå så trött på kvällen. Pojkarna fick låna bilen vår till Umeå. För det var inget motorcykelväder och Marcus hade inga kläder för att sitta på bönballen. Men det gick ju bra att de hade den, för jag behövde inte bilen sedan jag kommit hem. De kom hem ganska tidigt från Umeå.

TISDAG: For i normal tid, det kändes som jag inte orkade fara och jobba något extra denna dag. Kände mig trött och ont i nacken. Nu har det kommit mycket regn, så nu klarar man sig ett tag. Fick elda för värmen, har lätt för att bli lite rått inne då det är så regnigt tycker jag. Pojkarna fick låna bilen till Umeå, så de for dit då jag kom hem. Sen kom de hem och Tommy packade för sin resa hem igen. Sen blev det vår favorit deckare, men det verkar bara vara 4 avsnitt i sommar, det är synd. Brukade ju vara ganska många avsnitt av Mord i Midsomer på sommaren.

ONSDAG: Tommy for iväg klockan fyra på morgonen. Men han skulle inte köra hela vägen ner som tur var. En kille som körde en flyttbuss tom ner skulle han få åka med till Örebro. Men han kom in i regnväder då han for härifrån till Kramfors och även då han körde från Örebro. Så han var nog ganska blöt innan han var hemma i Gtb. Marcus for hem till Umeå med ett bussen. Så det blev tyst och tomt efter pojkarna på kvällen. Kjell och jag var och motionerade på kvällssidan efter gamla Hörnäsvägen. Men som vanligt blir det för många dagar mellan motions passen, så det blir så himla jobbigt då man skall som börja om igen. Börjar inse att något Orrböle runt blir det inte. Har inte sprungit 7 km i år ännu och jag lär inte hinna prova heller innan det är dags för den tävlingen. Synd, för det var ju mitt mål i sommar.

TORSDAG: Jobbade fram till tolv som jag ska göra. Det är helt otroligt vad morgonpigga golfspelare är. Den första i morse kom strax efter åtta och kom från Umeå. Det är mycket folk som kommer utifrån kommunen. Och idag ringde ett gäng från Norge som ville komma i september och spela. Dessa 25-30 norrmän har knappast kommit hit om det inte varit för golfbanan. Så det är inte bara nackdelar att det finns en fungerade golfbana i kommunen. Blev färska mandelpotatis till middag denna dag, men de var pyttesmå. Blasten hade växt bra i växthuset. Men jag tror det hade blivit för mycket gödsel, så det var mera blast än potatisar. Men nu har jag testat och sett att det går att få färskpotatis i växthuset. Så det går betydligt fortare där än ute på lannet. Pratade med Marcus i telefon. Trött på kvällen, slappade bara framför tv:n. Och så kom det mera regn igen. Nu räcker det med regnet ett tag.

FREDAG: En blöt dag med en hel del regn. Marcus flög ner till Göteborg med morgonplanet. Nu skall han var där nere i 11 dagar tillsammans med en kompis. Kjell han hade sina jobbarkompisar på fika på eftermiddagen. De avslutade Kjells arbetsdag och arbetstid med Holmen här hemma med kaffe och smörgåstårta. Men det är med blandade känslor han går i pension. Får hoppas han kan se det från en positiv sida. Och ta till vara livet och göra något vettigt av det nu då han har möjlighet. Synd att man inte kan passa på att göra något tillsammans. Men denna sommar går det inte, men vi kanske kan göra något roligt till vintern. Fast man skall inte titta så långt fram i tiden, för det brukar aldrig bli som man planerar. Det har jag lärt mig efter 57 år.

LÖRDAG: Sov till halv nio, sen blev det handling efter frukosten och så var jag och lämnade in Kjells tips och betalade mitt andelstips. Har ju gått bra ett tag nu, vi vann förra helgen också, då blev det 420 kronor per andel. Kjell hade börjat städa källaren då jag kom hem från Bjurholm. Sen for han till bränngropen med en del skräp. Men det lär bli flera turer dit innan källaren är städad och klar. Men vi hittade en del roliga saker, bl.a. gamla leksaker efter Kjell då han var liten. Och flera skolböcker från hans första år i skolan och en sagobok från det han var 4 år. På kvällen var vi ute och motionerade Kjell och jag. Vi sprang efter vandringsleden och det var en fin kväll för motion. Men jag blev gör less, är länge sedan det gick så himla tungt. Det hade torkat upp bra efter leden och terrängbanan var bra trots allt regnande. Ringde till Marcus i Göteborg och hörde hur det var med honom och lillasyster.

SÖNDAG: Sov för länge i morse, var väldigt trött kände jag. Har passat på att tvätta och hänga ut kläderna, för man vet ju inte när nästa regnskur kommer. Sen blev det städning på nedervåningen, Kjell dammsög och skakade mattorna och så gjorde jag det övriga. Nu väntar jag bara på att katterna skall ta sig en brottningsmatch de brukar göra det då det är nystädat. Nu i kväll skall vi till Näsland på teater, de brukar vara duktiga och så är det ju humor, det gillar vi båda två. Så nu hoppas jag att det fina vädret håller i sig hela kvällen. Det bästa denna vecka har varit att pojkarna varit hemma några dagar. Är alltid roligt då de kommer hem till mamma och farmor. Nu dröjer det nog ett tag innan jag får se dem igen. Men det har ju varit roligt om jag fått träffa Lovisa också snart och även Lina. Det är synd att det är så långt mellan gångerna man träffar dem. Avståndet är för långt mellan oss tycker jag.

 

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.