Veckoblogg för v 29

MÅNDAG: For lite tidigare för jag började 20 minuter tidigare i morse. Då vi ätit lunch så blev det Bjurholm, vi skulle göra en del ärenden. Bl.a. ordna med present till en 60-åring. Sen blev det att gå upp till granngården och tona håret och klippa det. Ulrika och flickorna kom in då jag var klar och då åt vi bröllopstårta lite i förväg. Det var för att flickorna skulle få vara med och fira. Och denna gång hade vi ett brudpar på tårtan, det hade vi inte då vi gifte oss. Men jag ville ha det denna gång. För väl spara brudparet om någon av flickorna ev. skulle gifta sig någon gång.

TISDAG: Silverbröllopsdag för Kjell och mig. Vi hade tänkt ta barnen med oss ut och äta middag. Men eftersom det inte gick att samla alla barn och barnbarn. Så skippade vi det och så for vi iväg själva på en utflyktsdag och åt middag ute. Jag hade fått en semesterdag denna dag. Ville gärna vara ledig då vi firade 25 år. Vi for först till Dorotea, där vi fikade gott och gick en sväng med en liten mysig marknad. Sen blev det Borgafjäll där vi tänkte äta middag på hotellet. Men det öppnade först klockan fem, så det fick vi skippa. Då fortsatte vi tills vägen tog slut i Storjol. Där var det jättefint, men en himlans mycket getingar som svärmade runt omkring en. Och jag gillar inte dessa varelser, har blivit biten av dem förr, så jag vet att man kan få ganska ont och besvärligt. Så det blev inte så länge man var utanför bilen. Sen for vi vidare och tog en annan väg till Vilhelmina, där det blev en god middag på hotellet. Och vi satt på altan och såg ut över malgomajsjön. Sen blev det en tur till Torvsjö kvarnar. Åsele där fikade vi och så bar det hemåt igen. Strax före Fredrika hamnade vi i ett ordentligt åskväder, så sikten var inte så bra. Men ju längre mot Bjurholm vi kom desto bättre väder vart det. Och hemma sken solen. Men vi hade bra väder hela dagen förutom åskskuren. Vi hade en härlig dag tillsammans och kunde inte ha firat våra 25 år på något bättre sätt.

ONSDAG: Vardag igen och jobbet väntade. Mycket folk och riktigt körigt kan man säga. Men roligt jobb har jag i alla fall. Men tyvärr hinner man inte vara överallt, så vissa saker kommer jag alltid efter med. Och då blir det lite stress. Men idag har det verkligen varit mycket folk på banan. Är roligt då det är så pass med spelare där och vädret var ju bra också, det gör mycket det. På eftermiddagen blev det lite åska, men som tur var så blev det inte så väldigt mycket. Kjell han hade fått hjälp med att kupa potatisen, så jag slapp det. Och det var bra, för det brukar inte vara något bra göra för mina axlar och nacke. Hade tänkt motionera, men latmasken tog överhand på mig.

TORSDAG: En härlig sommardag, varmt och solsken. For från jobbet tidigare idag, ville följa med Kjell när han var till vårdcentralen. Men det gick fortare än jag trodde det skulle göra. Då vi ätit lunch i vanlig ordning så for vi och kikade på auktion här i byn. Men inget blev köpt, har ju det mesta och det var lite möbler men mycket porslin denna gång. Och porslin har vi för mycket av, har kvar allt nästan efter svärföräldrarna. På kvällen var vi och drack kaffe hos en som blev 60 år i tisdags. En trevlig stund i all enkelhet, sådant gillar jag. Åskade i flera timmar på eftermiddagen, men som tur var så kom hon inte helt nära oss. Jag gillar inte åskan och särskilt om den slamrar på om nätterna, då tycker jag det är otäckt. Tarzan han är ju rädd åskan och får ingen ro då den går, han vet inte vart han skall vara.

FREDAG: Fin sommardag. Kjell blev uppringd av läkaren och proverna hade blivit bättre denna gång, gick fort att få svaren. Så nu är all oro borta från min sida i alla fall. Då jag kom hem så höll han på att köra med trimmern runt dikena. Så nu börjar det bli fint runt gården i alla fall. Var till Bjurholm på eftermiddagen och var till apoteket och så handlade jag lite lätt hos Karin. Fick tag på Rudskoga bär, så det kändes som om man var hemma i Värmland och äta jordgubbar. Men de var inte lika goda som dem som min moster brukar ha. På kvällen blev det motion, var och sprang efter vandringsleden och så kom vi upp i byn och hem tog vi Risbacken. Det var en toppenkväll för motion, lämpligt varmt och lite blåst så myggen störde inte.

LÖRDAG: Gick upp vid åtta, sen blev det handling hos Karin efter frukosten. Då jag diskat och stökat bort så for vi till Nordmaling. Var mycket folk på marknaden, jag köpte mig ett par bomullsbyxor som kan vara sköna ha på jobbet. Sen blev det fika på Näslunds konditori, de har alltid god fika där. Och så blev det lite lotter och små mjukdjur i pris. Kan inte fara till Nordmaling på marknad utan att köpa finsk senap. Ett par dockor blev det också till min samling. På kvällen blev det en tur med bilen efter Västervägen och Torpvägen, vi trodde vi skulle få se björnen som setts där. Men sådan tur har man inte att man får se någon nalle. Ja man vill ju inte träffa den om man inte sitter i säkerhet. Är man ute i det fria då vill man inte se den, inte jag i alla fall. Men inne i en bil kan den ju inte skada en i alla fall. Det var en fin sommarkväll i alla fall.

SÖNDAG: Sov länge i morse, men det var ju söndag. Har jobbat med bokföringen som jag tog med mig hem över helgen. Och nu är jag ikapp igen, känns skönt. Har haft hit T. från kommun idag, så nu är bredbandet markerat, så det inte händer något då det börjar grävas i morgon på åkern. Har kunnat få bli foderfamilj till en main coon, men förståndet fick avgöra. Och då blev det inget, men skall jag vara ärlig var det en stor frestelse. Eftersom det är min drömkatt. Men vi har tre och det räcker, man hinner inte med flera om man skall kunna umgås och leka med dem. Men det är ju bra att veta om vi en dag bara skulle ha två. Då kunde man ju tänka sig att vara fodervärd åt en sådan katt. Veckan har varit bra och höjdpunkten var vår 25 åriga bröllopsdag.

 

 

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.