Veckoblogg för v 30

MÅNDAG: For och började jobba före halv åtta. Ville göra vissa saker innan det skulle öppnas klockan åtta. Har varit full rulle på förmiddagen på golfbanan. Så jag hann som vanligt inte med det jag skall göra. Men man måste ju serva greenfee gästerna i första hand då kommer annat arbete åt sidan. Då jag kom hem så var det grävning här hemma på åkern, nu skall vi installera jordvärme. Vi var tvungen att börja tänka på att pannan håller på att vara i hög ålder. Och något måste vi värma upp huset med. I slutändan så kommer det inte skilja så mycket mellan en ny panna med tankar och jordvärmen. Och nu har vi värme som passar även den dag då inte kroppen orkar så mycket. Vi blir ju inte yngre någon av oss, så man måste tänka lite längre då man skall in med värme i dag. Regnet kom på eftermiddagen och det blev blött för de som var ute på åkern och handgrävde. Strax efter nio var de klara med grävningen.

TISDAG: For även i morse och började lite tidigare. Men jag åkte hem i normal tid i stället, idag var det bara några få tappra golfare i regnet. Vem vill vara ute då det är så dåligt väder, synd att vi skall få en massa regn igen. Vi hade fått så vi klarat oss ett tag skulle jag tro. Blev bjuden på tårta alla som jobbade av restaurangen. Och inte kan man säga nej tack till en tårtbit, inte jag i alla fall. Passade på att fara till Vännäs och köpa Kottes foder hos veterinären, då de var så dåligt väder. Nu har fodret blivit ännu dyrare, men han måste få ha detta foder för sin tarm och diabetes. Pratade med Tommy, Marcus for hem till Umeå från Göteborg, nu har han varit hos pappa i 12 dagar. Lillasyster är väldigt förtjust i storebror, nu längtar farmor efter att få träffa Lovisa också.

ONSDAG: Solen tittade fram på förmiddagen. På jobbet hann jag mycket av det jag skall göra. Men så har jag haft hjälp i receptionen också, det gör jättemycket om jag slipper vara där under dagen. Kändes skönt att få bokföra och göra sådant jag kommit efter med, men hann inte göra allt. På eftermiddagen var jag till Bjurholm och löste ut min stora tipsvinst hela 5 kronor. Men bättre än inget alls. Sune kom och började gräva igen på åkern. Fick tag på färska jordgubbar hos grannen. Det är gott då man får dagsfärska och så var det ganska söta gubbar också. Var och motionerade en liten bit på kvällssidan. Men det blev bara 3 km, var skönt att få komma ut och röra på de trötta stela benen. Sen blev det Elvis på tv, då det är han så vill man ju gärna se. Så jag lade beslag på tv:n i 1½ timme.

TORSDAG: Fick en glad överraskning då jag kom till jobbet i morse. Det var uppsatt mera hyllor och gjort bra avlastningsytor till mig. Fick en jättefin arbetsplats och trevligt blev det. Riktigt roligt att se förändringen, ett stort tack till Maria, Inger och Kenneth. Och nu har jag börjat kunna sluta tänka på jobbet innan jag somnar och även då jag vaknar på natten. För nu har jag kommit ikapp med allt tack vare hjälpen jag haft dessa dagar. Ulrika ringde de har det bra på sin semester nere i Västerås. Roligt att hon fick komma iväg några dagar. På eftermiddagen kom dammsugaren fram, den behövde motioneras. Katterna har haft sina duster och katthåret far överallt, då de har sina matcher. Men sånt får man räkna med då man har katt. Kjell var på kommunen och försökte får reda på vem som har ansvaret för rastplatserna i kommunen. Men att få tag på någon ansvarig är hopplöst. Och så kom regnet tillbaka igen. Nu börjar man bli less på det. Önskar det blev lite sol och sköna dagar.

FREDAG: Regnet det bara öste ner. En fras från en låt som stämde denna dag. Men trots det dåliga vädret så fanns det folk som spelade golf. Själv så ville man knappt fara till affären fast man hade bilen. Men jag gjorde det ändå handlade på eftermiddagen hos Karin. Och så köpte jag med mig lite gofika hem från restaurangen, kan vara gott med sådant då det är så dåligt väder. Var och lämnade in tipset och betalde mitt andelstips, får hoppas att denna vecka ger mer än 5 kronor i utdelning. Kvällen blev lugn och slapp, vi hyrde en film som vi inte gjort sedan ungdomarna bodde hemma. ”Vi hade i alla fall tur med vädret” och den var Ok, jag somnade inte i alla fall.

LÖRDAG: REGN även denna dag men som tur var så slutade det under dagen. Men nu längtar även jag efter värme och sol. Även om jag inte är någon soldyrkare. Men nog är det trevligare då solen skiner än då regnet vräker ner. Då vi ätit frukost och druckit kaffe ringde jag mor och grattade på hennes födelsedag. Det har varit dåligt väder även i Värmland och dess närhet, fast de har inte fått lika mycket som vi denna period i alla fall. Och det känns ju bättre då det är dåligt över hela landet. Var ute ett par gånger med Dino, var hundvakt under dagen och kvällen. Sen blev vi bjudna på jordgubbar hos grannen och hade en trevlig stund på kvällssidan. Goda jordgubbar och glass kan man inte säga nej tack till.

SÖNDAG: Sov länge i morse, kanske lite för länge. Men det var skönt att få göra det också. Vattnade i växthuset, hade glömt göra det. Så det var ganska torrt, men då det varit så dåligt väder har jag totalt glömt bort att vara dit. Efter tolv så fick vi besök av Inger och Kalevi, de var nere i Öviks trakterna och tittade förbi som hastigast. Blev bara fyra timmars besök, men jag var glad åt de timmar man fick med dem. Fast det kändes lite vemodigt då de for iväg igen. Nu är den runda sortens potatisar klar som vi har satt, så nu kan man börja äta av sina egna potatisar. Är bra då man bara behöver gå ut och gräva upp det man behöver.

Det bästa på denna vecka är dagens besök av Inger och Kalevi.

 

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.