Veckoblogg för v 31

 

MÅNDAG: Regndag igen, brukar inte klaga på vädret. Men på kvällen blev det finare och solen tittade fram till och med. Trots det dåliga vädret så fanns det några tappra golfspelare på banan. Man kan ju inte göra så mycket då det är detta regn. Och jag inser att de stackars blommor jag satt i krukorna de håller på att flyta bort. På kvällen fick det bli motionscykeln, för att springa i terrängen nu då rötterna är hala gör jag inte. Tänker inte halka och förstöra ryggen pga. det i alla fall. Men det går bra att cykla om man lägger på rätt musik på skivspelaren. Jag körde 14 km med Jerry Lee Lewis, det är bra musik att cykla efter.

TISDAG: Inte sjutton kunde regnet hålla sig helt borta denna dag heller. Fast det blev ju inte så mycket som tur var. Då jag kom hem så var Kjell i färd med att slå med trimmern kring dikena. Blir bättre då man får dem rena från högt gräs. Sen på eftermiddagen så for vi upp till Bjurholm, skulle ha ett gratulationskort till Mia. Och så passade jag på att lösa ut min stora tipsvinst för denna vecka, blev 67 kronor att lägga i burken. På kvällen var jag trött och var bara lat.

ONSDAG: Mycket folk på golfbanan, folk har längtat efter bra väder. Redan klockan sju var de första golfarna ute på banan. Och då jag kom dit så var det en från Närke som väntade att få betala. Var roligt för han brukade vara i Degerfors och spela, så det blev lite prat om hembygden. Och så fick vi värmepumpen, det kom med bil. Så nu är det bara att börja koppla in det, men det blir nog inte förrän om några veckor. Ringde Skellefteå kraft för att höra hur mycket vi får betala om vi bryter vårt 3 års kontrakt. Vi har två år kvar på det och dum som man är så bann vi förra hösten och trodde vi gjorde en bra affär. Tji fick vi, vi betalar nästan dubbelt mot vad rörligt pris är idag. Så det tål nog att tänka på om man ska ta straffavgiften och bryta avtalet. Vi kommer med dagens priser ändå tjäna ett par tusen om året. Sonen ringde från Gtb. Lovisa skall börja på dagis nästa vecka. Ja den lilla tösen håller på att var stor och det är visst bra fart på henne. Farmor längtar så mycket efter henne. På kvällen blev det tårta och kalas för ”lillpigan” Mia. Hon blev 17 år, så hon är inte liten längre. Åren har gått för fort tycker jag. Ingen motion denna kväll, synd för det var fint väder.

TORSDAG: Fin och solig dag även denna dag, det är skönt med sol igen på dagen. Det verkar som om det kan torka upp ganska snabbt i alla fall. Mycket folk även denna dag på banan, är roligt då det händer saker runt omkring en. Äntligen kom vi ut på en motionstur på kvällen. Var jättebra väder för att vara ute och röra på benen. Men jag blev less och trött, det blir för länge mellan turerna. Är inte bra, för då känns det som om man får börja om från början varje gång man kommer ut. Nu hoppas jag att det kan bli lite mera kontinuerligt framöver. Jag behöver verkligen det känner jag. Men det är roligt att få vara ute och röra på sig och ännu roligare är det då Kjell är med.

FREDAG: Mulet och trist väder igen. Och senare på dagen kom även lite regn. Nu tycker jag vi har haft nog med den blöta varan. For lite tidigare för jag skulle om till banken med två dagars dagskassa. Och jag har upptäckt att far man efter tolv, då är det alltid mycket folk där på banken. Nu fick jag göra detta på min arbetstid. På eftermiddagen for vi till Bjurholm och lämnade in tipset och var till graven och bytte ut lite blommor. Så nu ser det lite trevligare ut där igen. På kvällen var jag jättetrött och orkade nästan inte vara vaken tills det var sängdags. Men det kan bli så ibland att man blir jättetrött då dagen är slut.

LÖRDAG: Hade hoppats på en ledig och skön lördag. Men tji fick jag, det blev att sköta om fikat på en auktion i Agnäs. Även om det blev en lång dag så gick det bra i alla fall. För även Lena kom så vi var tre stycken som skötte serveringen och det behövde vi vara också. Det var en bra korvdag, korven tog slut på affären här i byn. Så några gubbar fick fara och köpa mera korv och bröd i Bjurholm. Jag fick även tag på en brudkista. Klämde i direkt med vad jag hade tänkt ge, så ingen tordes ropa över. Och så fick jag min kista till slut. Sen fick vi en soffgrupp i furu som inte någon bjöd på, den blev bra på altan. Så nu kan både folk och katter sitta skönt ute på altan. Ont i ben och rygg på kvällen. Och trött var man då kvällen kom.

SÖNDAG: Sov länge idag, men så var jag också jättetrött. Har haft en jobbig natt, pga av smärtor i magen. Har varit precis som gallstensanfall, men nu kan det inte vara det eftersom jag har blivit opererad för det. Antagligen är det magkatarr, spelar ingen roll egentligen vad det är. För att sova var omöjligt, började redan på auktion igår. Fick ont varje gång jag ätit eller drack något. Och det är inte helt borta idag heller. Får väl hoppas det går över helt under dagen. För jag vill gärna ut och röra på de stela benen. Verkar bli en fin dag i alla fall, solen har tittat fram och jag hoppas den får vara framme hela dagen. Vi behöver många soliga dagar känns det som. Just nu känns det som om jag skulle vilja ha en dags semester, får se om jag kan få en dag till veckan. Skulle vara roligt att få åka till Nolia någon dag. Veckan har varit en bra vecka även om det inte finns någon speciell höjdpunkt. Men det behöver ju inte finnas det varje vecka. Livet kan vara bra ändå.

 

@

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.