Veckoblogg för v 32

 

www.rallyfarmor.se

MÅNDAG: En jobbig natt till. Blev akuten söndag kväll och vi kom inte hem förrän strax efter två. Det är gallgångarna jag har bekymmer med, så för att man tagit bort sten, så är det ingen garanti att man slipper gallbesvär. Då klockan ringde var jag gör trött, låg kvar lite längre och åt bara en fil tallrik och skippade tidningsläsningen. Men någon kålpudding tordes jag inte äta som jag hade tänkt göra på restaurangen. Spak hela dagen. Kjell började riva Mia och Marcus koja som de byggde då de var små mellan tallarna. Kändes lite vemodigt att se den rivas, men man kan inte spara allt. Men de hade roligt så länge de byggde den, då den nästan var klar blev den mindre rolig. Och då upptäckte de att det inte gick att sova där för det fanns en massa småkryp på golvet och på väggarna. Det blev många flaskor radar som de sprutade inne i kojan. Men småkrypen var ändå kvar och då blev det slut på fortsatt lek där. Nu får bräderna bli ved till Ulrika istället. Var till Bjurholm på eftermiddagen och löste ut tabletter som jag fick på akuten, så nu har jag rätt smärtstillande då jag får besvärligt nästa gång. Får hoppas det dröjer ett tag nu innan nästa smäll kommer. Men jag får kanske tänka lite mera på vad jag stoppar i mig i fortsättningen.

TISDAG: Trött i morse då klockan ringde, men då man ser att solen skiner så piggnar man till fort. Men det kändes skönt att få sova en hel natt och inte ha ont. Idag så kom Trehörningsjös rörservice och installerade värmepumpen och drog en massa rör. Det blev en lång dag för honom. Men vi är glada att det blev han som vi anlitade till detta, för han är noga med jobbet han gör. Han lämnar inget åt slumpen eller låter något sitta snett och vint. Vi är helnöjda med honom i alla fall. Och vi är inte ensamma som är nöjd med jobbet han gör. Vi hörde oss för innan vi tog beslutet. Varmt och kvavt hela dagen, känns att det är rötvärmen ute. Men bättre det än regn som vi haft tidigare.

ONSDAG: Har varit mycket folk på banan. Jag har fått se nu sedan jag började jobba på golfbanan att det är mycket folk som kommer till vår kommun tack vare den. För jag är ganska säker på att om inte golfbanan funnits så har inte dessa kommit till Bjurholm. Och jag har en känsla av att de även spenderar en hel del pengar i kommunen då de är här. Så jag är säker att golfbanan är inte bara en nackdel för kommunen. Men även jag hade en annan syn på golfbanan innan jag började jobba där. Nu är jag inte positiv till den bara för att jag fick jobb där. Utan det är för att jag sett hur många som kommer utifrån som är där och spelar och har fått se och höra hur folk är positiva till denna fina bana. Jag vet ju inte hur hon ser ut, för jag spelar ju inte golf själv. Men jag får ju höra av spelare utifrån vad de tycker om den. Så jag tror att det är bra att golfbanan lever vidare. Den är ett bra PR värde för kommunen. På kvällen blev det motion. Kjell fick köra mig till Västervägen och så sprang jag hem. Gick jättebra i 3 km, sen blev det tungt i bröstet. Så jag fick lov att gå mycket de sista 1 ½ km som var kvar innan jag var hemma. Men jag hade inte tagit min astma medicin innan jag for och det fick jag sota för. För i denna tunga luft så måste jag vara noga med att medicinera. Nu vet jag det till nästa gång jag skall ut. Erling var inte klar med sitt jobb förrän halv åtta. Nu blir det inget mera gjort i källaren förrän elektrikern kan komma. Då kommer även Erling tillbaka och gör klart och tar bort oljetanken som står där och tar en massa plats. Ringde till Göteborg för att höra hur det går med inskolningen på dagis för Lovisa. Det går bra och det är full rulle på henne, så hon är trött då hon kommer därifrån.

TORSDAG: Var pigg som en mört då klockan ringde. Kändes bra att gå upp och se solen. Men jag tog ledigt i 1 ½ timme idag. Har en kille som arbetstränar hos oss och han är en reko kille som man kan lita på. Så jag kunde lämna jobbet en stund och ta igen en del timmar som jag jobbat in. Det blev Nolia, Kjell gillar det egentligen inte men han följde ändå med. Men vi var där i ungefär 1 ½ timme. Sen var jag nöjd, blev en ny klockan och gott bröd i kassen. Sen blev det en sväng på en djuraffär innan vi for hem. Skulle ha en del saker och så lite kattmat i burkar. Var skönt att få koppla bort en stund på förmiddagen. Behövde det kände jag. Men som vanligt blev jag trött av Umeå resan, det blir jag alltid.

FREDAG: Mycket folk även idag på banan. Och äntligen fick jag min kålpudding. Åt ingen frukost innan jag for till jobbet. Men till halv tio kaffet blev det kålpudding med lingonsylt. Juha hade sparat och fryst in åt mig. For upp till banken på eftermiddagen, för jag ville hem och äta lunch först. Och skulle ändå upp med tipset, så då kunde jag fara och sätta in dagskassan då också. På kvällen var vi och kikade på löpartävlingen i Bjurholm. Jag hade gärna villat springa denna tävling. Men fegade ur, har inte provat den och så var jag rädd att den skulle vara för tung för mig. Och jag brukar få extra jobbigt då det är sådan här tung luft, då blir det ännu jobbigare att springa. Blir lätt tätt i bröstet och då är det inget roligt. Har det varit i slutet av månaden har det gått bättre för astman i alla fall. Men det var en fin kväll att se då andra sprang. Får väl hoppas det går bättre nästa år och att man kan ev. vara med då istället. Och fortfarande är dasset fullt med skit, att det inte finns någon på kommunen som kan sköta om rastplatserna är ganska svagt. Såg på hemsidan att det görs reklam för både raststugor och dass. Men de kanske skulle kolla upp både stugor och dass innan de gör reklam för dem. (Längs leden finns många övernattningsstugor och vindskydd samt badstränder, grillplatser och utedass.) Detta står på kommunens hemsida. Vem vill gå på ett dass som är överfullt med skit?????? Kanske den som ansvarar för dassen och rastplatserna i kommunen. Men man vill inte att turisterna skall behöva göra det, det är ingen bra reklam för kommunen.

LÖRDAG: Sov till halv nio, men det var ju lördag. Då vi ätit frukost for jag till affären. Fick reda på att augusti dagbok inte funkade på min hemsida. Så jag fick försöka hitta felet och till slut fick jag den att funka. Vi var på auktion i Agnäs, var lite folk där och det mesta blev väldigt billigt. Jag ropade in en trehjuling som jag skall ha till Lovisa. Hade tänkt ropa in 6 fina köksstolar också, men jag hade ett ombud till dem då vi for hem. Nu blev de lite dyrare än vad jag sagt till Å. att han skulle ge. Så stolarna blev inte våra. Synd för det var jättesköna att sitta på. På kvällen for vi till Bjurholms elljusspår och sprang, men det var väldigt varmt fast klockan var nästan halv åtta innan vi kom dit. Men det gick ganska bra i alla fall, gillar el ljusspåret i Bjurholm. Det är ett bra träningsspår för en ”gamm kärring” som jag.

SÖNDAG: Sov länge i morse, var tydligen trött. S. var och hälsade på Kjell. Själv så har jag hängt ut tvätten som var klar. Bäst att passa på att tvätta innan nästa regnområden kommer över oss. Men det torkar inte lika fort nu i rötvärmen. Veckan har varit bra och höjdpunkten var nog min lilla Umeå resa på torsdagen. Var skönt att koppla av från jobbet en stund på förmiddagen. Och så känns det bra att det börjar hända saker nere i källaren. Skall bli skönt då det är klart och man vet att nu har man värme och att Kjell inte behöver slita med veden längre.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.