veckoblogg för v 33

MÅNDAG: Sol och även åska, lite variation på vädret alltså. Men det blev inte så mycket av åskan i Agnäs som tur var. Tror det var värre mot Bjurholm, det hade i alla fall kommit regn där. Var och hämtade Mia då hon kom med bussen halv sju. Kjell han var på styrelsemöte, var byamännen som hade en del att diskutera. Själv så satte jag mig med pappersarbete och det tog hela kvällen. Blev ändå inte klar, har ju en del privat också som skall göras.

TISDAG:  Var gansk lugnt på golfbanan på förmiddagen, så jag kunde fara till banken under arbetstid. Och på eftermiddagen for vi upp till Bjurholm, skulle hämta tipslappar och Kjell skulle han någon sorts spik. Varmt även idag, men inte riktigt så klibbigt som det varit några dagar. På kvällen blev det motion, vi var på Terrängbanan ute på ”Heja”. Men benen kändes tunga. Var i alla fall bra väder för att motionera.

ONSDAG: Nu börjar det bli svalare om dagarna. Snart är kortbyxe och kjolsäsongen över. På eftermiddagen blev det Vännäs. Nu äntligen hade vi tid hos Lasse och det kändes i båden nacke och axlar att det var på tok där. Massagen var inte precis någon njutning. Lite synd att det kolliderade med Klubbmästerskapet i terräng. Men var tvungen att ta tiden vi fått för jag behövde verkligen få komma iväg. Har varit för länge mellan besöken, men det har ju varit semester. Så det är inte så mycket man kanna gör åt det. Var mörbultad och trött i kroppen då vi kom hem. Kilade in på Ica i Vännäs innan vi for hem och handlade lite lätt det som inte Karin har.

TORSDAG: Fin dag, med sol. Men nu känns det som om det börjar bli höst i luften. Var om till Volvo och beställde tid för service på bilen. Det måste ju göras sådant också. Dasset har blivit tömt här vid rastplatsen. Det hände något denna gång då Kjell var till kommunen. Men riktigt bra är det inte ännu, dörren går inte att stänga. Men man kan ju gå dit utan att behöva bli skitig om baken. Men vägen är inte lagad till parkeringen sedan vägen skar där efter det massa regnande tidigare i sommar. Skickade paket till Göteborg med lite kläder, hade lite sommarkläder till Lovisa här som jag skaffade i juni. Men för att hon ev. skall hinna ha dem innan hon växer ur dem så skickade jag ner dem. Hon kan kanske ändvända en del på dagis. Och så blev det blev middag på Bävern, vi tyckte vi kunde unna oss lite mat ute. Det har ju inte blivit så många lediga dagar med att äta ute under sommaren. Och så var det roligt att prova Bävern, så nu har vi testat alla nya matställen i Bjurholm. Var god mat och ordentligt tilltaget, så man blev ordentligt mätt. Vi kommer återvända dit flera gånger.

FREDAG: Trött då jag vaknade. Nu är det kyligare på morgonen då man far till jobbet.  Då jag kom hem så var både Erling och Elektrikern här. Nu är det monterat klart och nu är jordvärmen igång. Kommer bli spännande och se hur det funkar med värmen nu i vinter. Men vi har verkligen haft en bra kille som gjort hela jobbet. Vi fick även oljetanken borttagen in i priset. Så nu är man äntligen fri den och får ett bra utrymme i pannrummet som man kan använda. Och han är mycket noga och man kan lita på honom, inga överraskningar då man skall betala. Det han har sagt att det blir, det blir det också. Är ju bra man slipper överraskningar då fakturan kommer. Så vi kan verkligen rekommendera detta företag som gjort jobbet här. På kvällen så for vi till Slåttertjärn på terrängserien. Trevlig bana och roligt att Kjell är med mig. Är mycket roligare att vara ute och springa då man inte behöver vara ensam.

LÖRDAG: Var så himla trött då jag steg upp. Kände mig inte alls på humör, men det gick över till slut. For och handlade både i Bjurholm och här i byn och så lämnade jag in tipset till Kjell och hämtade mitt andelstips som gav 10 rätt. Så det blir kanske några kronor i min burk för onyttiga saker. Städade då jag kom hem från affärerna. Till middag blev det surströmming med Ulrika och hennes familj. Patrik han grillade till ungdomen och sig själv som inte äter surströmming. Kjell han åt sill och lite ansjovis åt även av det som Patrik grillade. Och så åt vi av de nyintagna tomaterna. Tänk vilken skillnad det är på hemtomater än de man köper på affären. Tomaterna man plockar in från växthuset har ju smak i alla fall. Och nu går det även ta mandelpotatis från lännet, så nu slipper man köpa potatisar ett tag framöver. Nu går det inte så mycket potatis här, då det mest är Kjell som äter. Men då jag äter surströmming då äter jag även lite potatis till om jag får färsk mandel till.

SÖNDAG: Sovit dåligt i natt, så jag var trött då jag vaknade och sov lite för länge. Och piggare blev man inte då man såg att det regnade ute. Hade trott vi skulle slippa regnet ett tag. Har varit nere i källaren och skurat golvet en gång till, så nu är all ev. olja bort från golvet. Sen har jag flyttat en hylla och ställt där tanken varit förut, så nu kan man ha vissa verktyg där och inte behöver söka lite här och där för att finna dem. Fast då måste de ju bäras tillbaka också sedan man använt dem och det är jag i alla fall dålig på. Men det blev i alla fall bra där just nu. Har kollat vädret och det ser mörkt ut för dagen. Blir nog ingen motion för mig idag, i så fall får jag nog sätta mig på cykeln och trampa en halvtimme.

Veckans höjdpunkt är nog att det blev klart i källaren och att jordvärmen är installerad. Och så middagen med ungdomarna i går lördag.

 

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.