Veckoblogg för v 34

MÅNDAG: Solen tittade fram och det har varit en fin dag, men har blåst en del. Blev lite sen innan jag for hem. Sen for jag och satte in dagskassan på banken på eftermiddagen. Hade tänkt motionera men var trött i huvudet och trött i kroppen så det blev inget idag. Tog det lugnt och bara var LAT på kvällen.

TISDAG: En fin augusti dag, riktigt skönt ute. På eftermiddagen var jag till tandhygienisten, det är inget som man längtar efter. Inte jag i alla fall, det blev en timme i stolen. Och nu är det tre månader till nästa gång. Vi var och motionerade innan middagen, men det var ganska tung och jobbigt luft för mig. Var ute på Heja, då Kjell varit med mig ett varv på den längre banan. Så for han ensam ett varv på den och då passade jag på att fara 1,5 km banan också. Men då blev det både gång och lite sakta löpning. Jag for den för att få ihop nog många minuters träning. Måste försöka få ihop viss mängd varje vecka, om vågen skall börja visa minus för mig.

ONSDAG: Började halv åtta och slutade vid halv två. Var en del saker som måste bli klara. Men det gör inget, är så roligt att jobba på golfen, även om det ibland är lite snurrigt i skallen. För det går inte hinna allt och inte lära sig allt på en gång. En fin höstdag, men det kändes kyligt i luften. Var och skulle prova elljusspåret i Balsjö, för att se hur det var. Det är ju höstrundan på terrängserien. Men både Kjell och jag gav upp, vi hittade inte igen spåret och det vi hittade var då inget för mig att springa efter. Så vi återvände hem utan att ha motionerat. Någon Balsjö terräng blir det inte för mig.

TORSDAG: Mycket folk på golfen idag, företagsgolf under dagen. Det är bra att det kommer företag. Trött då jag kom hem. Var till Bjurholm sedan vi ätit och hämtade ut paket från Ellos. I ett av dem så skulle det var en gratis gåva med 8 glastallrikar och så hade jag beställt ett likadant set som kostade 79 kronor, så jag skulle få flera. Blev misstänktsam direkt för paketet kändes lätt. För 16 tallrikar är inte så lätta. I paketet fanns tre kartonger och i varje karton ett kakfat i glas. Inte katten ville jag ha några kakfat i glas och inte betala för dem heller. Och tröjan jag skickat efter fanns inte alls med i paketet. Så jag ringde direkt, det stämde inte med vikten heller vad det skulle väga och vad som paketet vägt då det skickats. Det såg hon i sin dator, jag får nu mina tallrikar och tröja till veckan. Och kakfaten fick jag behålla, fick göra vad jag ville med dem. Behåller kanske ett sen ger jag bort de andra. Men det var inga problem att lösa det som var fel i alla fall. Ringde till Marcus, det var så länge sedan jag pratade med min ”lilldräng”. Han har ju också börjat skolan, hoppas han valt rätt linje nu på gymnasiet så det blir stimulerande för honom att gå i skolan. Tittade på friidrotten på kvällen, men somnade stundvis i fåtöljen och det är bevis på att jag är för trött.

FREDAG: Då klockan ringde så kändes det som om jag skulle villat fortsätta sova i minst en vecka. Men bara jag kom upp så kändes det bättre. Och bara jag fick lite kaffe efter frukosten så kändes det ännu bättre. Kostade på mig en god macka till tio kaffet, en räkmacka. GÖR GO, men nog vet jag att det inte är så nyttigt. Men tyckte jag kunde unna mig det, var ju ändå fredag. Var om med Greenfee kassan till banken innan jag for hem. På eftermiddagen blev det Bjurholm lämnade in tipset och handlade för helgen. Och då vi ätit middag började jag städa undan en massa småprylar som har en förmåga att dyka upp lite här och där. Vet inte vem som strör dessa småsaker omkring sig. Måste vara någon liten hustomte i detta hus eller någon annan liten varelse. För jag är helt oskyldig, det kanske är katterna. Jag får nog inte veta vem den skyldiga är. Trött på kvällen men orkade i alla fall se Stefan och Krister på tv 4. Men jag somnade en stund, så jag missade nog en 20 minuter mitt i programmet. Fast det var under en reklam paus jag somnade, är svårt att hålla sig vaken under reklamen och man är trött.

LÖRDAG: Sov till halv nio. Då vi ätit frukosten så fortsatte vi med städningen, nu var alla småsaker borta och Kjell körde iväg med en massa kartonger och tidningar till återvinningen. Så vi blev av med sådant, tvättade flera maskiner. Då vi var klar med städningen blev det lunch. Sen ringde jag Göteborg, har ju varit dragning på Friggeboden, men sonen vann den inte, men han var 12 nummer från den. Synd, det är hans dröm att få vinna denna friggebod och få ha den som sommarhus här hemma i Agnäs. Jag hade också köpt två lotter, men var flera hundra nummer från den. Pratade även med Lina och jag fick i alla fall höra Lovisas röst. Och då jag hörde denna lilla tjej så längtade jag ännu mer efter henne. Kändes som om jag skulle villat ta första bästa flyg och sätta mig på till Göteborg. Just nu så känns det som om jag måste få göra en resa ner till Gtb., annars blir jag tokig. Men det går ju inte bara att fara över helgen, måste ju även få någon dags ledig för att kunna åka ner. Fast det blir nog svårt, men jag vet inte hur jag skall klara mig till i november då jag blir ledig. Jag vill träffa Lovisa SNART, känns inget kul alls att hon är så långt borta. Hon hinner glömma farmor, det är för länge mellan gångerna. Nu har jag inte fått se henne sedan i slutet av maj. Då Marathon var slut på tv:n så skulle det bli motion på Bjurholms elljusspår. Men det blev ett fiasko, för min rygg ville inte alls att jag skulle röra på mig. Förmodligen är bäckenbenet inte på plats, kände då jag gick upp att det var inte bra i ryggen. Men glömde det tills jag hade sprungit en bit, då gjorde sig det onda påmind och det blev värre och värre. Så det blev mest gång efter spåret. Har varit så himla bra ett långt tag nu, men det finns ett sabla hål på gräsmattan och det trampade jag i på fredag kväll. Var väl då bäckenet for på sned, det är inte första gången jag trampar där och får besvärligt efteråt. Nu funderar Kjell på att sätta upp en flagga där, eller en stol så jag får lov att gå runt. Men jag skulle säkert hitta något annat hål istället och trampa ner i. Kvällen blev slapp framför tv:n i alla fall.

SÖNDAG: Trött i morse och sov länge, men det är fint väder. Det är ett idealiskt väder för motion, men det är inte lönt att tänka på. För det funkar inte med ryggen alls just nu. Får väl fortsätta tvätta i stället och hänga ut resten nu då det är så fint väder. Var och löste ut min tipsvinst från förra helgen och denna helg på andelstipset. Det blev hela 65 kronor för att lägga ner i burken för onyttiga saker. Har inte så mycket där ännu, så det räcker knappast till en Göteborgs resa. Men innan november kanske det finns till en sträcka i alla fall. I dag är det slut på friidrotts VM, känns nästan bra att få tillbaka tv:n på nedervåningen igen.

Denna vecka har gått i trötthetens tecken, men man har klarat det också. Får hoppas man känner sig lite piggare nästa vecka. Och så hoppas jag att jag får till ryggen då jag skall till Vännäs, för jag behöver min motion varje vecka.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.