Veckoblogg för v 35-2009

MÅNDAG: For lite tidigare för Mia skulle hinna med skolbussen till Vännäs. Innan jag for hem så var jag om till banken och satte in greenfee kassan från helgen. Kjell var till skogen på förmiddagen, men kom hem till lunchen. Vi var till Bjurholm på eftermiddagen och hämtade lite böcker som jag lovat skicka iväg till L-E. Då vi ätit middag så for jag tillbaka till golfbanan och jobbade 4timmar på kvällen. Är nödvändigt för att hinna med vissa saker. Var trött i huvudet då jag kom hem. Blev nog lite för mycket, för det gick bara inte att somna. Det for en massa siffror och en massa andra saker som jag inte hunnit med. Blev att ligga vaken i flera timmar.

TISDAG: Trött då klockan ringde, kändes som om jag skulle ha behövt sova en vecka i ett sträck. For hem i vanligt tid för vi skulle till Vännäs till massören/kiropraktikern. Så jag fick till min ländrygg och massage på överdelen. Mina muskler är spända så det finns många knutor som måste lösas upp. Men jag behöver bara vänta två veckor till nästa gång. Vi for in till veterinärstationen innan vi for hem och beställde tid till Kotte och Petter. Det blir både vaccination och diabetes koll för Kotte. Kjell föreslog att vi skulle äta innan vi for hem i Bjurholm. Så det blev middag ute, jösses vad skönt det kändes att slippa tänka på maten då vi kom hem. Sen blev det en slapp kväll, blir alltid trött sedan jag fått massage.

ONSDAG: Mindre trött på morgonen eftersom jag fick sova ganska bra under natten. Kjell till skogen som vanligt på förmiddagen. Han hade hunnit hem innan jag kom hem. Fick min beställda medicin, så jag hämtade ut den på eftermiddagen. Ett tips till de som har dator och behöver förnya sin medicin, det kan man göra via nätet idag. Och det är smidigt och går ganska fort. Man skall kanske inte vänta tills man ev. är helt utan sin behövande medicin. Men denna gång så jag gick det väldigt fort. Hade mina recept inom ett dygn denna gång. Tog det lugnt hela kvällen och bara var slö och lat. Men jag behövde slappna av, det var nyttigt för mina musklar och nacke och axlar.

TORSDAG: For tidigare i morse och började jobba. Skulle hinna göra en del saker innan det blev för mycket folk i rörelse. Då jag ätit lunch satte jag mig med fakturor till L-E, och kollade upp vem som betalat och inte betalat för uppslagsverken som är skickade och utlämnade. Men blev inte klar med det, orkade inte sitta så länge. Känner mig stressad av det just nu, men jag måste komma ikapp med det jobbet också. Sen for vi till heja och motionerade på kvällssidan. Det var varmt och kvav luft tycker jag, kändes nästan som röten. Var skönt att få komma ut och röra på sig. Och det kändes bra i ryggen, så det var bra att jag fick behandling i tisdags. Hoppas jag inte trampar ner i gropen på gräsmatten nu igen. Slappade på kvällen och försökte verkligen vila nacken och axlarna.

FREDAG: Kjell var till skogen och kom hem samtidigt med mig. På eftermiddagen for vi till Nordmaling och Fahlgrens. Skulle han en stor låg plastlåda som jag visste fanns där. Vi skall flytta ner kattlådan till vedkällaren och försöka få katterna att gå på lådan där nere. Då kan man ha den billiga sanden som det ryker om och blir dammigt av. Den är inte så trevlig att ha på t.ex. toaletten för då blir väggar och annat grått av dammet. Det verkar fungera för en del av katterna i alla fall. Men de måste ju vänja sig att det finns låda där nere. Hade tänkt fara på terrängserien på kvällen. Det blev inget, kände mig lite trött och så tappade jag lusten då det regnade. Linn kom in på kvällen så hon och jag hade en trevlig pratstund för oss själva. Det blev prat om skolan och klasskompisar och mycket annat. Är roligt att sitta och prata med dem då de är i Linns ålder.

LÖRDAG: Sov länge, men det var ju lördag. Då vi ätit frukost och läst tidningarna så blev det handling här i byn. Och så till Bjurholm och lämnade in Kjells tips och betalade mitt andelsspel. På eftermiddagen kom Erling/ rörfirman som vi haft för jordvärmen. Han var i byn och så kom han och ställde om något, som han missat. Vi blev förvånade då han kom, vi hade ju ingen aning om detta. Så har han varit oseriös så har han inte brytt sig, men han är noga med allt han gör. Och därför kom han om och fixade detta. Han är ett gott föredöme för rörfirmor. Nästa gång han har vägarna förbi skall han byta ut kranen i tvättstället åt oss. Den kranen har gjort sitt. Så det är dags att byta ut den. På eftermiddagen var vi ut och motionerade, Kjell han sprang efter terräng och å stigen hem. Jag for vägen hem från Stolpfabriken, ville testa att vara på hårt underlag. Är ju ett tag sedan jag var och sprang efter asfaltsvägen. Men det gick bra, kändes bra i benen och ryggen efteråt. Även om jag blev less och fick gå bitvis, men jag kom ju hem i alla fall. Resten av dagen blev slapp och slö. Kjell framför tv:n och såg Finnkampen och jag framför datorn, men sen blev det speedway på tv och det tittar jag gärna på.

SÖNDAG: Vaknade strax före åtta och dessutom pigg. Så det var bara att kliva upp. Men jag passade på att skura kattlådorna som vi har på toaletten och byta ut sanden där. Så nu är det rent och fräscht där för katterna. Tog och vattnade och duschade tomatplantorna ordentligt. Man vet ju aldrig hur länge det dröjer innan det börjar bli nattkallt. Men i år sätter jag inte dit någon element. Utan det får räcka med värmen som finns där. Hade tänkt vattna rosorna men det behövde jag inte, för det var tillräckligt våta. Hade ju fått regn så det klarar sig någon dag till. Innan de behöver vattnas. Har suttit och försökt få ihop en medlemslista som är ny åt Agnäs IK. Så de får en som är aktuell, men blev inte klar för jag måste få in alla medlemmar först. Men har kommit en bit på väg i alla fall. Ringde hem till Värmland för att höra hur de mår där nere. Ibland så längtar man efter dem och då är det ju tur att telefon finns. Har inte varit ner på 7 år, så man är ju inte hem så himla ofta. Kunde nog ha blivit oftare om man bara tog sig för och åkte ner. Men det är alltid något som kommer i vägen. Nu är det snart slut på den sista sommarmånaden. Och så börjar hösten, men som jag tycker om. Då är det fina färger och luften är klar och fin. Får hoppas vi får en fin september och slipper en massa regn då. För det är nog blött som det är.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.