Veckoblogg för v 36-2009

MÅNDAG: Kjell körde mig till jobbet, han skulle serva bilen på Volvo, den har gått 2000 mil så det var dags. Sen kom han och hämtade mig strax före tolv. Vi åt en god smörgås på restaurangen innan vi for hem. Sen for han till skogen direkt. Själv så tog jag hand om den rena tvätten. Och så ringde jag sonen, vill att han skall vaccinera sig för svininfluensan. Eftersom han är i ständig kontakt med folk på sitt jobb och så har sin diabetes. Då är det nog ännu viktigare att han vaccinerar sig och även Lina och lillan. Då damfotbollen började gick jag upp och började slänga en massa blommor på övervåningen. Nu finns det bara de blommor som är för stora för att flytta ner. Och så är det tåliga blommor som finns kvar där uppe. Nu tänker jag inte skaffa några mera blommor dit upp. För jag glömmer i alla fall att vattna dem. Även på nedervåningen skulle det behöva rensas på krukväxter, men där kan jag inte skylla på vattningen. För dem kommer jag ihåg, men det är ändå några som ser risiga ut. Det kanske beror lite på att de stått för mörkt till. Men de får stå kvar ett tag till.

TISDAG: Fin dag och första dagen i höstmånaden. På eftermiddagen blev det Vännäs med Kotte och Petter. Kotte skulle på sin diabetes kontroll och så skulle han och Petter få en vaccinationsspruta, de skall ju ha en varje år. Blev att köpa mera kattmat också hos veterinären. Nu får vi vänta någon dag tills vi vet hur Kotte har det med sin diabetes. Men Richard tyckte han såg pigg och verkade må bra. Denna veterinär är toppen, om vi inte fått han 2008 på våren så har inte Kotte levat idag. På kvällen for Kjell på AIK möte och jag satte mig framför tv:n och slog på kanal 5 av en slump. Där var det en dokumentär om en ensamstående kvinna som har skaffat sig 14 barn genom att insemineras. Först genomgick hon 5 inseminationer och av det blev det 6 barn eftersom hon fick tvillingar sista gången. Sen hade hon ägg kvar och då använde de alla som var kvar och av det blev det åttingar. Vad jag reagerade på var att läkaren som hjälpte henne inte försökte stoppa detta vansinne. Men det var i alla fall samma far till alla barnen. Men jag tycker att det är oansvarigt att skaffa 14 barn på konstgjord väg, visserligen visste hon inte att det skulle bli åtta stycken sista gången. Men planterar man in många ägg, så måste ju även läkarna inse att det kan bli fler än två stycken i alla fall. Minns jag inte fel så var barnen från 8 år till nyfödda, tänk er 14 stycken. Att vara ensam mor med några stycken kan ju vara nog så jobbigt. Hur skall det vara att vara ensam med 14 stycken.

ONSDAG: Regnade då jag for till jobbet, men det var ändå varmt. Och sen blev det en jättefin dag med sol. Veterinär Richard ringde strax före halv tio. Kottes prov var bra, så han behöver inte ändra sitt insulin intag. Och nu kan vi vänta till december innan nästa kontroll. Kändes bra att veta att det fungerar bra den dosen han står på nu. Då jag kom hem var sotaren här, nu behöver vi inte sota om vi inte eldar med ved. Vi har pannan kvar om det skulle bli kris med ev. strömavbrott under en längre tid. Kjell och några andra från Agnäs byamäns styrelse var och satte upp takrännor nere vid skolan på en bod där. På kvällen var vi ute på Heja och sprang på terrängbanan. Var skönt att få röra på sig.

TORSDAG: Fin och solig dag och varmt en riktig sensommardag. Då jag kom hem så hade Tarzan lyckats öppna skåpet där jag har torrfodret till Kotte som jag väger upp varje dag. Så han inte får äta hur mycket som helst. Nu hade Tarzan rivet ut burken med fodret och det låg en del kvar på golvet och burken var tom. De hade haft kalas då de var själva och Kotte hade säkert passat på att äta ordentligt. Men jag såg det komiska i det och kunde inte bli arg. Var ju ganska smart av Tarzan att öppna skåpet och riva ner burken så de fick äta vad de ville. Kjell var i skogen både på förmiddagen och eftermiddagen. Själv for jag till Bjurholm på eftermiddagen och löste ut min jacka som jag fått byta ut. Nu har jag en praktisk höst och vårjacka. Kvällen blev slapp med en korsords tidning framför tv:n.

FREDAG: Regnade kraftigt då jag steg upp och det var dåligt väder hela dagen, förutom någon timme på eftermiddagen som det höll upp. Så Kjell åkte till skogen och röjde en stund innan middagen. Golfbanan fick stängas pga. allt regnande, för att den skulle gå att ha öppen under helgen. Då det skulle vara mycket folk där. På kvällen for vi och lämnade in tipset eftersom det inte blev någon motion för mig. Visst kan vara ute och röra på sig då det regnar, men då skall man inte ha glasögon som regnar igen så man inte ser något. Jag kan ju inte springa utan glasögon för då ser jag inte vart jag sätter ner fötterna. Då vi fikat satte jag mer och lyssnade på Radio Östergötland. Anders Berglund spelar gammal 50-60 tals rock där varje fredags eftermiddag. Så jag passade på att höra på honom då Kjell tittade på fotboll.

LÖRDAG: Sov till åtta, hade vaknat redan för sju. Men somnade om som tur var. För det kändes meningslöst att stiga upp så tidigt då det var lördag. Då vi ätit frukost och läst tidningarna for jag till affären och handlade. Kjell han for sen till Bjurholm och tog upp medlemsavgifterna för Agnäs IK. Började städa och då Kjell kom hem så skakade han alla mattor och dammsög. Sen fick jag göra klart sedan vi ätit lunch. Innan middagen for jag ut och motionerade, det blev väglöpning denna gång. Ville springa 4 km och prova att springa efter hårdare underlag, ville testa om benen och ryggen skulle klara det. Då jag var klar så for Kjell från terrängbanan och hem efter älven. Tyvärr kunde inte regnet hålla sig borta denna dag heller. Nu börjar man bli less på detta regnande, vore ju bra om det kunna hålla upp så potatislandet torkade upp. Och man kunde börja ta upp dem innan det börjar bli nattkallt. Det blev mycket tv för Kjell, först hockey sen fotboll. Själv så gick jag upp på kvällen och såg på tv uppe. För någon fotboll ser jag inte på. Fick väl nog av den varan då man var ung och man var på Degerfors matcher.

SÖNDAG: Sov länge i morse, det kändes skönt att få sova ut. Har börjat hosta, började då jag ätit frukost. Svininfluensa?????? Nej, det är väl en vanligt höstförkylning. Men det blir alltid tungt och jobbigt med andningen då jag har hosta. Vet inte vem som smittat mig, för Kjell är inte sjuk. Visserligen har Mia varit dålig och jag har ju haft henne i bilen, så jag får väl skylla på barnbarnet. Spelar ingen roll vem som smittat, man kan inte hålla sig borta från förkylningar hur länge som helst. Har beställt biljetter till Henrik Åberg i november. Vem som skall följa med vet jag inte ännu, men någon hänger säkert på. Lika bra att vara ute i tid, såg den förra året och jag ser den gärna igen. Idag är det en jättefin och solig dag. Om vi nu slapp regnet så det fick torka upp i potatislandet så Kjell fick upp potatisen innan kylan kommer. Får hoppas det blir soliga och fina dagar nu resten av september månad.

 

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.