Veckoblogg för v 37-2009

MÅNDAG: Vilken fin höstdag, jag gillar hösten då det är fina dagar med sol som skiner över de skiftande färgerna i skogen. Älgjakten har börjat för en del, men i Agnäs börjar de inte förrän till helgen. Då jag kom hem från jobbet ringde K från Af. och ville höra hur det gick på jobbet. Jag tycker vi har en toppen man på arbetsförmedlingen i Bjurholm. Han försöker då hjälpa folk att hitta ett jobb och även ta reda på hur det går sen. Sen blev det att sätta sig vid datorn och gjorde lite saker åt L-E. På kvällssidan var vi och hämtade uppslagsverk i Bjurholm. Så jag fick paketera och göra klart för utskick. Går en hel del verk, men så är det på Rea nu också. 500 kronor för ett Norrländskt uppslagsverk, det kan man kalla rea. Då jag var klart med paketeringen så blev det lite tv.

TISDAG: Trött i morse då klockan ringde. Ytterligare en fin höstdag. På eftermiddagen blev det Vännäs och massören/kiropraktikern. Jag behövde komma dit med min nacke och axlar. Var in på Ica i Vännäs innan vi for hem. Och köpte lite halvfärdig mat, så att vi fick äta ganska snabbt då vi kom hem. Som vanligt blir jag trött och känner mig mörbultad i musklerna efter massagen. Så jag sov till och från under kvällen framför tv:n.

ONSDAG: Blåsigt men varmt. I Agnäs fick vi en kortare regnskur vid lunch tid. Var fint väder denna dag för 29 år sedan också. Då började Kjell jag och vara ihop. Jag hade tänkt bjuda honom på en god middag. Men jag är lat av naturen och älskar väl inte matlagning. Så det fick bli golf restaurangen och en tre rätters middag där i stället. Var kanon god mat, en förrätt . Och så huvudrätten blev det röding. Till efterrätt blev det en smördegspirog med äpple och glass och kaffe. Det var dukat fint med ljus och vit duk, riktigt mysigt. Vi var jättenöjda då vi for hem efter 1 ½ timme. Men det är klart äter man en tre rätters efter 29 år, så måste det kanske bli en 4:a rätters nästa höst eftersom det då är 30 år.

TORSDAG: Fint väder även denna dag. Även om det blåste en del även denna dag. Då vi ätit lunch gick vi ut och tog upp några ränder med potatis. Är bra om man kan ta några ränder då och då, ryggen mår bättre av det. På kvällen blev det motion på terrängbanan, var skönt väder för att vara ute och röra på sig. Bäst att passa på innan det blir för mörkt på kvällen för att vara där. Egentligen hade jag tänkt fara efter vägen, men då får jag inte Kjell med mig. Så det fick bli terrängen. Men det är nyttigare att vara i terrängen för både rygg och ben än efter en hård asfalts väg.

FREDAG: En hel del spelare under dagen. Men så är banan fin och det är ju ett fint höstväder. Har bokat flera större gäng som kommer komma under september månad. Något som jag kommit underfund med under denna tid jag varit där, det är att man skulle ha läst engelska då man gick i skolan. Visst läste vi en del, men jag hade inget intresse av att lära mig det. Idag ångrar jag mig, har varit ganska bra att kunna lite i alla fall. Men är man skoltrött och lat i skolan då man är ung så får man sota för det då man blir äldre. Det inser jag nu, hoppas ungdomen idag är förståndigare och ser till att de lär sig engelska i alla fall. Är nog det viktigaste språket att lära sig, man kommer längst med det ”tror jag” i alla fall. Blev bjuden på gräddtårta av en av killarna, så jag tog en liten bit. På eftermiddagen så for jag upp till Bjurholm och lämnade in tipset och betalade mitt andelsspel. Var och motionerade på kvällen, for och sprang 3 km efter vägen. Ville få lite asfaltslöpning i benen.

LÖRDAG: Sov länge i morse, då vi ätit frukost blev det affären. Och då vi ätit lunch blev det städning och så passade jag på gå igenom alla fönster på nedervåningen och så kastade jag de blommor som var halvrisiga. Så i ena köksfönstret är det tomt på blommor. Men just nu har ja inget större intresse för blommor. Känns bara besvärligt med dem, men jag kan ju få tillbaka intresset för dem. Då vi var klara med städningen for vi till Bjurholm och hämtade 6 set med Norrländsk uppslagsverk, de skall vidare till Umeå och L-E. Och så tog vi hem några hit, för att jag skall ha några om det kommer beställningar som jag skall sköta om och skicka. Ringde sonen och hörde hur det var. Längtar så efter dem ibland och saknaden efter Lovisa är fruktansvärd vissa dagar. Hade hoppats på att få fara ner i oktober, men det blir inte någon resa för mig. På kvällen blev det tv. Började redan halv åtta med ”Postkodmiljonären”. Sen blev det att byta kanal och se ”Här är ditt liv”. Men jag såg inte hela, gick över och såg speedway, gillar det. Fast det gick dåligt för den jag håller på, han heter Cramp och verkar kunna vinna årets VM. Hoppas att han göra det, men just nu ser det lovande ut för honom.

SÖNDAG: Gick upp halv nio, blev frukost i lugn och ro. Sen vid tio tiden for vi till Umeå. Det var Ume milen, men de har också en 4 km motionssträcka som jag varit och sprungit tidigare. Blev tredje gången detta år, men nu fick jag se på resultatet att ha 14 kg extra kilo är inte nyttigt. Nu skall de kilona bort innan nästa sommar. Har gått upp några kilo i sommar, är väl för att jag slarvat och ätit go fika. Det tål jag inte alls, så i morgon börjar mitt nya liv med nyttigare mat. Nu skall kilona bort, det är bara så. Var ett fint väder i alla fall för alla löpare. Och det var fler i år som var med i motionsklassen på 4 km. Är roligare att springa om man inte är ensam. Fast de flesta föredrar milen, skulle vara kul att kunna springa den också. Får väl sikta på den till nästa år. Då vi var klara där så for vi till Lars-Erik med uppslagsverken och fick kaffe där. Är alltid trevligt och hälsa på honom. Nu är det bara 8 veckor kvar för mig att jobba, räknade jag ut det igår. Det har gått så fort tiden på golfbanan och jag har haft så roligt på detta jobb. Känns sorgligt att säsongen snart är över. Men jag är glad att det varit så många greenfee gäster där. Man har ju sett vad mycket folk som besökt banan. Och man har fått ta del av dessa positiva människor som besöker banan och som berömmer den varje gång de är här och spelar. Sen har man fått mycket kontakt med folk från hela Sverige, det är också roligt. För det är en stor del som besöker banan som inte har någon anknytning till kommunen. De kommer bara för att spela golf. Veckans höjdpunkt var min motionstävling, även om tiden var mycket sämre än förra året. Men jag visste ju att det skulle bli en sämre tid, fast det gör inget. Är roligt i alla fall.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.