Veckoblogg för v 38-2009

 

 

MÅNDAG: En underbar fin höstdag. Idag kom det ett gäng golfare från Swedbank. Men eftersom restaurangen inte är öppen på vardagarna nu, utan endast på helgerna. Så hade jag tipsat dem om Bävern, så de for dit och åt lunchbord innan de spelade golf. Sen fick de avnjuta dagens golfrunda med de goda räckmackorna. Är ju roligt då man kan tipsa om andra ställen i kommunen också. På eftermiddagen var vi till Balsjö och köpte bensin till röjsågen och så köpte vi färg till källaren. Så om det blir någon regndag framöver så kan Kjell måla nere i källaren så det blir klart där någon gång. Och så börjar mitt nya liv med mathållningen, har köpt Alli på apoteket för att ev. få en liten puff framåt från början. Vet att det kan bli tufft de första veckorna. Men bara man kommer in i fasta rutiner så brukar det kunna gå bra. Fast man får inte fuska och småäta av det söta och goda. Kvällen tillbringade jag framför datorn och gjorde en del pappersarbete åt L-E. Så det blev ganska besvärligt i nacke och axlar innan dagen var slut. Är aldrig bra då jag får sitta framför datorn för länge om dagarna.

TISDAG: Ännu varmare denna dag, det var rena sommarvärmen. Det är verkligen skönt då det är sådana här fina höstdagar. Då jag kom hem så vattnade jag ordentligt i växhuset och så blev det att plocka in en massa tomater. Hade drygt 3,5 kg som var moget. Men vi kan ju inte äta upp allt själv. Sen blev det bokföring och pappersarbete åt L-E igen. Jag ångrar att jag lovat hjälpa till några månader till. För det blir lite för mycket av bokföring och pappersarbete. Då man kommer hem vill man helst slippa sådant. Men jag kör den tid jag lovat, vill inte svika nu. Började ett nytt program på tv 3, Superstars. Det kollade vi på, men der är synd att det är på 3:an, det blir för många reklamavbrott. Är väldigt sällan jag ser på den kanalen och det beror på alla avbrotten. Och att se film på den kanalen klarar jag inte av, filmen blir ju sönderryckt då det är reklam så ofta. En film jag i alla fall se utan att den avbryts med jämna mellanrum.

ONSDAG: Ingen sommarvärme denna dag, utan en äkta höstdag. Hade tänkt fara och motionera. Men vi fick älgkött av S. så vi tog hand om det och så var vi till Bjurholm på eftermiddagen och gjorde en del ärenden. På kvällen blev det Superstar, gillade det programmet. Fast det vore ännu trevligare utan reklam. Men man får stå ut med det om man vill se programmet. På eftermiddagen var jag in på Youtube, är länge sedan jag var dit. Nu upptäckte jag att man kunde hitta många gamla låtar som man inte hört på år och dar. Hittade några favoriter från det jag var ”ung”. Kvällen blev framför tv:n, sen var jag less i både nacke och axlar. Ingen motion denna kväll heller.

TORSDAG: Fin höstdag, även om den var kylig och blåsig. Har suttit och jobbat med Agnäs IK medlemslista, den måste uppdateras. Gör om den, så det skall vara lättare att registrera vilka som betalat och vilka som fortfarande är medlemmar. Gjorde en smörgåstårta till killarna på golfbanan. Sen blev det motion efter gamla Hörnäsvägen, men så tungt som det gick denna kväll efter den vägen har det aldrig gjort tror jag. Kjell han avstod motionen och följde mig med bilen istället. Vill inte vara ensam efter den vägen, man vet aldrig vad som kan dyka upp där. En stor brun björn kan ju komma, eller någon elak ”gubbe”. Det är kanske mindre risk att stöta på en elak gubbe. Är nog större risk att stöta på en björn eller en stressad älg. Och jag vill nog inte komma nära något av de djuren. På kvällen blev det tv, såg två program på trean denna kväll. Vi började se lyxfällan och kunde inte sluta att se det.

FREDAG: En riktig höstdag och det kändes kallt hela dagen. Men jordvärmen funkar bra i alla fall, den slår på och man behöver inte frysa inne. Och skönt att slippa gå och elda, det var det bästa vi gjort som lade ner detta. Får väl se i vinter om vi är lika nöjda då. Fick samtal som gjorde att jag blev irriterad på en som skulle komma och spela golf med kompisar i morgon. Men man kan ju inte säga vad man egentligen tänker, men dessa killar hade väldigt konstiga krav. Hade god lust att säga att de skulle stanna hemma, men det får man inte göra. Är inte så många gånger som jag har blivit irriterad över folk som ringt. Men vissa beslut kan jag inte ta själv, så jag skickade dem vidare. Blev regn på eftermiddagen, så Kjell började måla väggarna i källaren där tanken stått. Det var lämpligt jobb för honom då det inte gick att ta upp potatisar. Blir nog bra då det blir färdigt. På kvällen blev det ”Mord i Midsomer”, men tyvärr så är det på fel kanal, Tv. Kollade hur länge det är mellan reklamavbrotten och det är ungefär 15 minuter mellan dem. Är ju vansinnigt att bryta en film eller något annat bra varje kvart för att lägga in den irriterande reklamen. Inte är det konstigt att man inte ser så ofta på den kanalen.

LÖRDAG: Sov länge denna morgon, kändes skönt att göra det. Då vi ätit frukost for jag till affären och handlade. Sen blev det städning då jag kom hem. Och efter lunchen gick vi ut och tog in pumpen, för nu behöver man inte vattna med den längre. Har vatten i tunnorna så det räcker tills kylan kommer och gör att tomatsäsongen är över. Passade på att tömma några krukor med blommor i också. Så nu är det bara de krukor som blommar ännu som är kvar och så de båda rosorna förstås. Kjell tog upp en rad med potatis, det verkar som vi får gott om dem i år. Men det beror nog på att vi gödslade förra hösten. Synd bara att det är sjukdomen i lännet. Sen blev det en cykeltur för Kjell, jag gick in och gjorde köttbullar av älgfärs. Gjorde en större sats så det finns till middag även i morgon. Och så blev det en maskin tvätt också. Var en fin höstdag, men jag avstod motionen. Ville Kjell skulle få ta sig en egen runda också. Kvällen blev framför tv:n, såg ”Här är ditt liv”, var ju en värmlänning som var gäst. Sven-Göran Eriksson och så fick man se en liten snutt av hans följeslagare Tord Grip, som bodde i närheten av där jag växte upp. Han var en duktig fotbollsspelare och spelade med Heineman på den tiden en del. Då man var yngre så gick man på fotboll, men det gjorde ju alla nästan som bodde i Degerfors.

SÖNDAG: Kyrkoval idag, men jag slängde min röstsedel då den kom. Det är något som jag inte röstar i. Har inget kyrkligt intresse och därför röstar jag inte. Räknar med att jag kommer nog ner i jorden även om jag inte röstar. Hur de gör med mig sedan jag är död, det spelar ingen roll. Kjell han röstade inte heller, men jag vet att han gjorde det då Nils satt i kyrkofullmäktige, men det var också för han kände sig tvungen att rösta då. Och det är ju inte rätt. Man skall rösta för att man vill, inte för att man känner sig tvungen. Så vi är två soffliggare då det gäller kyrkovalet. Tog en motionstur på förmiddagen innan lunchen. Var kanon väder för att vara ute och röra på sig. Verkar vara många som tog upp sina potatisar denna söndag. Efter vår väg var det flera som gjorde det i alla fall. Vi har så litet land så man kan ta lite då och då och slippa ryggskott. Passade på att hänga ut den sista maskinen jag tvättade i helgen. Har varit in på youTube och hittat My Way med Elvis, som han sjöng på sin sista konsert. Säger bara en sak ”släng dig i väggen Frank Sinatra”. The King var överviktig och säkert inte i sin bästa form, men rösten hade han och sjunga kunde han in i det sista. Då jag hör Elvis sjunga My Way på sin sista konsert så får jag Stå päls, som Gunde Svan sa en gång.

Elvis My Way

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.